Genesis

Hier is hij weer. Een nieuwe site met een nieuw fris uiterlijk. De inhoud is voornamelijk nog ouwe meuk. Die was nog goed genoeg.

Ik zit er nog volop aan te sleutelen, dus als er opeens vreemde dingen gebeuren ligt het niet aan jou. Althans zover je browser reikt. Daarbuiten heb ik helaas weinig tot geen invloed op je leven.

Jan Baelemans
zondag 25 december 2016

Future meets history. Voor alle Apple-adepten met een IPhone. Nintendo's topper Mario kun je nu ook op je iPhone spelen. Nostalgie en de ervaring? Je gaat 30 jaar terug in de tijd met de moderne gameboy. Gratis in de Appstore. Android volgt nog maar wie interesseert dat....

Jan Baelemans
donderdag 22 december 2016

Als zwarte Piet niet meer mag moet eigenlijk ook de Blues verboden worden. De slaven in Amerika zongen Gospels als ze vrolijk moesten lijken. Waren ze in hun element (excusez le mot) dan zongen ze hun ellende weg in the Blues. The Blues kan zo ook beschouwd worden als een uiting van racisme en slavernij. The devil can cite scripture for his own purpose. William Shakespeare. Sorry, B.B. King, John Lee Hooker, Sonny Boy Williamson, Howlin' Wolf, Little Milton, Memphis Slim en al die anderen. Om maar nog te zwijgen van de witte Blues, Eric Clapton, Gary Moore, Peter Green, Ted O'Berg, Eelco Gelling en de lijst wordt alsmaar langer.

Blues, slavenmuziek. Het zou verboden moeten worden. Zo heerlijk.

Jan Baelemans
dinsdag 13 december 2016

Hij is gelukkig weer voorbij. De zwartepietendiscussie. Eigenlijk was hij al vorig jaar over. Dit jaar leek het meer op een burgeroorlog. Over 2 jaar vallen er doden, ben ik bang.

Maar goed. Laten we het eens hebben over de kerstman. Die Amerikanen snappen er niks van (waar wel van als je Donald Duck als president kiest?). Sinterklaas is sint Nicolaas. NIET Santa Claus.

Als je het mij vraagt een monster, uithangbord voor obesitas. Alles wat God verboden heeft om je kinderen als voedsel te geven. Eet eens gezond, lullo.

Gerenommeerd pedofiel zoals hij tekeer gaat als er een kind bij hem op schoot kruipt. En de ouders maar lachen en genieten? Gestoord.

Dan die arme rendieren geheel uit hun habitat gehaald om een slee te trekken. Je reinste dierenmishandeling.

Zijn hulpjes? Elven. Een belediging voor mensen met een groeistoornis. Symbool voor kinderarbeid en -slavernij.

En dan maken we ons druk om zwarte Piet? Een volwaardig persoon naast Sinterklaas? Leg het mij uit....