Md

Em Dee. Net in  als zovele afkortingen zegt het niet veel. Totdat het betrekking heeft op jezelf. "jij"?. Een bekende/ relatie? Iemand in je kennissen of vrienden-kring? Je weet pas wat het betekent tot het jezelf overkomt. Er zijn heel veel mensen die het zich goed voor kunnen stellen. Weten wat het moet betekenen. Maar alle goede bedoelingen, intenties en empathie ten spijt, het is nooit hetzelfde als het je zelf overkomt. Gelukkig. Sommige dingen wens je zelfs je ergste vijand niet toe. Myotone Dystrofie. Een foutje in je DNA. Net als kanker. Hoewel kanker meestal een desastreuze afloop binnen een kort tijdsbestek kent. Of ALS. Een zeer beperkte toekomst. Dan ben ik en lotgenoten maar gezegend. Niet een korte tijd om nog iets leuks te doen. Slechts een lange "lijdensweg" te gaan. Nog jaren met ledematen die langzaam maar zeker aan functie en doelmatigheid inboeten.

Genieten van gitaar-spelen of muziek maken op de pc?

Wat is erger? Daar gaat het niet om. Ouder worden gaat gepaard met het inleveren van fysieke vaardigheden. Je compenseert dat met wijsheid. Maar soms gaat het proces niet geheel  gebalanceerd, evenwichtig. Gaan fysieke of mentale dingen sneller dan normaal. Hoewel normaal?

Een openbaring. Vaak zie je een openbaring. Een diepere zin van ons bestaan en het begrip hiervan. Ook ik. Ik heb medelijden met zij die als slaaf hun leven leiden van het kapitalisme. Van de huidige consumptiemaatschappij. Van de afhankelijkheid van geld. Van hun onverzadigbare dorst naar euros. Maar gelukkig heb ik geen gebrek aan geld. Gelukkig hoef ik me geen zorgen te maken over geld.

Ik ben niet rijk. Maar ik ben gelukkig met wat ik heb. Materialistisch of immaterialistisch.

Wie heeft de grootste?

Wie heeft de grootste? Een belangrijk onderwerp voor "mannen". De grootste bek? Zonder discussie staat de heer D. Trump op #1. Op #2 gevolgd door ex equo Poetin en Kim. Lachende derde? Xi Jinping. Voor het leven leider van China. Economische grootmacht. Leverancier van essentiele onderdelen en grondstoffen van onze technocratie en moderne maatschappij. Zonder China geen smartphone. Zonder Rusland geen gas. Zonder Amerika geen vrijheid.

Caught between a rock and a stone. Europa. Wordt het geen tijd dat we iets gaan betekenen in de wereld? Zoals een paar honderd jaar geleden?

Edit 15-04-2018 19:28

Zonder Turkije geen goedkope imitatie-producten dankzij Syrische kinder-arbeid. Maar ja. Het land van Erdogan was altijd al bekend/berucht om zijn "goedkope" merken-artikelen. Er zijn ook vele goede Turken hoor!

Als vanouds

Als vanouds. Heerlijk. Vroeger in een vorig leven was ik ICT-er bij één van de beste bedrijven. Althans dat vond ik. Maar een talent dat ik had was pragmatisme. Je had een probleem en na enkele seconden schudt je enkele oplossingen uit je mouw. Nu, na mijn gezondheidsproblemen heb ik het nog steeds, alleen de seconden zijn veranderd in minuten, dagen, soms zelfs weken. Maar de oplossing komt er!

Dus problemen met debugging PHP in Visual Studio Code? Door AJAX raakt XDEBUG in de war. Maar je wilt soms een onbenullig stukje code debuggen! Niet de hele applicatie. Want tegenwoordig wordt er object-oriented geprogrammeerd. Dan moet je er vanuit gaan dat het "overige" goed zijn werk doet. Dat hoef je niet meer te testen, tenzij je daar goede redenen voor hebt. En het goede gehalte nerd.

Dus het stukje PHP apart gezet in een php-bestandje. Via je webbrowser oproepen en voilà. Debuggen en kijken of het werkt.

Mooi die computers. Als ze tenminste doen wat JIJ wilt.

Stephen Hawking

Hij staat ver bovenaan in mijn top 10 van helden. En in het lijstje met mensen met extra tijd op aarde op #2. Op #1 ikzelf uiteraard. Enige ijdelheid hoef ik mezelf niet te ontzeggen. Stephen. Briljant persoon en wetenschapper. 50 jaar geleden nog 2 jaar te gaan door zijn spierziekte. Eat your heart out, universe. Deze vacature wil ik wel graag invullen. Werkt het lichaam niet meer zoals het moet, de hersenen maken het meer dan goed. En het rijmt ook nog. Dus, reclame-wereld, maak je borst maar nat. 80% van de Nederlanders kan enkele honderden euro's per jaar besparen op de energierekening. Dus 200 euro gedeeld door 80/100 x 16.000.000 is 0,00002 euro per Nederlander, afgerond. Dat zet zoden aan de dijk. 2 stuks voor alle dijken in heel Nederland om (precies ?) te zijn. Sorry Stephen, dit was wiskunde, geen natuurkunde. Was de reclame-wereld maar vol met mensen zoals jij....

Natuurgeweld

Er was veel te doen om de dieren in de Vinkenveense plassen. Er is veel te doen om de zielige zeehondjes. Laat je de natuur zijn gang gaan of grijp je als mens in? Een moeilijke beslissing. Hoewel de natuur altijd weer zijn evenwicht vindt. En de mens zijn eigen omgeving altijd weer weet te vervuilen ter meerdere eer en glorie van het geld. Trumpiaanse gedachten. Wat interesseert mij morgen? As ik vandaag maar te eten heb. Morgen ben ik er toch niet meer. Mijn kinderen zoeken het maar uit! Niet mijn levenshouding. Je moet zuinig zijn op wat je hebt. En het respecteren. En je kinderen een toekomst en toekomstige wereld geven. Maar helaas. De natuur kent ook zijn wreedheden op kleine schaal. In mijn vijver drijven nu de lijkjes van circa 20 kikkers. Vorige week heb ik nog een kat van buren verderop weggejaagd. Zat uit mijn vijver te drinken. Nu zijn mijn kikkers dood. Toeval?

Ik houd van dieren, ook katten. Alleen niet de katten van iemand anders in mijn "vogelvriendelijke" tuin die ze als kattebak gebruiken (dat is ook natuur). Opzouten. K*tbeesten.

Politieke bijscholing

Het is een bekend gegeven dat leiders na verloop van tijd tunnelvisie ontwikkelen.

Bij onze president is dat niet anders. Mark Rutte. Mark, in de politiek is liegen een doodzonde. Halbe Zijlstra heeft gelogen. Zeg dan niet dat hij een zonde heeft begaan maar dat het geen doodzonde was. Misschien omdat hij lid was van de VVD? Net als Oosterhout's burgervader Huisman. Wat is er aan de hand met jullie? Maar ja als je alleen de eerlijke VVD-ers in de kamer laat zullen er weinig overblijven ben ik bang. In ieder geval niet genoeg voor een fractie van 's lands grootste politieke partij, toch? Jammer voor al die wel eerlijke en goedbedoelende mensen met liberale ideeën.

Thijs Ezel

Thijs Ezel? Ja dat is de Nederlandse vertaling van Thierry Baudet.

Het moet me even van het hart. Mensen met een donkere huidskleur zijn dommer dan blanken? Niet zo'n slimme opmerking. Denk ook niet dat er enige wetenschappelijke onderbouw voor is. Behalve als dommer betekent een mindere opleiding! Dan zou het aannemelijk zijn. Mensen met een niet-geheel-blanke huid worden nog vaak benadeeld bij carrière-vorming, opleiding en meer. Inderdaad slimmer-makende aspecten van het leven. Thierry Baudet (klinkt iets te veel Frans, 80-jarige oorlog, geen Piet van de Molenaar?) heeft geweigerd een uitspraak van zijn Amsterdamse collega Yernaz Ramautarsing (klinkt niet echt Hollands?) te veroordelen. Forum voor Democratie? Waarom ben je dan niet democratisch en beschouw iedereen als gelijk, anders ja, maar gelijk. Als iemand niet mijn prullenmand leegde, kon ik mijn "intelligente" werk niet doen. Jesus wat een stierenpoep (knipoog naar de literatuur-wetenschappers) allemaal. En dan kritiek op je persoon afdoen met een aangifte van laster? Staat hem vrij, ja. Zielig hoor. Verloren strijd? Dan een afleidingsmanoeuvre!

Is er dan helemaal geen doel waar je je energie beter aan kan spenderen? Milieu, oorlog, vrouwenhandel, Trump, Turkije, Poetin, Kim Il Young, consumptieindigestie, a-social media, terreur, Mars, heelal, zin van het leven, ons nut, ziektes, honger, dierenleed, onverschilligheid, kapitalisme, mensontwaardering, cryptocurrencymadness, alcoholvrij bier, kinderen die weken naast hun dode moeder zitten, wapenhandel, macht in de verkeerde handen, miskenning van echte helden? Geef me nog een uurtje en ik overload heel internet.

Edit 19:58 Sorry aan alle ezels op de wereld. Het was niet mijn bedoeling jullie diersoort als domme ganzen (sorry ganzen) weg te zetten. Maar ja, Thierry? En zijn achternaam? Vergeef me het was zeer verleidelijk. Respect voor alle ezels (het blijft vreemd klinken!).

DDos

Distributed Denail Of Service. DDOS. Het is weer volop in de belangstelling. ING, ABN-AMRO en nu ook de RaboBank, belastingdienst en zelfs de AIVD. De top 3 van de banken. Even een update van het hackhandboek. Als je een hack pleegt zorg dan dat de impact zo groot mogelijk is. Dus de website van de grootste bank platleggen? Mega. Dankzij de hebberigheid van veel mensen? Hoezo? Nou, een doos-aanval kan alleen uitgevoerd worden vanuit een heleboel besmette pc's. Dus Windows-gebruikers die gratis iets duurs willen hebben, porno-plaatjes, verleidelijke aanbiedingen, nieuwsgierig makende emails. Laten installeren en je hebt je bot-netwerk. Appeltjes zijn wat lastiger, maar niet onmogelijk. Mensen beseffen niet wat er allemaal mogelijk is. Een eitje als je de nodige kennis hebt. Maar niet alleen bij computers. Het was vroeger al mogelijk op andere manieren, maar niet zo gebruikelijk en op zo'n grote schaal. Let gewoon een beetje op en. Je hoeft niet iedere vreemde te wantrouwen! Maar vertrouwen kan ook een stap te dichtbij zijn.

Enne die doos-aanvallen bestaan al 10(?) jaar. Daar moet toch ook al iets tegen te doen zijn? Of kost dat teveel geld/investering? Beter een paar dagen plat? Sorry klanten en gedupeerden? Damage Control. Collateral Damage. Trumpiaanse concepten?

Geld maakt meer kapot dan je lief is. Lijkt wel alcohol.

Geld + Zorg = Geldzorgen?

Vandaag weer een voorbeeld van geld en zorg meegemaakt. Ons Bredaasche trots in de zorgwereld. Het Amphia. Ooit waren het 3 aparte ziekenhuizen. Het st. Ignatius, voor de katholieken, Het st. Diaconessen voor de Protestanten en het Ginneken (ooit een apart dorp) had zijn st. Laurens. Privatisering, veranderingen in de zorg, schaalvergroting, specialisatie, moderne tijd, efficiëntie en meer heeft geleid tot het ontstaan van het Amphia. Nu wordt voor miljoenen euros gewerkt en gebouwd aan het nieuwe Amphia. Beter, efficiënter, goedkoper en vooral goed in de statistieken van Nederland Zorgt. Maar... De keerzijde? Nu lag ik met Kerst in het ziekenhuis. Niet leuk maar geweldig. Ontbijt op bed, toewijding van personeel dat ondanks veranderingen die niet altijd even leuk waren bewonderenswaardig blijft. Alleen er worden fouten in de administratie gemaakt. Niet alleen bij mij. Ook anderen hoor ik met onbegrijpelijke missers van administratieve aard. Is alles dan op orde? Landelijk scoort Breda best wel goed. In allerlei lijstjes. Maar een kleine moeite een groot plezier? In de huidige wereld van zorg waar alles om geld en niets anders draait? Zorg is geen zaak van geld. Geld is om zorg mogelijk te maken. Niet andersom. En waar blijft het menselijke aspect? Is dit de zoveelste zorgfabriek? Het blijven wel mensen waar je mee omgaat. Patient 0918273654.

Nutteloosheid?

Ik moet altijd lachen met reclame. Het is ontzettend moeilijk om veel te zeggen met weinig woorden. Vooral in de reclame levert dat soms hilarische teksten op. Neem bijvoorbeeld T-Mobile. Je krijgt 6 maanden Netflix kado. Heb je al Netflix dan krijg je denk ik je abonnement van een half jaar vergoed. Maar hoe zeg je dat in een paar woorden? Reclame drijft voor een groot gedeelte op suggestie, slangenbrein (mensen horen wat ze willen horen) en nog wat psychologische trucjes. T-mobile, als je een uitgebreid abonnement neemt met limitless bellen en zo, (limitless bellen kan niet hooguit 24 uur per dag, dus gelimiteerd!) dan krijg je gratis Netflix, ook al heb je een abonnement. Dank je T-mobile maar wat moet ik met een gratis Netflix als ik al een betaald abo heb? Ik heb maar 1 tv, 1 paar ogen en kijk hooguit 1 film tegelijk.

Ohhhhhh dom gedoe. Ben ik nu zo slim of zijn jullie zo dom? (uitspraak van L v G).

Audio(in)f(ant)iel

Digimaster. Even mijn stereo aansluiten op een mac zodat ik vinyl kan digitaliseren. In het verleden zo vaak gedaan. Juiste uitgang van mijn Marantz amplifier op de line-in van mijn Mac en klaar! Huh geen geluid? Andere kabel. Huh geen geluid? Andere aansluiting op de versterker? Huh geen geluid? Misschien is de line-in van de Mac kapot? Kan haast niet maar ok. Ander Mac. Geen geluid? Andere kabel! Huh geen geluid? Andere aansluiting van de versterker! Huh geen geluid? Dan maar naar mijn MacBook. Huh geen geluid? Andere kabel. Huh geen geluid? Andere aansluiting op de versterker, Huh geen geluid? Andere geluidsbron? Hee geluid! Stond het ingangsnivo zo laag dat de pc nauwelijks een signaal kreeg en de invoermeter nauwelijks uitsloeg. En telkens moeten bukken als een 100-jarige. Dat gaat nog wel, maar dat omhoog komen! Na 3 uur werkt het zoals ik wil.

