Shangri-La

Welkom bij Shangri-La. Shangri-La is het fictieve aardse paradijs uit de roman "Lost Horizon" uit 1933 van James Hilton. Deze website is mijn stukje paradijs. Hier ben ik heer en meester en kan ik doen en laten wat ik wil, binnen de grenzen van fatsoen en moraal natuurlijk.

Ik wil niemand opzettelijk pijn doen of kwetsen. Als het gebeurt dan mijn excuses. Ik probeer zoveel mogelijk met respect zaken te benaderen. Behalve reclame- en marketingmensen. Geld verdienen aan de zwakheden van anderen? Het moest verboden worden, maar...

Hoe ik over geld denk? Mijn naasten weten het. Geld is toch iets dat ik verafschuw. Adam Smith (grondlegger Kapitalisme) is niet echt mijn held. Twee uitspraken staan me nog goed bij. De eerste is van de werkgever van mijn moeder, Priem. Had ooit een bedrijf dat de distributie verzorgde van Heineken bier in Breda en alles wat daar bij hoorde van wijn tot frisdrank. Hij had ook het monopolie van Westmalle trappistenbier in Nederland in een tijd dat je alleen pils, oud bruin en blond kon kopen of drinken in Nederland. Hij zei tegen mijn moeder: "Nel (zo heette ze), Geld interesseert me niet. Maar gelukkig heb ik genoeg om dat te kunnen zeggen!".

Tweede opmerkelijke uitspraak komt van Bram van Leeuwen, de prins van Lignac. Altijd in een strijd verwikkeld met een Arabische prins. Helaas een adelijke titel had hij niet. Tot er één te koop was in een klein Frans dorpje, Lignac. Hij zei: "Geld maakt niet gelukkig. Maar als je toch ongelukkig of ziek moet zijn? Dan kun je er maar beter zorgen om er bakken vol van te hebben!".

Inderdaad. Geld maakt niet gelukkig maar gelukkig maken ze geld (toilettegeltjeswijsheid uit het toilet van mijn ouders). Gebrek moet geen molensteen om je nek worden! Het is een middel om goede dingen te doen. Het moet geen doel op zich worden. Sorry, andersdenkenden.

Maar wees gewaarschuwd. Ik heb een beetje een afwijkende kijk op de wereld. Ik zie dingen vaak net even anders dan de gewone mens of naïeveling. Als ik iets zie of lees ga ik er al vanuit dat er iets niet klopt. Monk (de tv-serie) zei het al: it's a blessing and a curse. Dus, hopelijk ben je bestand tegen wat op-het-kantje-af-humor. Anders klik door naar iets banaler.

Maar mijn site draait als een tierelier. Hoewel genoeg ruzie met Drupal, Composer en meer. Waarom werkt het niet gewoon? Omdat het ICT is! Daar moet je voor gestudeerd hebben! Anders kan iedereen het!

Ik zit er nog volop aan te sleutelen, dus als er opeens vreemde dingen gebeuren ligt het niet aan jou. Althans zover je browser reikt. Daarbuiten heb ik helaas weinig tot geen invloed op je leven.

Jan Baelemans

Penis costume for adults
Jan Baelemans
Ik wou dat mijn penis een lcd-scherm had. Rare opmerking? Laat ik het uitleggen.
tijdruimterimpel
Jan Baelemans
Albert (ik mag Albert zeggen i.p.v. meneer Einstein) had wat goede ideeën over relativiteit.
sportief
Jan Baelemans
Iemand zei ooit: het is een echte man die zijn fouten durft toe te geven,
Gehacktdag
Jan Baelemans
Vandaag kreeg ik een email. Mijn account zou gehacked zijn door een internationale hackersorganisatie.
Penis costume for adults
Jan Baelemans
Heb je ook zo'n hekel aan die sociale media? Dat het een grote desinteresse veroorzaakt bij zo veel mensen. Ze zijn zo met hun mobieltje bezig dat ze vergeten dat er nog een hele wereld om hun heen is.
Bril
Jan Baelemans

Kareltje Heilghuis? Vrij vertaald in het engels: Charlie Temple. Was toch benieuwd hoe je iemand zijn ogen kunt meten via internet? Je moet niet verbaasd zijn wat er tegenwoordig mogelijk ...

Sinterklaas1
Jan Baelemans
De discussie begint weer. Traditie of vooruitgang? Wie wint? Is het wel een wedstrijd? In een ver verleden leefden hier de Neanderthalers. Zij zijn uitgemoord en overleefd door aapachtigen uit Afrika, de Homo Sapiens. Dus wie zijn de allochtonen?