Nu chagarijnig maar in ieder geval mezelf niet verveeld vandaag 😂

Kerstkaarten

Ik heb mijn hele werkbare leven doorgebracht als ICT-er. Leven met en door de computer. Maar eigenlijk ben ik hopeloos ouderwets. Techniek moet je leven ondersteunen. Moet het leuk maken. Moet het makkelijker of juist mogelijk maken. Haast, geen tijd, even makkelijk je er van afmaken. Soms heb je een goede reden, voor jezelf. Voor anderen? Papier is mijn zwakte. Papieren krant in de ochtend. Papieren kaarten met kerst. Een papieren kaart met je verjaardag. Een papieren verhuisbericht. Papieren beterschap als je ziek bent.

Dinsdag 19 december. Gerammel aan de brievenbus rond het middaguur. Zomaar een kerstkaart van een leerling van de naburige basisschool. Bijzonder! Later op de middag. Gerammel aan de brievenbus. Nog een kerstkaart van een leerling van de naburige basisschool. Alsof er een wonder gebeurd, 2x achter elkaar.

Ja, een papieren kerstkaart? Mijn zwakte!

Tranen in de ogen, maar sinds mijn herseninfarct huil ik al als ik een kind op tv zie. Maar deze waren van ontroering. Every small candle lights a corner of the dark, Roger Waters.

En papier? Wordt recycled toch? Dus milieu-impact? Minimaal hoop ik. Beter als grijze stroom voor servers, pc's en andere vereisten voor digitale wensen.

Myotone Dystrofie

Myotone Dystrofie. MD. Curschmann-Steinert.

Klinkt niet echt spectaculair toch? Vergis je niet. Het tast je belangrijkste delen van je lichaam aan. Handen, benen, alles wat uitsteekt. Een sleutel in een slot doen en de deur open maken? Vergeet het maar. Je bestek vasthouden? Een onmenselijke opgave. Gitaar spelen of gewoon iets in je handen houden? No way José. Je broek omhoog doen als je naar het toilet bent geweest? Jammer. Lekker eten met familie of vrienden. Verslikken en een (fatale?) longontsteking ligt op de loer.

Ik kom nog goed weg. Gitaarspelen gaat nog (gelukkig hoef ik er niet mijn geld mee te verdienen). Mijn eigen website maken? Natuurlijk, even de koppijn en migraine wegdenken die ten grondslag liggen aan de spierbeheersing om je ogen te focussen. Stijve nek en spierpijn. Spierpijn zowiezo. Weermannetje want iedere verandering van het weer ontaardt in pijnlijke gewrichten.

Gelukkig heb ik fysiotherapie. Gelukkig wordt dat vergoed anders kon ik het (bijna) niet betalen. Gelukkig leef ik al 13 jaar in extra tijd die me gegund is. Gelukkig is MD niet zo destructief als ALS. Hoewel de diagnose en uiting van de aandoening behoorlijk complex kan zijn. Het resultaat is hetzelfde, het duurt alleen wat langer.

Morgen ben jij aan de beurt met iets! Hopelijk kun je er mee leven. Positief punt? Het is behoorlijk zeldzaam en niet dominant, althans 50% kans als een ouder het heeft. Dus misschien heb je geluk? Besef dat dan.

En mijn neef gaat 800 km lopen! Ik heb al moeite met 1 km. Walk on Rem.....

Oud en Nieuw

December alweer. Nog maar pasgeleden was het januari 2017. Het jaar is zoals vanouds weer omgevlogen. Gelukkig. Dan wordt het niet saai. Helaas gaat de tijd dan wel snel. Worden we snel oud. Of komt onze tijd om te gaan wel heel snel.

Laten we er dus maar met volle teugen van genieten. Laat geen seconde verloren gaan. Doe geen dingen waar je later spijt van krijgt of niet terug kan draaien.

Er wonen zo'n 6 miljard mensen op aarde. Ik wil ze allemaal een kerstkaart sturen. Maar van de meeste heb ik geen adres. En 6 miljard keer €2,50 = ongeveer €15.000.000.000. Die heb ik wel als ik mijn ogen sluit maar nu even niet in mijn portemonnee. Dus maar een beperkt aantal kaarten gestuurd en zeker mensen vergeten. Voor die gelukkigen is deze post. Met de pdf-versie van de kaart. Uitprinten, vouwen en je naam er op schrijven.

Edit: Excuses aan de digibeten. Hoewel het in al zijn hoedanigheid simpel leek was het toch ietwat complex. Dus nieuwe instructies.

Rechtsklik op een afbeelding. Kies opslaan afbeelding (bv in downloads). Open je favoriete of gedwongen programma om pdf of jpeg te openen. Druk af. En dan uitprinten en verder. Hulp nodig? Kopje koffie? Bij mij thuis dan leg ik het zo goed als ik kan uit.

Binnenkant kerstkaart 2017 - 2018
Binnenkant kerstkaart 2017 - 2018

 

Ome Gerrit

Ome Gerrit is een oudere broer van mijn vader. Met een stukje geschiedenis, Indië. Niet een leuk stukje geschiedenis, gewoon een stukje geschiedenis, omdat het zo was. Omdat men overtuigd was dat het goed was, omdat het juist was.

https://keeswouters.wordpress.com/oral-history-interviews/personen-index/gerrit-baelemans/

Maar toch, ben ik trots op hem. Ook op de "vijand". Waar twee strijden hebben twee gelijk.

Geschiedenis. Leer er van!

Johan

Johan,

mijn held,

mensen nemen hun petje af voor mij. Hoe houd je het vol? Hoe doe je het? Hoe blijf je zo positief onder jouw lot, jouw last, jouw toekomst of eigenlijk het ontbreken er van.

Gezondheid is een goed dat niet in geld of iets anders is uit te drukken. Het is prijsloos. Het is onbetaalbaar. Ieder mens heeft recht op zijn geluk en alles wat daar bij hoort,

Vandaag was ik op bezoek bij mijn (misschien wel dierbaarste) neef. In het hospice. Je weet wat dat betekent. En dan is daar gewoon iemand die met van alles bezig is. Nog aan van alles plezier beleeft. Kerstbomen optuigt, gezellig kletst.

Johan, petje af. Wat kom ik dan nog goed weg. Man, de kracht, ik hoop dat ik het op kan brengen als het zover is. Sorry voor de foto. Die is van mij. Ik kon niks vinden van jou.

Misschien lees je dit wel. Ik heb je het adres gegeven.

Zie je binnenkort. Hier of daar.

Edit 3-1-2018 : foto van bidprentje gebruikt.

Op stoom

Ja ik ben weer helemaal op stoom. Prozaische stukjes op mijn eigen stukje wereld. Mijn domein. Mijn menkeef, sorry mancave. Geen flipperkasten, geen porno-bioscoop, geen Vegas-tafels voor black Piet of Jack. Gewoon wat magnetische schijven op een computer ergens in de wereld, mijn internet-provider. Neemt geen plaats in. Vormt geen oordeel. Let op mijn integriteit (anti ISIS en jihadistische software waakt over ons). Trump-save (geen nukes als Donald jeuk krijgt). Zuid-Korea wordt geen Korea, een eiland in de Japanse Zee (jammer had het Samsung probleem opgelost!). Dus even binair: 10010011110111110101010000100001111101010101. Zo dat was een hele opluchting toch?

Boem. met de groeten van Kim il Jong

Leven

Leven, daarbij hoort onlosmakelijk de dood. Vandaag was de uitvaart van mijn oom Rien. De laatste directe bloedverwant van mijn moeder. De laatste bloedverwant punt, ook van mijn vader. Nog twee hele lieve tantes, maar aangetrouwd. Niks minder hoor! Wel anders. Vandaag zag ik de toekomstversie van mezelf, de uitvaart van mezelf. Ook de verhalen van kinderen en kleinkinderen. God, ik wist niet dat ik zo erg op mijn oom leek. Alsof je de mensen tegen jou hoort praten. Karaktereigenschappen, persoonlijkheid, dingen die je wilde zijn maar nooit was of durfde te zijn. Waarden. Normen. Dingen die je belangrijk vindt.

Familie. Van mijn moeders kant. Het kruis heet Myotone Dystrofie, MD oftewel Steinert. Als een zwaard van Damocles hangt het boven je hoofd. Maar gewoon doorgaan. Zien waar het schip strandt. Je er niet onder laten krijgen. Strijdbaar tot de laatste adem. Doorgaan tot het niet meer gaat en dan nog. Oplossingen voor problemen. Problemen? Oplossingen. Trots dat ik een kind ben van mijn ouders. En elke generatie heeft nieuwe problemen. En elke generatie lost oude problemen op. Want wat komt na MD, kanker, MS. dementie en meer? Vast weer iets nieuws om tegen te vechten.

Geboren worden, ouder worden, sterven. Eigenlijk een geweldig mooi concept. Soms verdrietig, soms intens geluk. That's life.

Ome Rien? Doe de groeten aan mijn moeder en je andere zussen. Hopelijk hebben ze Hoegaarden daar.

Remco? http://md.spieractie/remco-roovers. Eitje?? Maar dan wel behoorlijk hard gekookt!

Ome Rien

Er was nog 1 directe connectie met mijn moeder in leven. Haar jongste broertje. Ook de jongste van de 3 zussen en 1 broer. Deze week is hij op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn zussen hebben dat niet gehaald door de erfelijke spierziekte. Moderne technieken en een betere zorg en kennis van de problemen hebben hem wat extra tijd opgeleverd. Helaas bij je geboorte staat al vast dat je sterft. Maar het blijft een klap in je gezicht, ook al weet je dat hij er aan komt.

Ome Rien. De nog enige levende dna-link met het verleden en mijn oorsprong. Nog twee hele lieve tantes in blakende (?) gezondheid, maar aangetrouwd. Niet minder, wel anders.

Ome Rien. Mijn hemdenleverancier (luchtmachtblauw). Mantelzorger (met tante Elly) van mijn vader. Voorbeeld van hoe een oom moest zijn, van mijn moeders kant. Maar ook mijn toekomstbeeld van mijzelf. Alsof je naar een toekomstige versie van jezelf zit te kijken. Dit kan ook mijn lot worden. Niet de dood op zich, maar de manier waarop. Gelukkig zonder lijdensweg zonder uitzicht. Gewoon snel en genadig.

Netfilxtc

Item op het nieuws vandaag. Netflix gaat een nieuwe Nederlandse serie maken, de eerste gericht op het Nederlands taalgebied.

Hij gaat echter over een XTC-lab en zijn dealer. Nu weet ik dat het illegaal is om aan drugs te verdienen. Ben je een XTC-dealer dan heb je een probleem als justitie en de politie je op het spoor is. Fabricage en verspreiding is onderhevig aan vervolging en is een strafbaar feit. Maar wat als je geld verdient aan drugs, punt. IMHO op zijn minst verwerpelijk. Wat doe Netflix? Juist. Geld verdienen aan XTC. Alleen niet op de manier die in het wetboek van strafrecht is vastgelegd. Maar moreel?

Junkie X(TC)L.

Brood op de plank

Het was vroeger heilig. Er moest brood op de plank komen.

Anders verhongerde je. Tot de dood er op volgde. Tegenwoordig ondenkbaar in Nederland. Honger? Niets te eten? Huh? dat is toch iets voor Afrika of zo?

Maar je standaards wijzigen met je levensstandaard. Honger wordt lekkere trek. Of "betaal anders" bij het pinnen bij AH, een bekend verschijnsel, althans bij mij. Dan maar gehakt in plaats van varkenshaas. Dan maar ongezond in plaats van verantwoorde voeding (waarom is ongezond goedkoper dan gezond?).

Ondertussen ben ik wel vergeten waarom ik dit schrijf. Hersenbeschadiging, he. Nee, niet het onderwerp, wel de reden. Oh ja, je staat voor lul. Maar goed, brood op de plank. Het doel heiligt de middelen. Of niet?

Brood op de plank. Is er niks fatsoenlijks om te eten?

Geen idee

Geen idee waar ik over wil zeiken. Dat ik iets kwijt moet? Geen twijfel.

Dus #metoo? Je wordt al overspoeld. Er gebeurt al genoeg. Reclame? Wat is er zo moeilijk om precies te vertellen wat je bedoelt? Tenzij je de mensen wilt verlakken! Of wilt inspelen op hun slangen-brein (hoe pak je een oen zijn poen. Consumentenbond).

Dus even kritiek op mezelf. Inderdaad ik ben niet perfect. Het schokte mij ook. Niet kwaad te krijgen? Of toch wel?

Onrechtvaardigheid (dank pa), onrecht (dank pa), oneerlijkheid (dank ma), belangrijke informatie achterhouden (dank ma) zijn punten die mijn ouders belangrijk vonden. Ik dus ook. Om mij kwaad te krijgen is moeilijk. Maar er is niet veel voor nodig.

Genen denk ik. Opvoeding weet ik. En? Ik vind het helemaal niet erg. Het zit in me. Zo ben ik opgevoed. Joost (zoon van Claudius Prinsen) my man, #metoo. Je behandelt je medemens gewoon met respect. of het nu een man is of een vrouw. Punt. Behalve Trump ;-). Maar ja, dat valt buiten elke categorie.

#whynotme?

Hebben al die macho-testosteron eikels hun pleziertjes gehad. Ik heb vrouwen altijd(? hoop ik) met respect behandeld. Maar nooit penis-voldoening ervaren met contacten met het andere geslacht, zelfs niet met hetzelfde geslacht. Had ik alleen maar sorry hoeven te zeggen en schuld te bekennen. Maar wel seksueel voldoening en bevrediging gekend. Al die jaren. Sorry macho-rivalen. Liever een sexueel gefrusteerd watje dan een seksueel bevredigde macho-verkrachter. Wat nu? Man-mannen. Vrouwen schijnen ook mens te zijn en gevoel te hebben. Wetenschappelijk bewezen. En aan niemand doorvertellen. Ik heb liever met vrouwen dan met mannen te maken.

Nee. Ik kom niet uit de kast. Dat is mijn testosteron-probleem. Hoewel probleem?

Hashtag Echte mannen hoeven niet te neuken, behalve uit liefde. Eat your pussy out girls.

Faecesbook

Genaaid worden is niet erg. Zolang het maar door een mooie vrouw uit liefde gedaan wordt. Is het door Facebook? Dan zijn de rapen gaar. Dan heb je de poppetjes aan het dansen. Drie hele dollars heeft het mij gekost. Even spelen met een pagina op Facebook. Toch even gekeken wat zo'n pagina nu is. Een pagina gemaakt voor mijn niet-bestaande bedrijfje JBProductions. Schrijf iets stond er. Dus ik type "iets". Heb ik 100% meer mensen bereikt met mijn promotie! Huh? En de promotie heeft 28 dagen gelopen. Hebben een paar mij totaal onbekende malloten op mijn pagina geklikt en ge-like-d! Dank u namens Facebook, dat is dan $3,00, automatisch afgeschreven. Vervolgens een uur bezig om uit te vinden hoe ik mijn pagina verwijder....

Normaal heb ik er niet zo'n moeite mee. Maar uitzuigers als Facebook en Google en zelfs IK tuimel in hun val? Maar goed, $3,00 is niet duur voor weer een goede levensles en bevestiging van mijn vermoedens toch? En dat is weer positief. En goedkoop voor veilige sex (vanwege dat genaaid worden).

Appelsap

Wie kent nog het spelletje appelsap. Je luistert naar een liedje in een andere taal maar hoort duidelijk de zanger of zangeres een Nederlands woord zeggen. Het bekendste voorbeeld is appelsap, vandaar de naam. Het hoeft niet per se met muziek. Vrijdagochtend zet ik de radio aan (ja er zijn nog mensen die naar de radio luisteren en de diskjockey zijn platen laat draaien in plaats dat door mensenhanden geschreven software jou keuze laat bepalen). Nieuwsitem: Lelystad is niet blij met de nieuwe aanvliegroutes voor het vliegveld. Althans de bewoners denk ik en heeft Lelystad een vliegveld? Maar goed ze laten een kerstboom vliegen. Een wat? Een kerstboom. Zal wel een of ander apparaat zijn voor allerlei metingen dat op een kerstboom lijkt? Toch vreemd dat ik daar nooit van gehoord heb. Heb ik het goed verstaan? Na een uur weer een nieuwsuitzending. Opletten! En jawel ze laten een kerstboom vliegen. Ik zweer het je. In de middag sta ik wat dichter bij de radio. Weer het nieuwsitem. Wat blijkt. Ze laten een testboeing vliegen. Klinkt als.......

de Dood

Het is je lot. Zodra je geboren wordt weet je dat je dood gaat. Alleen de manier waarop. Wordt het een helse lijdensweg met veel lijden en pijn? Kanker heeft vaak dit vervelende effect. Of wordt het een "Tommy Cooper"-einde? Het publiek geeft je een staande ovatie terwijl je daar dood ligt? Een geval van uitersten! Ik hoop van harte dat mijn einde plotseling is. Zoals mijn vader. Kramp in zijn been terwijl de slagader in zijn buik het begeven heeft. 5 liter bloed terwijl je hart ca. 25 liter per minuut rondpompt. Reken maar uit! 15 seconden bij een slagaderlijke bloeding?

Maar goed niemand wil dood bij zijn gezonde verstand. Geen gezond verstand? Dank minister Borst. Geef en mens een recht op een waardig heengaan. Als het zover komt. Helaas heb je weinig tot niks te zeggen over dit moment. Euthanasie, kanker, terminale ziektes. Liever niet. Liever onsterfelijk. Leuk in films (Highlander) maar nog geen realiteit. En gelukkig maar. Je moet plaats maken voor diegenen die na jou komen. Geen ruimte voor narcisme of egoïsme. Voor de dood zijn we allemaal gelijk. Geef je kijk op de wereld door aan je nakomenschapp.

Apple simplicity

Soms is het gewoon TE simpel.

Heb je dat ook wel eens? Dat het zo eenvoudig is dat je het niet snapt? Dat is soms een nadeel van Apple producten (misschien ook andere maar dat interesseert me niet zo veel) ondanks dat ik een Apple-adept ben. Ik heb een Headset van KEF (jawel de oude maar nog steeds beste fabrikant van audio speakers, sorry Beats en andere zooi). Speciaal voor je iPhone met een 3,5 mm jack (verdwenen op de iPhone 8 en X, ook 7?). Nu wil ik deze set op mijn MacBook Pro of Mac Mini aansluiten. Maar die hebben een koptelefoon-uit en microfoon-in aansluiting. Splitter a 10 euro gekocht. Maar deze werkt niet! Koptelefoon prima, microfoon vergeet het maar. Op de iPhone geen probleem. Na dagen zoeken naar een goede adapter heb ik de headset gewoon in de koptelefoon-uit van mijn Mac Mini geplugged. En het werkt! Koptelefoon en microfoon! Nu nog Siri laten wennen aan mijn dronkenmanspraat (vanwege mijn hersenstaminfarct, niet vanwege alcohol hoor) en ik kan praten tegen mijn computer. Eerste tekenenen van dementie? Siri, sla dit stukje op. Sorry Jan (Belgische sensuele stem) maar er is geen app die op sla lijkt, misschien in de epstore. Ohhhhhh.

Prinsjesdag 2017

Iedereen gaat er op vooruit. Mijn prinsjesdag had ik 's ochtends al. Blauwe brief van de Belastingdienst en brief van UWV. Belastingdienst inderdaad eigen schuld dikke bult. Moet je maar je voorlopige teruggaaf goed doen. Heb je teveel teruggekregen? Terug betalen. Van het UWV had ik een zorgtoeslag.

Dus de overheid geeft en de overheid neemt. In dit geval (of in alle ?) neemt ze meer dan dat ze geeft. Dus blij gemaakt met een dooie mus en vervolgens een ijskoude douche (positief: maar wel een douche! Ze laten je niet verzuipen, te duur). Het is weer eens de Amerikaanse manier. Je moet als hardste roepen dan krijg je de meeste poen (sorry Hugo Borst en Carin Gaemers en hun manifest over de slechte kwaliteit van de verpleegzorg). De anderen die gelaten hun lot afwachten? Geen fan van de SP of het gedachtengoed wat ze voorstaan maar wel hun empathie met de zwaksten (ook de zwakkeren) in de samenleving. Hun lot is toch hun eigen schuld (niet mijn mening hoor!). Er wordt gemeten met 2 MATEN, en dat is niet VRIENDelijk. 150.000 jaar geleden werd je voor de wolven achtergelaten als je iets mankeerde, vaak al voor je 50ste. Nu worden mensen ouder, maar nog steeds niet gezonder. Dat kost je een rib uit je lijf. Betaal dat gewoon als samenleving. Verberg je niet achter je "gezonde" individu. Morgen ben jij aan de beurt voor een kapitaalkostende behandeling. Zit nu niet te zeuren dat het duur is. Beter duur dan niet te koop (dank moeder). Geld maakt niet gelukkig maar gelukkig maken ze geld. Er zijn belangrijker zaken dan geld (hoewel dit veel mogelijk maakt). De mooiste prinsjesdag was in 1956. Waarom? In 1956 viel de derde dinsdag in September op de 18e. Inderdaad slimme mensen onder ons. Mijn geboortedag. En ik was de enige boreling in het St. Ignatius die dag. Voor één dag was ik een prins... Op handen gedragen door de verpleging (helaas volgde er nog een aantal keren jaren later).

Balen als een stekker

Ik moet nog steeds met verwondering achterom zien. Dat ik ooit mijn geld verdiende met ICT? Tegenwoordig heb ik (vaker?) herhaaldelijk ruzie met dingen met een stekker.

Vandaag, 27 augustus 2017, zie ik al dagen uit naar mijn projectje. Met mijn drone Spark opnamen maken van het plakstiek op de Graaf Engelbrecht. De duurste asbak ter wereld? In ieder geval de grootste of meest gebruikte. Leerlingen van de Rijks uit de Nassaustraat kennen hem wel. Sigaretje, schoolbel en dan voor je naar binnen ging je peuk uitdrukken. Weinig respect, maar (excuus?) weinig kennis van het plastiek.

Nu jaren later is het gerestaureerd, behouden en te bewonderen voor iedereen op het plein van de Graaf Engelbrecht in de Haagse Beemden in Breda, dankzij oudleraren en oud-leerlingen (dank Wil Matthijssen).

Dus tijdens de laatste dag van de vakantie wil ik een speciale opname maken met mijn drone van dit. Maar (technisch) moet ik eerst de firmware upgraden. Daarvoor moet ik eerst de "no-fly-"database upgraden die helpt om veilig met je drone te kunnen spelen en vliegen. Maar het ICT-spook slaat weer toe. Hoe heb ik ooit geld kunnen verdienen als ict-er? Ruzie met alles waar een stekker aan zit. De hele dag bezig geweest met firmware-upgrade, no-fly-database. Een andere keer dus.... Begrijpelijk als je mijn toestand kent.

Leven en dood

Leven en dood. Nog nooit waren en zullen twee dingen zo verbonden zijn. Als je geboren wordt weet je al dat je dood gaat. Maar dat maakt het verdriet en de impact niet minder. Maar heb je iets niet meegemaakt dan heb je er geen goede herinneringen aan. Dus verdriet, rouw gaat hand in hand met goede herinneringen. Herinneringen heb je alleen als je iets hebt meegemaakt wat het verdriet vergroot. Een dilemma. Maar ook een troost lijkt me, nee weet ik uit ervaring. Hoe meer goede herinneringen, hoe groter het verdriet. Maar ook hoe groter de troost. Beter groot verdriet om wat je kwijtraakt dan geen verdriet om wat je nooit hebt gehad.

Een reflectie van het overlijden van mijn eigen ouders en de advertentie van de moeder van een jeugdvriend.

Begrijp me niet verkeerd. Het is gewoon even het moment. Andere "vertrekken" zijn niet meer of minder. Maar soms komt het op een gegeven moment net iets harder binnen.

Nostalgie

Vandaag moest ik naar de tandarts. Kom ik daar aan in mijn milieu-vriendelijke electrische cabrio van de zaak staat daar een geweldig mooie Citroën DS, nummerbord met iets van AT?. Dus 1960? 1970? Zal niet ver uit de buurt liggen. Misschien wel net zo jong als ik. Maak ik een grapje tegen de dames achter de balie. Als mijn vorige tandarts dit wist kwam hij gelijk langs, Citroën-idolaat als hij is. Wat denk je? Hij is niet alleen in de buurt! De wagen is van hem! Oehh. Kippenvel bij zoiets moois. Auto-porno.

 

Bad Pritt

Wie herinnert zich niet mijn globale succes: "een mooie dag, het regent niet". Een aangrijpende documentaire over NAH. Een dubbele hoofdrol waarvan ik me alleen mijn eigen inbreng herinner (niet waar hoor!). Maar er is een opvolger uit. Niet zozeer met dezelfde hoofdpersonen. Maar wel een vervolg met hetzelfde nivo. https://youtu.be/87hrfy3PAWM. Satsangs (zoek maar op in Wikipedia) voor de gekwelde zielen. Voor de ver-van-mijn-bed gevallen, waarvan jij er morgen ook één kunt zijn. Dat weet ik uit eigen ervaring.

https://youtu.be/87hrfy3PAWM

🙏

 

Samsung

Ik weet dat ik één van mijn zoons tegen het kwade been ga schoppen maar toch. Wie herinnert zich nog de miljardenstrop van Samsung? De Galaxy die vlam vatte in je kontzak? Samsung maakt nu mooie sier met de reclame dat hun kwaliteitscontrole nu toch de beste is omdat ze hun klanten alleen het beste van het beste willen bieden. Marketing BS. Hun topmannen achter tralies. De refurbished Galaxy? Wie wil hem nog? Wie op de blaren zit heeft vermoedelijk een Galaxy gehad. En het is niet voor het eerst dat Samsung miskleunt met hun telefoons.

September 2008 had de toenmalige Postbank een actie. Een Samsung C450 t.w.v. 79,95 euro via Telfort. Nog geen half jaar later (januari 2009) een schrijven van Samsung. Ruil uw C450 om voor een M150. Quote: "Agentschap Telecom had geconstateerd dat een beperkt aantal  van de Samsung C450 onder uitzonderlijke omstandigheden wellicht niet voldoet aan de door de overheid gehanteerde norm voor radiogolven voor mobiele communicatie.". K*tzooi dus, toen al.

Voor een scherm moet je bij Samsung zijn. Voor de rest? Beter af met een ander merk, whatever.

Het Postbank aanbod

Een roepende in de woestijn

Heb je ook dat gevoel wel eens? Je weet dat je gelijk hebt maar de hele wereld lijkt zich daar niks van aan te trekken of vindt het in ieder geval niet belangrijk?

Geld is niet mijn vriend. Ook niet mijn vijand. Eigenlijk interesseert het me niet. Gelukkig (quote van een oude baas van mijn moeder) heb ik genoeg om dat te kunnen zeggen. Geluk is tevreden zijn met wat je hebt, financieel gezien. En ja, wordt het zo groot dat het je dagelijkse dingen in de weg gaat staan, dan is het een serieus probleem.

Maar goed. Amerika. Het land van Trump en vrijheid? Zolang je geld hebt ja. Of Russische vriendjes? Heb je weinig of niks? Kakkerlakken hebben nog een beter leven. Geld is heilig in Amerika. Geld gaat voor alles. Geld moet je hebben. Heb je het niet? Maak maar dat je het krijgt. Een goede methode? Marketing! Verzamel allerlei gegevens over personen en verkoop dat. Geen interesse in individuen. Quantiteit. Hoe meer hoe accurater. (wet van de grote getallen).

Dus Facebook, Google, WhatsApp en meer. Weten ze niet genoeg van je dan verzinnen ze wel wat. Niet waar? Lees de nieuwe consumentenbond. Lees wat onafhankelijke journalisten (niet de plak- en kopieer) er over schrijven. Privacy? Nooit van gehoord. Gelukkig kun je er wat tegen doen. Of het in je voordeel laten werken. F*ck marketing. F*ck Facebook. F*ck the dollar.

Faecesbook

 

Max Verstappen syndroom

Het Max Verstappen-syndroom. Bekend in de racerij. Mijn poging dit ook bekend te maken in de gezondheidszorg.

Recent weer wat medische tests gekregen. Bloeddruk, diabetes, algehele gesteldheid.

Resultaten? Bloeddruk 85-130. Hartslag doet het nog, geintje 85. Diabetes 5.2 en 44. Saturatie 97. gewicht 66, lengte 173, dus BMI ca 21. Cijfers waar een jonge god jaloers op kan zijn. Alleen dat hersenstaminfarct he! Het lichaam is een goed ge-oliede machine. De chauffeur (mijn hersen) is klote. Lijkt een beetje op de Red Bull Formula 1. Max Verstappen. Goede auto, maar net als pa verklooit hij het telkens weer. Zijn schuld? Natuurlijk niet. Dus vandaar, het Max Verstappen-syndroom.

Mijn debuut

De vruchten van mijn eerste stapjes op het gebied van aviated media, oftewel opvliegende beeldende kunst.

Hilarisch

Humor ligt op straat. Niet dat het weg is en in de goot is verdwenen hoor! Nee, humor is overal om ons heen, ondanks terreur, ellende, depressie en wat je nog meer kunt bedenken om je humeur om zeep te helpen. Als je de humor niet ziet, ben je niet waard om te leven. Geen nood. Ik heb geenszins het voornemen chagrijnige mensen echt te doden. Hooguit op een humoristische manier aan een beter leven te helpen. Ja, ik mag dat. Sinds 31 juli 2004. Andere gehandicapten zouden dat kunnen begrijpen. Goed. Naar de kern van mijn betoog, voordat Nederland b.v. afhaakt door mijn gezwets.

Ben je op zoek naar een recept. Een bekende website is Smulweb, maar er zijn er nog talloze. Wat hebben ze gemeen? Dankzij de EU maken ze allemaal gebruik van cookies. Een website met recepten maakt gebruik van cookies... Als je het niet snapt? Ik ga het echt niet uitleggen hoor!

Smulpaap

Voor Oor Deel

Een mannen-inkoppertje.

Vrouwen van Nederland en vrouwen in de rest van de wereld. Vergeef mij mijn zonden maar dit is een inkoppertje voor open doel. Het aloude beeld van de vrouw achter het stuur is dit weekend weer eens keihard bevestigd.

Vrouwen horen niet achter het stuur. Als je niet eens tegen een drankje kunt en je rijdt anno 2017 op de dag voor het weekend met Pasen met 40 (jawel veertig!) kilometer per uur in een f*cking MASERATI op de snelweg A8? Een beetje vent had zich met 340 in de vangrail geboord..... Ja als vrouw overleef je dit incident. Dat is waar (achtig vrouwenpraat).

Haantje de voorste cabrio scootmobiel.

Vrijdag de 13e

Werd ik vanochtend wakker. Grote schrik!. Vrijdag de 13e. Maar gelukkig hersenbeschadiging en daardoor beschadigd tijdsbesef. Het is pas donderdag. Maar wel de 13e! Voor de bijgelovigen onder ons, afgezien van geloof en/of ras. Nog één dag door te zien komen. Pas in oktober (de 8e maand, oct is 8) is er een vrijdag die op de 13e valt. Nog tijd genoeg om dood te vallen, in de tijd terug te reizen, snel naar de Chatam Islands af te reizen.

Privacy alarm

Hoi,

het is een onderschat fenomeen. Wat kan mij het schelen? Vandaag had ik wat artikelen bekeken op Conrad.nl. Schroefboormachine, LED-lampen, kookwekkertje. Onschuldig, niet?

Zit ik op een website van ZDnet te kijken.

Wat staat er in de reclamebanner?

George Orwell? 1984? Sience-Fiction? Laat dat fiction maar zitten.

En Donald Duck? Sorry Trump? Heeft een wet goedgekeurd die jouw provider het recht geeft zonder jouw medeweten/toestemming je browse-gedrag te mogen verkopen voor de heilige dollar-graal? Lekker facebooken, niet?

Het naaimachine gevaar

Wat is het gevaar als je te dicht bij een naaimachine staat? Juist dat je genaaid wordt.

Voor de digibeet. Photoshop is een geweldig programma waarmee je afbeeldingen en meer kunt manipuleren. Daarom geloof niet alles wat je op internet ziet. Zien is nog niet geloven. Voorbeeld? Bekijk de afbeelding. Bekijk de schaduw van het gezicht op de schouders. Bekijk de afwijkende tint van de huid op de armen. Toeval? Dacht het niet.

Hoe doen ze dat toch? Die spiermassa's kweken? Zie adobe.com/photoshop.

Weer een raadsel ontmaskert. Fact or fiction?

 

Van der Valk

Van der Valk. De naam heeft altijd wel op enig moment onder vuur gelegen. Tsja, weinigen zijn op een eerlijke altruīstiche wijze rijk geworden. Meestal gaat dit gepaard met het benadelen van een ander. Gerrit heeft vele goed dingen op zijn naam staan, maar ook de kwestie uit 1994.

Sommige instellingen moet je te vriend houden, zoals de belastingdienst. Het is net goed afgelopen, hij hoefde niet de gevangenis in.

Maar vandaag kopt BN de Stem. Van der Valk aast op de Koepelgevangenis.

Ironiet? Ironie niet? Of gewoon humor? Het heeft hem wel ruim 200 miljoen (gulden) gekost.......

Winterslaap

Jeetje. Schrok ik me daar even! Mijn laatste gezeur posting dateert alweer van 25 december 2016! Niet eens van dit jaar. En er was genoeg te zeiken. Trump, 2e kamer en meer. Sorry voor mijn fervente fans, alle twee. De winter trekt toch een zware wissel op mijn al beschadigde energieniveau. Hersenstaminfarct he. Oh ja en die twee hartinfarcten. En Steinert. En COPD. En mijn suiker. Een klein wonder dat ik nog overeind sta. Er zijn er al voor minder omgegaan. Maar de zon schijnt weer (klote zon in mijn ogen, krijg ik koppijn van, ook dat nog), de vogels fluiten (kop dicht k*tvogel, ik slaap nog) al om 5 uur 's ochtends. Mijn vingers voel ik weer een beetje als ik wakker wordt. Slaapapneu, vergat ik bijna. Slechte bloedsomloop en dus verkrampingen 's nachts. Gelukkig heb ik vaak last van slapeloosheid. En als je niet slaapt heb je geen apneu. Maar op tijd uit bed want ik heb het druk. Website, cursus Photoshop, Drupal-module klok bouwen. Lytro fotocamera met als extra compositiecomponent diepte (naast beeldcompositie en kleur zoals bij een gewone camera). Ik heb er weer (tegen-)zin in. Jullie ook?

Mijn helden

Ik heb niet zoveel helden. Alhans wat is veel?

2? Dan heb ik veel helden.

20? Dan heb ik een behoorlijk aantal helden.

200? Dan heb ik best wel helden.

2000? Dan heb ik niet veel helden.

20000? Dan heb ik een paar helden.

200000? Dan heb ik enkele helden.

2000000? Dan zijn er enkele helden.

20000000? Dan zijn er sporadische helden.

200000000? Helden worden zeldzaam.

2000000000? Helden zijn er wel maar je moet ze goed zoeken.

20000000000? Zoveel mensen zijn er niet. Misschien in India?

Mijn helden?

 

 • Nelson Mandela
 • Tijn (inderdaad 5 jaar maar tussen Nelson en moeder Theresa) Serious Request.
 • Moeder Theresa
 • Steve Jobs en Steve Wozniak, de appeltjes.
 • Richard Branson
 • Sting
 • Richard Greer
 • Jimmy Page
 • Carlos Santana
 • Ted Neely
 • Wie ben ik vergeten?

Eisen? Begaan met anderen. Niet zelfzuchtig. Geld-is-niet-het-belangrijkste. De wereld kan altijd beter. Alle leven is heilig. En-alles-wat-ik-nog-vergeet. Beroemd, bekend bij velen.

Mario!!!!!!

Future meets history. Voor alle Apple-adepten met een IPhone. Nintendo's topper Mario kun je nu ook op je iPhone spelen. Nostalgie en de ervaring? Je gaat 30 jaar terug in de tijd met de moderne gameboy. Gratis in de Appstore. Android volgt nog maar wie interesseert dat....

The Blues

Als zwarte Piet niet meer mag moet eigenlijk ook de Blues verboden worden. De slaven in Amerika zongen Gospels als ze vrolijk moesten lijken. Waren ze in hun element (excusez le mot) dan zongen ze hun ellende weg in the Blues. The Blues kan zo ook beschouwd worden als een uiting van racisme en slavernij. The devil can cite scripture for his own purpose. William Shakespeare. Sorry, B.B. King, John Lee Hooker, Sonny Boy Williamson, Howlin' Wolf, Little Milton, Memphis Slim en al die anderen. Om maar nog te zwijgen van de witte Blues, Eric Clapton, Gary Moore, Peter Green, Ted O'Berg, Eelco Gelling en de lijst wordt alsmaar langer.

Blues, slavenmuziek. Het zou verboden moeten worden. Zo heerlijk.

Zwartepietenkerstmannendiscussie

Hij is gelukkig weer voorbij. De zwartepietendiscussie. Eigenlijk was hij al vorig jaar over. Dit jaar leek het meer op een burgeroorlog. Over 2 jaar vallen er doden, ben ik bang.

Maar goed. Laten we het eens hebben over de kerstman. Die Amerikanen snappen er niks van (waar wel van als je Donald Duck als president kiest?). Sinterklaas is sint Nicolaas. NIET Santa Claus.

Als je het mij vraagt een monster, uithangbord voor obesitas. Alles wat God verboden heeft om je kinderen als voedsel te geven. Eet eens gezond, lullo.

Gerenommeerd pedofiel zoals hij tekeer gaat als er een kind bij hem op schoot kruipt. En de ouders maar lachen en genieten? Gestoord.

Dan die arme rendieren geheel uit hun habitat gehaald om een slee te trekken. Je reinste dierenmishandeling.

Zijn hulpjes? Elven. Een belediging voor mensen met een groeistoornis. Symbool voor kinderarbeid en -slavernij.

En dan maken we ons druk om zwarte Piet? Een volwaardig persoon naast Sinterklaas? Leg het mij uit....

Volksverlekkerij

Nee, geen typo. Volksverlakkerij, maar wordt het volk lekker gemaakt? Dan is het volksverlekkerij.

Arrow Rock. Geweldige muziek. Een beetje stevig, behalve op zondag. Dan moet het een beetje "smooth". Maar wel goedkoop. Het nieuws en het weer. Opgenomen! Hoe ik dat weet? De aankondiging klopt wel. Goede morgen, goede middag, goede avond. Maar daarna? Elk uur dezelfde opname. 18.00 uur? Het wordt vandaag in de Achterhoek 26 graden? Hallo, dat is nu wel voorbij, om 2 uur vanmiddag misschien?

Maakt de muziek ook een beetje goedkoop. Jammer....

Blik, hout en plastic

Blik, hout en plastic. Nog lang geen goud. 5 jaar. Het Genootschap van Onze Taal geeft dit op bij een 5-jarig jubileum.

5 jaar geleden viel 11 juli ook op een maandag. Het is precies, maar dan ook precies, 5 jaar geleden dat het tehuis van mijn vader opbelde.

"Er is iets met uw vader!".

13 juli had ik één van de meest bizarre ervaringen ooit. n de krant las ik de overlijdensadvertentie van mijn vader. Daarna sms-te ik mijn zoon Dave om hem met zijn verjaardag te feliciteren.

5 jaar alweer.

A dirty mind

Uit mijn jonge jaren. Freud. Sex. A dirty mind is a joy forever. What's on a men's mind? Hippies, children of the sixties, zij weten allemaal het antwoord.

Soms is dat lastig. Een goed bedoelde advertentie van Ford voor de nieuwe Focus. En in het verleden, petje af, soms echt mooie gemaakte reclames. Maar nu? Rethink! Denk nog eens goed na? Voor je een Ford gaat kopen? Maar de advertentie laat een Ford zien die de tekst half verbergt. Ben ik de enige die als in een oogwenk RETELINK ipv RETHINK zie? Hoe dan ook. Pas op bij het kopen van een Ford? Dat kan nooit de boodschap zijn geweest...

LinkedSoft of MicroIn?

Het zal de personen in de ICT niet ontgaan zijn. Microsoft neemt LinkedIn over. Reden voor mij om mijn gegevens te wissen op LinkedIn. Paranoïde? Misschien. Maar blijft LinkedIn onafhankelijk? Worden straks MS-gerelateerde zaken met voorkeur behandeld boven andere zoals OSX, Unix, linux?

Als ik wil dat Microsoft geld aan mij verdient koop ik wel wat van ze.

Als ik ongelijk heb zal ik de eerste zijn om dat toe te geven. Maar er wonen 2 kabouters in mijn voortuin. En dat is geen sprookje!

Ben ik de eerste? Hopelijk volgt er een ware exodus van LinkeInners. Alleen maar om wat geld (nou ja wat) te verdienen weer een mooi globaal entiteit vermoordt. Hadden we eindelijk een serieuze tegenhanger voor Facebook. Jammer.

Nieuwe site

Dit wordt een beetje een technisch verhaal. Dus als je niks met computers, websites, programmeren, technologische hoogstandjes, Apple, Elon Tusk, cms-en, AI, HI, milieu, dierenwelzijn, anti-kapitalisme, geld-zal-mij-een-zorg-zijn, of iets in die richting? Spoel door en lees niet. Anders wordt je leven intens verrijkt met nieuwe inzichten en worden vooroordelen in de dop vernietigd.

Nelson Mandela, Indira Ghandi, Moeder Theresa en Mohammed Ali (wie? Cassius Clay!) is dat zelfs niet gelukt. Mijn narcisme zal me dus ook wel in de steek laten, mijn zelf-sarcasme niet hoop ik.

Maar goed. Back to the point in goed nederlands. Mjn website zet ik om van Joomla naar Drupal. Waarom? 3 redenen.

1. Drupal is bedacht uitgewerkt Door Dries Buytaert. In mijn ogen de Steve Jobs van de cms. En Belg (ben eerst brabander geweest). Eigenlijk een bebg dus. Laten we daar Noord-Brabander van maken. Dries is een Beng. Ik ben een Bang, inderdaad Ben Altijd Noord-Brabander Geweest.

2. Drupal is moeilijk om te maken in het begin. Steile leercurve dus. En een uitdaging voor mijn beschadigde hersenen. En een uitdaging om mijn koppijn in bedwang te houden.

3. Je kunt er zoveel meer mee doen dan een website maken. Nu niet belangrijk. Straks wel. Chickies?

Nu ben ik al een half jaar bezig om mijn Joomla site om te zetten. Even dit even dat. Dat is het enige (grote) minpunt, maar deels te danken aan mijn ongeduld. Je moet niet iets maken wat constant nog verandert. Snap je het net, is het alweer anders en werkt het niet meer.

Maar nu komt er schot in de zaak. Werpen mijn inspanniingen vruchten af. Komen er eindelijk apen uit mouwen. En nu maar hopen dat deze trend zich voortzet en niet terug vervalt in hopeloos gepriegel met PHP, YAML, Symfony, CSS, Apache/IIS, MySQL en spaties of tabs.

LEVE DE COMPUTER (zei ik dat echt?)

Update 9 juli 2016. Het werkt! Hoe is het mogelijk? Mijn postings verschijnen in mijn nieuwe site. Helaas loopt deze nog vast......

Hommeles

Het was vandaag hommeles op mijn terras. Last van hangjeugd. Nee geen Marrokaanse, Turkse of Syrische. Geen vluchtelingen althans van menselijke oorsprong. Nee van het hommel-soort. Nuttige beestjes en ik heb een grote tuin waarin ze, en andere diersoorten, hun gang mogen gaan. Maar één ding moeten ze afblijven! Mijn huis. Nu zijn die beesten verzot op goede huisvesting. Dus net als wij vroeger blij met een stenen onderkomen zoals grotten en spleten in muren. En een gemetselde muur heeft meestal/altijd gleuven in verband met vocht, ontluchting en zo voorts. Dank u namens de hommels maar ze slopen de isolatie tussen buiten- en binnenmuur. Ha maar ik ben slimmer. Ik zet een overtollige dakpan tegen de ingang. Dat zal ze leren! Niet dus, gewoon langs de dakpan naar binnen. Dan de dakpan vlak tegen de muur, haha! Helaas de dakpan heeft een ribbel om op de andere pannen te liggen en niet weg te glijden. Dus de familie hommel gaat lekker langs de spleet die over blijft en hun ingang is zelfs nog beter beschermd. Maar dan is er buiten de waard Jan gerekend. Een stuk hout er tussen zodat de ingang helemaal afgesloten is. Nu kunnen ze er niet meer in. Alleen nog van die horde boze hommels afkomen die na een dag zware arbeid hun huis niet meer in kunnen. Ik voel me een beetje als president Assad.

Ouwe lul

Ik moest even aan de scene van Koot & Bie denken. Ouwe lullen moeten weg. Ja ik ben een ouwe lul en eigenlijk ben ik er trots op. Waarom?

De moderne tijd heb ik niks mee. Ik ben wel een gadgetfreak en technologiejunk maar met een "menselijke" perceptie of context. Communicatie doe je aan de bar van een cafe en niet digitaal via een toetsenbord of smartphone. Als aanvulling OK. Als je primaire kanaal ughhhhh. Dus lees ik een goed boek. Fictie OK. Of het mij interessert welke typemachine gebruikt is of hoe snel de auteur typte? Boeiend....! Tegenwoordig schijnt het helemaal IN te zijn om te zien hoe een film gemaakt is, wat de acteurs hebben doorstaan of welke opleidingen ze hebben gehad om de stunts uit te voeren. Boeiend... Het gaat mij om het resultaat. Of de film mij aanspreekt en of het voldoet in mijn (imaginaire) behoeften?

Dus ik ben de enige die me niet laat leiden door de bullshit van de making of?

Werken bij defensie

Werken bij Defensie? Je moet het maar kunnen..

Sorry maar dit is een inkoppertje.

Vandaag is de nieuwe JSF (eindelijk) in Nederland aangekomen. Heb je enig idee wat hij kost? Heb je enig idee hoeveel fte's dit in b.v. de Zorg zijn? Heb je enig idee wat het jou kost? Heb je enig idee wat het jou oplevert?

Heb je enig idee hoeveel soldatenjaren dit zijn? Heb je enig idee hoeveel dit voor de vrede betekent?

Dacht ik al.

TriVaGo

TriVaGo. Waar de naam vandaan komt? Geen idee. Va is frans voor gaan. Go is engels voor gaan. Tri is een hele goedkope en gevaarlijke drug. Lijmsnuivers, inderdaad. Een paar oude schoolvrienden van mij totdat ze bewusteloos raakten.

Maar goed interactieve televisie. Hoe interactief is dit?

"Zoek je wel eens hotels op internet?"

"Nou nee."

"Dat is een probleem!"

"Niet voor mij hoor, misschien voor jullie?"

"Wij laten alle prijzen voor dezelfde hotelkamer zien, uit meer dan 100 websites!"

"Ja, wat is daar de informatieve waarde van? Nada. Ik zie liever welke kamers ik heb voor een bepaalde prijs."

"Je vult je vertrek en einddatum in, kies het aantal sterren, en wat andere mensen ervan vonden."

"Ja maar wat goed is voor de één is een ramp voor de ander."

"TriVaGo laat je alle prijzen zien voor dezelfde kamer!"

Ïnteressant maar niet relevant. Rot op!"

Maar hij gaat gewoon door! Lekker interactief! De knop? Oh is die daarvoor? Kijk dat noem ik interactief.

Balen als een stekker

Wie kent hem niet? de commercial van IBM uit de 80-er jaren? Degenen die daarna geboren zijn natuurlijk! Maar iconisch voor mij als ICT-er uit de 80-er jaren. https://www.youtube.com/watch?v=dLMglsX3bGA. Zondag. druk bezig op de Mac Mini. Aangesloten op een Wacom Cintiq. Splash. Alles down. Aan/uit-knop? Noppes. Kl*te. Muziek? Gelukkig een backup. Foto's? Op Flickr. Documenten? Op OneDrive. Maar toch. Het zenuwcentrum van mijn digitale wereld is vernietigd. Deze uitgave had ik niet gepland, maar een nieuwe Mac Mini? Ja/Nee/Ja/Nee/Ja/Nee/.... Ja dus. Besteld via de laptop. Betaald via iDeal. Makkelijk toch? Als je het geld hebt? Specificaties nagelezen. Volgen mij zijn ze anders dan mijn huidige? Even checken bij de huidige Mini. Ik pak hem op ennnnnn? De stekker zit er los in....

Maar nu heb ik ook een Apple Media Entertainment Centre! Kan ik mijn muziek en video's en youtube eindelijk weer fatsoenlijk op mijn tv en "echte" stereo afspelen met superieure kwaliteit.

Kost wat maar dan heb je ook wat.

84

10 mei 1932 was een heel belangrijke dag voor mij. Mijn oma beviel van haar 2e dochter. Op zich geen groot nieuws maar... Deze dochter groeide uit tot mijn moeder! En daar begint dan het belang. Was zij er niet geweest dan ik ook niet. Al 15 jaar geleden overleden maar nog steeds is haar herinnering levend. Mijn moeder. Ze zou 84 geworden zijn vandaag...

16 april

2e Paasdag 2001. Het gaat niet goed met mijn moeder. Ze heeft geen kracht meer en geen wil om nog verder te leven. Sterf zacht en rust in vrede.Voor haar een bevrijding. Voor de nabestaanden een onvermijdbaar verdriet. De dood maakt ons allemaal gelijk. Alleen de herinneringen blijven zolang er nabestaanden zijn. Zolang ik er ben. Tot mijn tijd is gekomen. Ma, we denken nog iedere dag aan je en ja ik praat nog steeds tegen je. En als ik soms mijn mond kan houden is het net of je terugpraat. Zoals die keer in het ziekenhuis in 2004.

Ik ben er trots op dat ik je zoon mocht zijn.

 

Zwart wit

Zit ik te kijken naar de tv. KPN interactieve tv. Kanaal 414. 192tv. Speeltje van de voormalig Veronica dj's Adje Bouman,Lex Harding,je  Eric de Zwart. Aangevuld met Rob Stenders en nog wat meer (sorry vergeet even jullie namen) ikonen uit de radio- , tv- en muziek-wereld. Geweldig. Voel je je plots oud, nostalgie is een betere woord. Oh wat had ik een hekel als mijn ouders dat zeiden en nu ben ik zelf daar aanbeland. Heerlijk, ik word oud en vind het helemaal niet erg.

Dus even de ouwe lul uithangen. Marvin Gaye. Geweldig artiest. Maar die oude opnames.. Wat was de wereld verkeerd. Toen al. Een zwarte man temidden van alleen maar blanke vrouwen en mannen. En zij waren niet eens de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Dat waren de "Indianen".

En de oorspronkelijke bewoners van Europa? De Neanderthalers! Wij (de Homo Sapiêns uit Afrika) hebben hun verdreven en noemen ons nu autochtoon.

Houd daar even rekening mee bij je volgende mening over "vluchtelingen". Dankje.

Happy 2016

2016 wordt een geweldig jaar! Hoe ik dat weet? Naast het feit dat ik in de toekomst kan kijken en David Bowie dood is (wat dus niet meer kan gebeuren in de rest van het jaar) hebbem we dit jaar maar 1x vrijdag de dertiende. In Mei! De meest knuffelbare maand in het jaar (toevallig ook nog eens de geboortemaand van mijn moeder). Wat kan er nog misgaan behalve de ondergang van de wereld en/of mensheid. En dat staat pas in 2056 gepland. Als ik 100 wordt.

Er is post voor u

Lachen als 2 reclameboodschappen naadloos op elkaar aansluiten. Zoals die PostNL en rolbakkie. PostNL heeft wat voor u. Afval of oudpapier, Het eerste gedeelte is de afsluiting van de postNL-reclame, de tweede het begin van de reclame voor rolbakkie. Nee niet verzonnen, ech nie.

Stomme Ate Em

Stomme Ate Em. Oftewel ATM. Oftewel pin-automaat. We hebben er weer één op ons winkelcentrum. Miljoenen voor de bestuurders maar een pin-automaat was overbodige luxe. Banken! Breek me de bek niet open.

Maar goed een nieuwe automaat. Die moest ik even uitproberen. En ja hoor! Weer ruzie met zo'n ding. Ik wil 25 euro. Komt de boodschap op het scherm dat de kleinste coupures biljetten van 10 zijn. We hebben zo'n ABN-Amro apparaat. Heeft als voordeel dat je de biljetten kunt kiezen die je krijgt. Geen biljetten van 5 euro. Stom apparaat. Ik wil 25 euro, geen 5.

Nogmaals. Hetzelfde. G*$%ˆ$#@. Ik wil 25 euro. 25!

Weet je nu wat het stomme was? Niet dat ik een apparaat sta uit te foeteren dat niks hoort en ook niks terugzegt, Nee, na een paar keren valt het kwartje. Voor 25 euro heb je minstens een biljet van 5 nodig! Sorry Ate Em.

Dirty Herrie

Dirty Herrie? Jawel de geluidsvervuiling van de moderne tijd. Naast milieuvervuiling is er ook normvervuiling, beeldvervuiling, smaakvervuiling, gevoelsvervuiling. Soms zou ik willen dat ik in een kiein dorp woonde, ver weg van de moderne grote stad. Waarom? De rust, de stilte. Die beleef je niet meer tegenwoordig. Alles maakt herrie of is op een andere manier overweldigend aanwezig. The sound of silence? Simon and Garfunkel hadden een punt.

Electrische auto's? Daarmee wordt reclame gemaakt dat ze zo stil zijn. Maar heb je ooit een ander electrisch apparaat meegemaakt dat stil was? Tuingereedschap, herrie alom. Keukengereedschap, horen en zien vergaat je. Het enige stille electrische apparaat tot nu toe was de electrische stoel. Nou ja, de veroordeelde schreeuwde het uit. De stoel zelf bleef opmerkelijk stil.

Electriciteit stil? Echt niet dus een electrische auto?

Balen als en stekker

Automatisering. Een vloek en een zegen. Dat ik daar ooit geld mee verdiende? Ik heb altijd ruzie met alles waar een stekker aan zit. Nu ook weer. Lekker bezig en dan gaat mijn appeltje als een gek te keer. De koeling kan het niet bijhouden. Wat is er aan de hand. Dit moet op zijn engels. An internal error occured while displaying an internal error. Mallotige ict-ers. Mezelf incluis.

Inheddertje

Vandaag 27 juni 2015 is het de "Praat Nederlands met mij"-dag. Alle expats (buitenlanders die hier zijn komen wonen) dragen een button met deze tekst.

Button is een engels woord en betekent knoop. Deze dag is trouwens georganiseerd door het Direct Dutch Institute.

Ben ik de enige die hier de ironie van ziet? Am I the only one?

Oh ja. Inheddertje? Dat is engels voor inkoppertje.

Rectificatie

Gisteren heb ik een grote rekenfout gemaakt in mijn posting. Nou ja, groot? Ik zat er maar de helft naast. In plaats van drie gaat het om tien. Taaltechnisch gezien de helft dus. In beide komt ie voor. Maar goed.

10.000 per maand. 30 jaar lang. Dat zijn 360 maanden van 10.000 euro. Dat is slechts 3,6 miljoen. De Jackpot is meestal een factor 10 groter. Iets meer maar nog steeds het advies door de knieën te gaan als je je stukje zeep onder de douche laat vallen...... In veband met dat naaien ja.

hebberigheid

Weet je wat de belangrijkste regel is bij het oplichten van mensen? Laten denken dat ze je te slim af waren.

Ze hebben je een poepie laen ruiken. Ze waren je te slim af.

Staatloterij. Een loterij in handen van de Staat. Daar verwacht je niet van dat ze je naaien. Of wel? Elke maand 3000 euro. Wauw.. 30 jaar lang. Een vermogen? Let's do the math, laten we even rekenen. 1 jaar, 12x 3000 euro is 36,000 euro, 30 jaar. Is 30 x 36.000 is 1 miljoen. Zonder inflatie. Met inflatie? Laten we zeggen 900.000 euro. Klonk goed, niet? Jackpot 30 miljoen? Dat is per maand? Jeetje ca. 1 ton...

Koop loten..... Of Kloten (de korte versie). Laat je naaien.

Ben ik zo slim?

Ik ben geen fan van de heer van Gaal. Maar hilarisch is zijn commentaar op journalisten. Ben ik zo slim of zijn jullie zo dom.

Vanochtend in de krant. De politie heeft succes geboekt in de strijd tegen drugs en prostitutie. De strijd tegen de criminaliteit werkt, kopt BN De Stem. Maar als je verder leest blijkt het probleem zich te verplaatsen. Naar België en andere provincies. Vroeger hadden we buren in de straat. zij veegden hun stoepje schoon. Het vuil belandde bij hun buren voor de deur. Was hiermee het probleem van vuil in de straat opgelost? Vraag dat hun buren.

Het probleem wordt verplaatst, niet opgelost! Goed gedaan jochie ( politiechef Jaco van Hoorn). Euhhhhhh. Salaris? Elke euro is teveel en verspild.

Grote schrik

Vanochtend ben ik mij lens geschrokken. Mijn lichaam loopt al 40 jaar vooruit op mijn biologische leeftijd maar mijn psychische leeftijd heeft een verwoede poging gedaan deze achterstand in te halen. Wat is er gebeurd? Ik was vanochtend opgestaan, ging naar de badkamer en begon mijn tanden te poetsen.

Staat daar ineens een vreemde vent in mijn badkamer! Na enkele seconden was ik klaarwakker. Het was geen vreemde vent, ik was het zelf. In de spiegel. Ik ben namelijk naar de kapper gewwest, na ruim een jaar. Maar wat zijn die vreemde dingen aan de zijkant van mijn hoofd?

Lang haar mag. Maar dan wel verzorgd. Dat laatste werd een serieus probleem. Een luxe probleem. Teveel haar en te zwart. Dank pa en ma. Waarom niet gewoon kaal en grijs.......

Steve praat met Bill

Vanaf mijn Mac met OSX (Yosemite) gebruik ik Microsoft Remote Desktop om in te loggen op mijn Windows PC die boven staat. Onnodig deze altijd aan te laten staan. Ik gebruik hem alleen als bestands-backup. Ja ook op internet heb ik wat ruimte (OneDrive, iCloud, Flickr). Maar dit is te specifiek of niet voldoende. Dus van mijn oude Windows-machine (model Blazer, de nederlandse versie vanwege de herrie van de fans) een file-server gemaakt. Toepassing "Wake me" om hem via WOL (Wake on lan) wakker te schudden en dan via Microsoft RDP op mijn Mac alsof je achter hem zit. Alleen kan ik hem slechts benaderen via zijn interne IP. Lastig als dit soms verandert door KPN die mijn Modem/router van tijd tot tijd onderhoud. Gewoon via zijn naam of MAC-adres zou makkelijker zijn. En dat kan, via zijn naam. Vanaf een Apple heb je dan zijn Bonjour-naam nodig. Hoe kom je aan dat Bonjour? Nog simpeler, het wordt meegeleverd met iTunes. Dus iTunes downloaden (of alleen Bonjour gebruiken? Zie https://discussions.apple.com/thread/4138434?start=0&tstart=0), installeren en voilá. Rdp, hostnaam (inclusief suffix .local) en het werkt! Instellen dat ie na een bepaalde tijd indut en ik gelukkig, Greenpeace gelukkig en Essent ongelukkig want hun omzet daalt.

Een pittig ontbijt

Een pittig ontbijt. En dan bedoel ik niet een geanimeerd gesprek met je partner in de ochtend. Of een gesprek met WMO-afgevaardigden van de gemeente tijdens een "keukentafel"-gesprek. Nee, pittig in zijn essentiële betekenis, van smaak.

Normaal maak ik wel eens een ontbijt van appel en yoghurt. De appel in stukjes na het schillen, en dan bij voorkeur de granny smith, niet die zoete wangedrochten van een modernisme waar de ware culinaire intellectueel zijn neus en smaakpapillen voor ophaalt.

Appeltje schillen, in stukjes snijden. In een kom doen, kaneel uit de molen er over en dan bedekken met griekse yoghurt, 0% vet, een beetje bitter van smaak. Paradijs in een symfonie op je tong.

Maar normaal stuift het aanrecht onder de kaneel, hoe voorzichtig ik ook maal. Nu niet. en de stukjes? Opvallend zwart en felrood, niet het lichtbruine van kaneel.

Shit. Sta ik daar met het molentje met chili, niet de kaneel. Zonde om weg te gooien. En je weet niet hoe het smaakt? Dus de griekse yoghurt er over gedaan.

Niet vies. Niet lekker ook, waarschijnlijk de verwachting van zoetigheid. Maar wel snel wakker.

Pittig ontbijtje.

Nostalgie

Echt weer een beetje dat gevoel terug te willen naar de jaren 80? Lekker een beetje weglummelen in die rustige periode na de woelige 60 en 70 jaren?

Boek een vakantie naar Suriname. Desi is back.

De callgirl

Mijn vakantiegeld is binnen! Dus weer even doen alsof ik een bankdirecteur ben. En mijn geld besteden aan iets wat volkomen nutteloos is. Maar ja, in je laatste jas zitten geen zakken! Dus...

Maar een escortservice gebeld en een callgirl besteld. Cillit heet ze. En in vaktermen van onze ouwe-snoepers-krentenbrood-clubje kun je dan een Cillit-bang verwachten. Bang is engels voor... Dat ga ik allemaal niet uitleggen hoor! Maar goed. Na 5 minuten vraagt ze of ze even van de badkamer gebruik mag maken. Om te douchen. Natuurlijk, het zit bij het uurtarief inbegrepen dus ga je gang. Na een half uurtje is het mijn beurt. Nee he! Verdomme. Cillit, waar is mijn douchekop? "Verstopte douchekop? Welke verstopte douchekop?": krijg ik te horen. Dag vakantiegeld.

Het moet niet gekker worden

Zit ik tv te kijken en dan komt onafwendbaar het reclameblok voorbij (tenzij je heel snel weet te zappen). Maar wat is dat? Reclame voor tv-zenders reclamevrij kijken. Maar als ze geen reclame maken weten mensen ze niet te vinden. Maar als ze reclame maken zijn ze toch niet reclamevrij? Ik zie een parallelle paradox ontstaan als bij tijdreizen. Als oorzaak en gevolg hun relatie kwijtraken wat is dan nog oorzaak en wat is gevolg. Auw, koppijn krijg ik er van. Reclame maken dat je geen reclame maakt. Malloten.

De toekomst van de mensheid

Stel je voor. Je hebt de toekomst van mensheid onder de enter-toets van je pc. Geweldig toch?

Forge of Empires. Foe. De kracht van rijken. Smenlevingen, niet individuen met veel geld.

De commercial (reclame-filmpje voor de nederlanders onder ons) begint met een epische belofte. De oermens die door zijn vernuft de sabeltandtijger verslaat.

Dorpen worden steden. Steden worden rijken. En mensen doe ooit bondgenoeten waren worden vijanden. Wat? Hoor ik het goed? Wat een anti-climax!

Goed bezig, mensheid.

God aka Jaybee

Boem

Wat een prachtige dag was het gisteren. De straat is jihadistisch bestendig. Met dank aan alle buurtbewoners die hem hebben geprobeerd op te blazen.

We hebben de asielzoekers een warm gevoel gegeven dat ze weer thuis waren.

We hebben de dierenwereld weer eens goed wakker geschut en een soort natuurlijke selectie doorgevoerd van de sterkste of doofste.

We hebben Den Haag laten zien dat wat ze ook doen, de nederlander krijg je niet zo maar blut.

We hebben laten zien dat het met de ozon en luchtvervuiling best meevalt. Daar is nog meer dan genoeg van.

We hebben laten horen dat het best wel eens fijn is om doof te zijn.

We hebben laten zien dat het helemaal niet erg is om één dag in het jaar blind te zijn.

We hebben laten zien dat bejaarden best hard kunnen lopen.

We hebben de wereld een poepie laten ruiken.

We hebben laten zien dat er een soort wereldweide broeder- en zusterschap bestaat.

En we kunnen God op onze blote knietjes bedanken voor weer een jaar.

Behalve ik. Mijn Maya-kalender is al afgelopen. En mijn nieuwe is een eeuwigdurende.Die stopt niet op 31 december..........

En de meeste kunnen nog op hun vingers natellen dat dit niet tegen alleen dovemansoren gezegd wordt.

En een speciaal woord van dank namens alle specialisten en hulpverleners die hun komende vakantie gefinancieerd zagen door oetlullen met vuurwerk.

Oh God

Oh God.

Trienen hebben de vo-jus of hollend gewonnen.

Vandaar de naam: OG3NE

(sorry voor de liefhebbers, maar dit was een woordspelerig inkoppertje)

Maar toch? Fijnaart? Zit Fransie hier achter?

Van Dale woord van het jaar

Gelukkig. Het is bijna 6 december. Kan die zwartepietendiscussie ook weer een jaartje de kast in. Al die buitenlanders. Op een boot en terug naar hun eigen land sturen. Ha, dat gebeurt ook 6 december. Maar de volgende discussie meldt zich alweer aan. De Van Dale woord van het jaar 2014. Helaas hebben mijn woorden het niet gehaald.

Wat te denken van Syriëgangster. Een beetje engelse tongval en het wordt Sirriunkengstuhhh. Mooi toch.

Of iemand die in Syrië gaat vechten voor Assad. Is dat geen assadist?

Nu is er bij iemand die iemand anders dood maakt gelukkig geen steekje los. Hij is meer een bol wol waar nog iets fatsoenlijks van gemaakt moet worden.

Oh ja, persieing? Echt? Hij is jaren bezig geweest met die snoekduik. Eindelijk maakt hij er een doelpunt mee. Is dat zo bijzonder?

ING

De ING heeft haar staatsschuld vandaag geheel terugbetaald. Goed nieuws. Nog beter nieuws, ze hebben het eerder gedaan dan verwacht.

Ho wacht even. Ze hebben wel de rente ook terugbetaald. Maar.....

Als ik een hypotheek heb bij de ING betaal ik ook terug met rente. Tot zover niks bijzonders.

Alleen, als ik eerder af wil lossen betaal ik een boete. De bank krijgt eerder zijn geld terug dan verwacht en dat moet worden bestraft. Waarom moet de ING dan geen boete betalen? Ze lossen toch ook eerder af dan afgesproken?

Zal wel aan mijn beperking inzake economische kennis liggen, toch?

Lenen

Een opmerkelijk bericht in de krant. Banken kunnen bijna gratis geld krijgen van de Nederlandse Bank. De rente bedraagt 0,05%. Een halftiende procent. Wil je geld lenen dan betaal je al gauw ca 10%. 200 keer zoveel! Reden? De banken lopen risico dat wanbetalers de lening niet terug betalen.

Laten we dit eens nauwkeurig onderzoeken. OK, reden van wanbetaling? Je kunt niet terugbetalen. Reden hiervan? Ik kan er 2 bedenken. Te weinig inkomen en te hoge rente. Te weinig inkomen? Daar kun je zelf wat aan doen! Bijvoorbeeld bij de volgende verkiezingen.

Te hoge rente? Ook daar kun je wat aan doen. Bijvoorbeeld (wordt afgezaagd) bij de volgende verkiezingen. Of gewoon niet meer lenen. De banken kunnen hun diensten niet meer leveren. Hun verdienstenmodel staat onder druk. Ze willen toch wat verdienen. Vrije marktwerking en hopla. Daar gaan de rentetarieven naar beneden. Simpele economie van de bovenste plank. Maar nee. Hoge rente tegen wanbetalers. Meer wanbetalers door hogere rente. Wat kun je hier tegen doen?

Hoewel geld lenen kost geld. Maar moet het dan tegen zo'n hoge prijs? Volgens mij kun je bij de Maffia of "lonesharks" tegen betere voorwaarden lenen. Er zijn daar in ieder geval minder wanbetalers. Who's your criminal. En de banken hadden al zo'n goede naam. Die banken. Onze helden..... (hè, toetsenbord van ING).

Penny Wise

Negentig

Negentig. Een negen en een nul. De negen is mijn vader. De nul? Vul zelf maar in. Hij is overleden in 2011. Dus al ruim 3 jaar dood. En weet wat je wat erg is? Ik ben blij voor hem. Want als hij nog had geleefd? Hoe men op dit moment omgaat met de mensen die het mogelijk hebben gemaakt om nu te leven zoals wij doen? Ik schaam me vreselijk. In oude culturen zijn de wijze oude mannen het belangrijkste wat er bestaat. In onze samenleving? Als ik mijn mobieltje maar heb. Als ik maar mijn naam kan vestigen in 4 jaar Binnenhof. Als ik, als ik, als ik. Egoïsme. Geen altruïsme. Klopt. Geen altruïsme zonder egoïsme. Maar de balans is zoek. Dank aan de euro, dollar, yen of hoe hij ook mag heten. Dank aan het kapitaal. Geld laat de wereld draaien. Makes the world go round. Ja, maar de goede kant op? Pa, wij lossen het wel op. Maak je maar niet meer druk. Vroeger was alles beter. Anders? Ook goed. Zonder verandering geen vooruitgang. En ja, niet iedere verandering is een vooruitgang. Gelukkig zijn er vrijwilligers. Zijn er nog professionals? Of zijn die allemaal vrijwilliger? F*ck you Den Hague.

Sollicitatie? Is er iemand die het hele plaatje ziet? De ene bezuiniging hier betekent extra kosten daar? Maar dat is een ander zijn stoepje. Zijn probleem.

Ik had graag mijn vader's verjaardag in een betere stemming gevierd.

Ikke

Menu-rip DVD

Het valt niet mee om het menu van een DVD te rippen. De meeste software hiervoor heeft wel de mogelijkheid de hoofdfilm zelf en aanverwante zaken te rippen. Het menu blijft vaak onbereikbaar. Ondanks dat het menu gewoon als VOB-bestand op de DVD staat.

Zelfs betaalde software als DVDfab, MacX DVD Ripper en meer hebben de mogelijkheid niet.

Maar dan, MacX iPhone Video Converter wel. Het heeft de mogelijkheid om ieder VOB-bestand te rippen, inclusief het menu.

Muziekvideo rippen met behoud van de verschillende "hoofdstukken"? DVDFab geeft de mogelijkheid een titel opgesplitst te rippen in hoofdstukken, de verschillende nummers dus. Het resultaat instellen (formaat, kwaliteit en/of eindbestemming apparaat) en gaan.

Unemployementshop regeren

Unemployementshop? Wat is dat nu weer voor een woord? Nou het is een workshop voor werklozen.

Ik ga workshops regeren geven. Ook analfabeten kunnen zich inschrijven (??). Voor digibeten zorg ik dat ze de workshops offline via de computer kunnen volgen. Hier gaan we.

Iedereen moet aan het werk van het kabinet. Vraag ik in al mijn onschuld :"Waarom geven ze dan niet het goede voorbeeld?". En ik wil wel aan het werk. Maar een ieder die mij kent en mijn huidige situatie weet dat dat er niet echt meer in zit. Jammer en dat meen ik. Ik vermoed dat ik nog één van de weinigen was die plezier had in mijn werk en het tot lang na mijn 65e had volgehouden. Ik besef dat niet iedereen zo veel geluk had of heeft. Maar goed. Prinsjesdag. Wat is het nut om eerst banen om zeep te helpen en ze daarna weer voor veel geld te creëren anders dan jezelf bezig of aan de bak te houden?

Wie het weet mag van mij de volgende minister-president worden.

Jan met de Pet Modaal Lul

Prinsjesdag

Prinsjesdag 2014. Waarom? Ik heb geen prinsje gezien? Jij? Wel een koning, koningin, prinsesjes. Maar geen prinsje? Vreemd? Maar ja het hele gebeuren is vreemd. De hoedjes en hoeden. Alle zegen en het goede komt van boven en dat wil je niet op je hoofd krijgen, toch? Alle mannen waren ook keurig gekleed. Voorzien van stropdassen. Inderdaad. Miljoenenstrop-dassen.

Arme Alexander. Mijn 58e prinsjesdag, zijn 2e. Helaas geen peptalk, maar meer een slechtnieuwsgesprek.

Zwartepietendiscussie

Ik vind dat de muziek van de Golden Earring verboden moet worden. Golden Earring is engels voor gouden oorring en dat roept associaties op met slavernij. Verder vind ik dat lang haar verboden moet worden. De slavendrijvers hadden vroeger allemaal lang haar. Zij waren in feite het eerste langharige tuig. Verder vind ik dat cruises op schepen verboden moeten worden. Zo veel volk opeen gepakt op een schip? Slaafse toestanden! Verder vind ik dat iedereen, eventueel zomaar, iets moet roepen of zeggen. De slaven mochten vroeger niks zeggen op straffe van een fikse aframmeling. Je mond houden doet te veel denken aan deze slaafse onderdanigheid. Verder vind ik dat ik mijn mond moet houden omdat ik alweer teveel onzinnigheid de digitale wereld heb ingezonden. Mea culpa.

Heet uit de koffer

Heet uit de koker/koffer van de regering. De koopkracht gaat er ietwat op vooruit. Echter een grote groep mensen levert fors in. Dus een kleine groep gaat er gigantisch op vooruit. What's new, Dijsselbloem? Wie gaat er op vooruit? Die man met die pet? Jan Modaal? Zwarte Piet (wat doet die hier?)?

Kerstmannendiscussie

Er dreigt weer een zwartenpietendiscussie. En wat erger is voor mij, sommige dingen die Geert Wilders en de PVV roepen moet ik mee instemmen. Dan bekruipt mij een angstig gevoel. Om hier de focus van weg te nemen begin ik de kerstmannendiscussie. Want is zwarte Piet al een belediging voor een groep mensen, de Kerstman is dit op veel grotere globale schaal.

De Kerstman. Het woord zegt het al, kerstMAN. Waarom geen vrouw of gewoon Kerstpersoon. Nederlandse bedrijven mogen niet meer op sexe discrimineren. Waarom de halve wereld dan wel?

Een exemplaar van het zuiverste Arische ras. Wat doet hij in het leefgebied van de Eskimo met duidelijke andere uiterlijke kenmerken?

En dan het gewicht. De Kerstman is een overduidelijk probleem van obesitas. Een aanfluiting voor onze kinderen als voorbeeld van goede voeding.

De hulpjes. Kleine mensen die in een slaafse omgeving moeten werken. Elven zeg je? Elf is de gemiddelde leeftijd van zijn personeel, sorry, kinderslavenbestand.

Zijn rendieren. Wilde beesten die duidelijk niet in hun natuurlijke habitat leven. Ze worden gedwongen kunstjes te doen en werk te verrichten waar ze niet voor zijn geboren. Namelijk het trekken van een slee. Ook moeten zij dit werk doen op grote hoogte met alle risico's van dien.

De baard zou een doorsnee terrorist niet misstaan. Groot vraagteken bij zijn persoonlijke hygiëne.

Een oude man die graag kinderen op zijn schoot heeft? Hoe meer hoe beter? Bejaarde pedofiel vermoed ik.

En iedereen dwingen kadootjes te kopen? Zo wordt iedereen tot slaaf van het kapitaal gemaakt. En geen geld? Dan ben je een paria, kijk maar naar de vele kerstfilms die gemaakt zijn.

Nee, met zwarte piet zijn we nog goed af. Slechts een kleine goep mensen voelt zich beledigd en de omvang is niet groter dan Nederland en België en mogelijk nog een paar kleine gemeenschappen van geëmigreerde medelanders.

De Kerstman! Daarin schuilt het grote kwaad.

Kabouters

Kabouters! Ja ze bestaan echt. Rien Poortvliet had ze al beschreven. Onze zuiderburen hebben een BB-er, kabouter Plop. En in mijn voortuin zijn ze ook gesignaleerd.

Onzin? Lees verder en huiver.

Een aantal dagen terug hoorde ik een vreemd geluid. Het geschraap van metaal over steen. Een aantal dagen later was al het onkruid waar ik zo zuinig op ben tussen de stenen in mijn voortuin verdwenen. Mijn eerste verdachten waren mijn buren. Maar zij hielden bij hoog en laag vol hier niets van te weten. Ik had het bericht in BN de Stem gemist dat er kabouters actief waren in de Regenwulp. Dus toch? Totdat ik 2 kabouters betrapte op lummelen in mijn voortuin. De foto is het bewijs. Een iPhone liegt niet.

10 jaar

Vandaag vier ik mijn 10 jarig jubileum. Als gehandicapte. 31 juli 2004? Wie weet nog precies wat hij of zij die dag gedaan heeft? Ikke dus.

's Ochtends in de voortuin begonnen. Maar die is op het zuiden. Dus maar naar de achtertuin, daar is tenminste nog wat schaduw. Maar na een ampel half uurtje had ik het wel gezien. En geheel tegen mijn geloof en principes in (God wat was ik moe) om 1 uur een Jupiler gepakt en in de schaduw gaan zitten. Dat beviel me wel. Jupiler #2. Jupiler #3. Rustig aan. Om 21.00 uur honger. Toen begon het langzaam door te dringen. Er was wat mis. Mijn lichaam was dronken, maar mijn geest niet, ondanks de Jupilers. En ik dacht dat 2013 het zwaarste jaar uit mijn leven zou zijn.... Hoe ver kon ik er naast zitten?

Nipt

De bui komt er aan. Snel naar huis. Ben ik nog op tijd? Harder knijpen in die handel van je cabrio annex scootmobiel. Maar dat helpt niet! Topsnelheid is topsnelheid. Digitale wet. Tandje erbij? In de analoge wereld kan dat. In de scootmobiel-wereld? Jammer maar helaas. 14.3. 14.4. 14.5. Luchttemperetuur, conditie van de accu's. gewicht van de berijder. Bandenspanning. Luchtvochtigheid. Luchtweerstand. Alles telt bij die 0.1 km/u extra. En de seconden dat je later of vroeger in de fietstunnel komt. En het feit of je droog blijft of zeiknat wordt. ga ik het halen? Spetters in mijn nek... En dan... Het reclamebord! Esso. Gratis twee handdoeken bij een tankbeurt. Hallo Esso! Ik heb een scootmobiel, geen tank! Elektrisch? Milieubewust? En misschien zit er wel een zwetende vent met bierbuik. En ik heb een nieuwe stoel dus wil wel comfortabel kunnen zitten. Dus die beurt weet je wel waar je die kunt stoppen!

Geen handdoeken maar gelukkig net op tijd in de fietstunnel.

Speedy

De slak

Mijn favoriete diertje. Vroeger niet. Veel te sloom. Snelheid, wendbaarheid, kracht. Dat waren vroeger de favoriete kenmerken voor dieren die ik bewonderde. Begrijpelijk als je zelf gezond en mobiel bent. Maar er komt hopelijk een moment in je leven (of je moet jong sterven) dat deze zaken wat minder betekenis krijgen. Verstand, kennis en aanpassingsvermogen krijgen dan een belangrijkere betekenis. Niet als een kip-zonder-kop gaan rennen maar eerst goed kijken welke kant je op wilt. Welnu, en dan komt de slak om de hoek kijken. Traag, maar zelfbewust gaat hij op zijn doel af. Sommigen hebben een eigen huis. Nog nooit een rijtjesslakkenhuis gezien. Of een slakkenflat. Nee lekker je eigen huis. Of niet. Dat zijn de naaktslakken, de nudisten onder de slakkensoorten. Maar ook dit zijn sociale dieren. Hebben ook hun eigen pikorde. En sommigen klimmen op de sociale ladder. Of oefenen hiervoor. Zoals de slak op de foto.

Ineens zijn ze er. Slakken, onder de coniferen. En dan zijn ze opeens weer weg? Ze klimmen gewoon die bomen in.....

Een minuut stilte

Een minuut stilte.

Nee, nu niet op 4 mei voor de hele natie.

Nee, niet voor Oranje want het was hun eigen schuld.

Deze minuut is van mij. Deze minuut is voor mij. Deze minuut gaat over mijn vader.

11 juli 2011. Hoi pa.

De Koepel

De koepel in Breda. Één van de markanste gebouwen in Breda. Even bekend of bekender dan de grote kerk. Zeker hebben meer mensen de Koepel van binnen gezien dan de kerk.

Maar een jaar geleden maakte Teeven zijn bezuinigingsplannen bekend. De Koepel moet mogelijk dicht. Schande, er was juist voor tonnen aan verbouwd en de organisatie was toch een juweeltje binnen de penintentiaire wereld. Breda werd uitgedaagd om een mooie alternatieve toepassing te bedenken. Parkeergarage, studentenhuis, ouderentehuis, fietsenstalling, evenementenhal, hotel en horeca, een overdekte markt of pasar, niets was te gek of werd bedacht. Zelfs Aad Ouborg had een ludiek idee. Een geintje maar met een serieuze ondertoon, want Aad is een integer ondernemer. Uit op winst maar niet ten koste van een ander zoals sommige tegenwoordig (woningcooperatie-directeuren bijvoorbeeld).

Maar niemand had kunnen bevroedden dat het een azc zou worden. Nederland op zijn smalst. Mensen die moeten rennen voor hun leven worden opgevangen in een ...... gevangenis.

Dilemma

Gisteren had ik een vreselijk dilemma. Ik zat te kijken naar 2 boterbloemen in mijn tuin en die hadden sex. De wedstrijd Nederland- Spanje zou zo beginnen. 2 gele boterbloemen die sex hebben of 11 lelijke oranje kerels die met ballen lopen te spelen? De sex was geweldig.

Werkloosheid

In januari van dit jaar waren er 540.000 mensen werkloos. Dit betekent niet dat iedereen die werkt 40 uur per week werkt. Nee, werk wordt uitgedrukt in FTE's. Vaak vervullen meerdere mensen minder FTE's.

Maar iedereen moet meer gaan werken. Ja hallo, niet van mij hoor! Het is recessie, bezuinigingen maken vaak nog prille oplevingen kapot, maar de EU en Brussel he. Het huishoudboekje moet eerst kloppen, dan komt alles goed. 66% van mijn nakomelingen willen best meer werken. Of uberhaupt werken.

Dus dat meerdere werken? Onzin uitgekraamd door een infantiel die er toch geen verstand van heeft? Of gewoon wat roepen en kijken wat er teruggezegd wordt (de hoenderhokknuppel-methode)?

Nee, een uitspraak van één van onze briljanste financiële experts, minister Dijsselbloem.

Hu? grootste werkloosheid ooit maar wel langer gaan werken? Fighting for peace is like fucking for virginity.

Lompe Jan Modaal met de Pet

Linda Venini

Deze week kreeg ik een email van Linda. Linda? Die ken ik niet. Nou, ik ook niet.

Maar ze werkt bij een distributiebedrijf en er lag nog een pakje voor mij klaar. Eerdere emails waren allemaal teruggekomen als onbestelbaar. Dat mailde ze me dan maar. Of ik een antwoord kon sturen zodat ze het pakje op konden sturen.

Dus ik krijg een email omdat men mij niet kan bereiken via dat email-adres? Euhhhh? Inkoppertje.

Zwitserse bankier

Ogen vol met tranen.

Zakken vol met poen.

Maar wij zijn zwitserse bankiers.

En wij zorgen dat rijke amerikanen

hun belastingaangifte niet hoeven te doen.

Vrij naar het bericht van de veroordeling van een zwitserse bank die amerikanen hielp met belastingontduiking. De directie heeft spijt betuigd.

Onze jongens (en meisjes?)

Een hele verantwoorde opdracht. Ze dachten in een giga-zandbak op een exotisch vakantie-eiland te komen. Want Mali klinkt niet echt als een arm afrikaans land in nood. Maar een paar donkere macho's denken dat ze het leven van vele onschuldigen te mogen bepalen. Macht en aanzien.Grote pikken syndroom. Waren er maar mee Mandela's in dat overigens mooie continent. 

Maar goed. Onze jongens zetten zich geheel belangeloos in voor een bange bevolking die geterroriseerd wordt door een paar idioten. Die hebben een paar raketten in elkaar geprutst. Levensgevaarlijk want ze gaan wel de lucht in. Maar waar ze neerkomen? God, Allah, Jaweh en Boeddah weten het, de mensheid niet. Nu mogen ze gelukkig schuilen tegen deze regen van onschuldmoordenaars. In een TENT. Nu heb ik jarenlang gekampeerd. Een fikse regenbui houd een goede tent nog tegen. Maar een bui SCUD-raketten? Waar zijjn we mee bezig...... Sterkte en geluk, lui.

Tweeentachtig

Tweeentachtig. Een acht en een twee. 82. Eigenlijk. Want de teller was blijven steken op 68. 16 april 2001. Dan heb ik het over mijn moeder. 10 mei is haar verjaardag. En ze is er toch bij. Niet fysiek. Maar in gedachten. En natuurlijk die foto aan de muur. Ma, van harte.

Mijn Vader

Op 11 Juli 2011 is mijn vader overleden. Gelukkig is hij niet zwaar ziek geweest. Gelukkig was hij niet alleen. Gelukkig heeft hij er niks van gemerkt. Alleen voor ons, de nabestaanden kwam het als een donderslag bij heldere hemel. Nu, in 2012, is de Tour de France zonder mijn vader van start gegaan. Of zij hem zullen missen? Ik betwijfel het. Of hij hun zal missen? Ik weet het zeker.

Van de crematie-plechtigheid zijn video-opnamen gemaakt.

De crematie mijn vader in beeld gebracht

Het overlijdensbericht van mijn vader.

Mijn Moeder

Hoi Mam,

Was ik je bijna vergeten. Nee hoor! Wat anderen ook zeggen, jij was de beste moeder op aarde en in het universum. Je hebt lang moeten wachten. Ruim 10 jaar. Maar eindelijk is pa naar je toe gekomen. Plotseling en erg verdrietig voor ons, de achterblijvers. Maar wees blij. Er is je veel ellende en tegenspoed bespaard gebleven. Ook een hoop voorspoed en geluk. Daar heb je gelijk in. Het een kan niet zonder het ander. En een mooi evenwicht is de basis voor een gelukkig leven. Wat heb ik je veel verdriet gedaan. Maar loontje.... Ik weet nu hoe moeilijk het is om ouder te zijn. En dan heb ik nog hele fijne en gemakkelijke zoons. Je zit je nu te verkneukelen. Ik ook. Als straks de kleinkinderen komen en ik mag dat nog meemaken. Ha, wat zal ik ze verwennen en verpesten. In de goede zin van de woorden dan. Ik zit tegen je te praten en ik ben niet eens gelovig. Ik geloof niet in een leven na de dood. Misschien is het er wel. Misschien is het er niet. Dat is geloven. Iets aannemen zonder bewijs. En niemand heeft ooit het een of het ander bewezen. Wat ik wel weet is dat jullie beide nog steeds voortleven in mijn hart en mijn hoofd. Stoffelijk niet meer. Ik zie je niet meer. Maar ik kan eindelijk met jullie praten zonder dat je wat terug kan zeggen en heb ik dus altijd gelijk. Denk ik. Geloof ik. Wat zeg je? Niet waar?

Oud en Nieuw

Den duvel is oud. Het bekende spreekwoord. Maar vroeger waren mijn ouders, opa's en oma's ook oud. Waarschijnlijk uit de pre-dinosaurustijd. Nu ben ik ook den duvel. En 2013? Gelukkig voorbij. Iets met 13? Dat kan toch niet goed zijn? OK, ik geloof ook nog in de duivel. 

Hoewel tegenwoordig noemt men hem euro of zoiets. En de crisis is voorbij! Voor wie eigenlijk? Ik ben nog niemand tegengekomen die nu een toekomst, carrière of loopbaanperspectief heeft dat doorloopt tot na volgende week...

Maar ik ga dit jaar in met mijn 10e extra jaar, na 2004. En mijn goede voornemen? Daar elke dag van genieten, met of zonder crisis

Selfie

Hello dutch people. Congratulations with your new word of the year: selfie.

My name is Bation. And I am a master in photografy. My pupils call me master Bation. About 1975 I was among the first to make a photo of myself because I was in love with myself. Narcism it is called. During my time in the army as an enlisted man we had "zelf hulp en kameradenhulp" when we had to stay from home a long time. 

Today I am glad to see that there are so many followers. Almost everyone with a cellphone. All the porky-heads visible for the whole world. Glad to see that technology has such a meaningfull usage. And can make so many people happy. Chew on that Nelson.

Mandela's tolk

Na ruim de analyse van ruim 32 miljard tweets en feestboekposters ben ik er eindelijk uit. Ik weet de ware toedracht achter de affaire van de schizofrene tolk. Mijn bedrijf JBP heeft in samenwerking met en hacking van de NSA gegevens ontdekt wat er precies is gebeurd op de dag van herdenking van Nelson Mandela. Lees en huiver.

Barack Obama had met Raoul Castro een weddenschap of Vladimir Poetin aan wezig zou zijn. Raoul heeft verloren. Anders had hij een F16 met 12 kruisraketten gekregen. Obama heeft gewonnen en de tegenprestatie as een doos onvervalste Cubaanse Havanna's. Niet te versmaden voor degenen die ooit hun longen vergiftigden met rook (en je wilt niet weten wat daar allemaal in zit, zoals monoxyde, dioxyne en een hele hoop andere xynes en xydes). Barack kon niet wachten en stak heimelijk er één op. Makkelijk te verbergen voor anderen, binnenkort bij voldoende aanmeldingen geef ik een workshop hierover.

De tolk, een fervent niet-roker, zat recht in de rook. Hij probeerde alleen de rook weg te wuiven.

Nu ligt de relatie tussen sigaren en presidenten van Amerika ietwat gevoelig, denk aan Bill Clinton. Dus de ware reden moest geheim blijven.Een schizofrene Zuid-Afrikaan waarvan de werkgever is verdwenen? CIA, NSA dat kan toch beter?

Belastingdruk

Leuker kunnen we het niet maken. Wel later. Of te laat ja. Voor diegenen die mijn verhaal van de ongerechtvaardige verrijking kennen, het volgende bericht. Bedankt belastingdienst. 3 jaar en 1000 euro te laat.

Belasting_0001.pdf

Stroomstoring?

Een gesprek tussen Teeven en van Rey is niet geregistreerd. De NSA luistert iedereen af die zijn telefoon, computer of buurvrouw gebruikt en de nederlandse officier van Justitie had een stroomstoring? Gastjes van 15 jaar hebben voor een paar euro een reserve power supply, in geval van nood blijft hun electronica het doen, en het OM niet? Willen de nederlanders die dit geloven hun vinger opsteken? Ik tel 3 vingers. Nee Fred, jij mag niet meedoen. Jos? Het V-teken? Echt niet en nee het telt niet dubbel. Het zullen weer geen leden van dat elitekorps zijn. Verrijking, Verneuken en Duitendieven. VVD ja.

Moord of toch niet?

Reed ik laatst in mijn nieuwe Renault Clio, zie ik een man flauwvallen. Ik er naar toe. Een hartstilstand! Ik ben er gelijk met mijn Clio overheen gereden. Dat werd niet in dank afgenomen. Waarom niet? De reclames zijn toch wel duidelijk. De Hartstichting met hun filmpje over reanimeren, binnen 6 minuten om de overlevingskans te vergroten. De nieuwe Renault Clio, restart your heart. Één en één was duidelijk geen twee. Bummer.....

Midas

Dit verzin je niet. Het was een hoop commotie, eindelijk weer een wolf in Nederland. Helaas dood. Doodgereden? Nee, doodgeschoten, in de Karpaten blijkt nu. En in de krant? Er was hevig protest van de boze wolf-gelovigen....

Donald Duck rulezzzzzzzzz.

Soewarte piet

Tsja, Ik ga me ook in deze kinderachtige discussie mengen. Kinderachtig, ja. Letterlijk en figuurlijk. Zwarte Pieten. Dat is de schoppen aas in een kaartspel. Blijf je er mee zitten dan ben je de lul. Oh sorry, ik wil de halve wereldbevolking niet beledigen door hun geslachtsdeel in een kwaad daglicht te zetten. Maar goed. Suikerfeest en diabetici. De kerstman en obesitas. De elfen van de kerstman en kinderarbeid. Jodenkoeken en Auswitchz. Negerzoenen en Buys. Moorkoppen en Amsterdam. Ciz en donkergekleurde thuishulpen. Boze wolf-gelovigen. Geert Wilders en punk-kapsels. Het ziet zwart van de mensen. Amerikanen en tomahawks. Het Vaticaan en Pasen. In 40-45 kon je tenminste 's avonds over straat (zonder 5-puntige ster) volgens mijn vader. Volop werk.

56 jaar heb ik de hulp van Sint met plezier zijn werk zien doen, zonder dwang. Bedankt. Nu zie ik eindelijk dat dit slechts een façade was. Hij werd gedwongen. Als een slaaf. Dat ik dat nooit gezien heb? Ongelooflijk. Onvergeefbaar. Zwarte Piet is gewoon een slaaf van Sinterklaas. Hij moet gewoon doen of hij het leuk vindt. Of hij graag pepernoten strooit, want hij heeft zelf nauwelijks te eten.

Arme, arme zwarte Piet. Misschien wordt je ooit president van Arm-erika. Of afgezant van de VN.

Verone Shepard. Shepard? Engels voor herder. Schapen volgen als makke lammeren.

Europese samenwerking

De PVV staat sceptisch tegenover Brussel en de Europese unie. Dit is een normale reactie voor nationalisten. Immers nationalisme sluit samenwerking tussen naties uit, per definitie. Eigen natie eerst. Marine le Pen, de franse Geert Wilders, alleen ziet ze er een stuk beter uit maar hetzelfde haar, wil graag samenwerken met onze Geert op europees nivo. Ben ik de enige die de humor hiervan inzie? Samenwerking op europees nivo tegen een Europese unie? Jaybee First.

Straaljagerpiloot

Ik wil graag straaljagerpiloot worden. Ja ik weet het. Ik ben 50 jaar te laat, maar laat het me uitleggen.

 

 

Nederland schaft 35 JSF's aan. Ze kosten enkele honderden miljoenen euro's meer dan begroot, maar toch. Je moet "internationaal mee blijven tellen". Als er ergens op de wereld mensen zich niet conformeren aan onze normen en hun medemens bedreigen, moeten wij in kunnen grijpen.

Ik denk dat we beter en goed voorbeeld kunnen stellen. Denk aan de student die op het Plein van de Hemelse Vrede de tanks tegen hield. Mandel die van Zuid-Afrika weer één land maakte. Ghandi die India weer hoop gaf. Zelfs Churchill die Hitler de voet dwars zette. Het maakt niet uit wat het kost. De wereldvrede kost niks. Alleen wat goede wil. Maar die goede wil is vaak ver te zoeken. Sla je medemens de hersens in als hij anders denkt of gelooft. Macht is alles. Daat moeten duizenden levens voor wijken. Waarom? Een paar haantjes kunnen je dat vertellen. Ik ben geen pacifist. Als je het mij moeilijk maakt reageer ik fanatiek. Te fanatiek? Niet in mijn ogen.

Maar straaljagerpiloot? Lijkt me geweldig. Geen snelheidscontroles. Raketten afschieten op mensen die je toch nooit ziet. Maar wel in de naam van de vrede. Fighting for peace is like fucking for virginity.

En.. Er is altijd geld voor.

Economie les 4

Economie volgens Den Haag. Geval 1. Je investeert 10 cent. Het levert je 20 cent op. Geval 2. Je investeert 1 euro. Het levert je 1,50 euro op. Wat moet je kiezen?

Geval 1 natuurlijk. Waarom? Het kost je maar 10 cent en het rendement is 100%. Geval 2 kost je 1 euro en het rendement is maar 50%. Haagse bluf-economie. Nederlandse nuchterheid? Geval 2. Het kost wat meer maar het brengt ook wat meer op. De kosten gaan vòòr de baat uit. Je moet eerst wat uitgeven (het kost wat) voor je er wat aan verdient (we hebben er baat bij). Maar zoek het lekker allemaal zelf maar uit (samenvatting VVD-programma).

 

Zinloze nutteloosheid

Stel. Je hebt een prima stel hersens. Je woont in Amerika. Je interesse gaat uit naar technologie. Je mag studeren op MIT. HET instituut voor de bollebozen op computergebied. Het mekka van de raketgeleerden. Basis van de moderne technologie. Je krijgt dus de kans echt iets uit te maken in de geschiedenis. Een deuk in het universum te maken zoals Steve Jobs het omschreef. Alleen je zit liever te surfen achter je pc dan te studeren. Uitstelgedrag of gewoon internetverslaafd. Je moet dat wel ombuigen tot iets miraculeus, iets unieks, iets wat de wereld doet verstommen. Je bedenkt dan een USB-stick. Net zo maar een USB-stick, maar één die een stroomstootje geeft als je te lang achter je pc zit.....

Euh, eierwekker, smartphone-timer, RSI-software. Nee een USB-stick die een stroomstootje geeft.

Ik ga morgen het wiel uitvinden en volgende week staat het vuur op het programma.

Jong geleerd? Oud niet doen!

Ja, het spreekwoord zegt: "jong geleerd is oud gedaan". Ook: "wijsheid komt met de jaren". Maar is dat ook zo?

In mijn jonge jaren was het geen probleem om met een vloeiende beweging uit mijn stoel op te staan, om te draaien en tegelijk naar een deur toe te lopen. No problemo.

Maar met het klimmen der jaren, de pretige evenwichtsstoornis, de vermoeidheid en de heerlijke pilsjes moet je dat niet meer proberen! Ik zag de deur voorbij komen, boven onder rechts links achter voor waren even hun betekenis verloren. De mens heeft leren vliegen maar de zwaartekracht is nog niet verslagen. De stoeptegel kwam als een razende op mij af. Ik probeerde hem te ontwijken. Daar lag ik. Balen als een stier. Bloedend als een rund. Daarna geslapen als een os.

Tsja. Tuinmeubilair is de hele avond comfortabel om te zitten. Maar als je steun en toeverlaat zoekt is het een domper van jewelste.

Au, klote. Maar mijn neus staat eindelijk recht, denk ik.

Telefoon terreur

Ja je hoeft geen internet-crimineel te zijn om telefoon-terreur te plegen. Je kunt ook een eerlijke belastingbetaler zijn en het bloed onder de nagels van een belasting klantenservice medewerksters halen. Wie is te beklagen? De meningen zijn daar over verdeeld.

Wat is er aan de hand? Wel ik heb geld gehad dat eigenlijk voor iemand anders was bestemd. Alleen de brief en de reacties van de belastingdienst, afdeling en klantenservice TOR geven mij toch een onplezierig gevoel en vorm van obstinatie. Zelfs een cynische houding om mee te werken aan een voor alle partijen aanvaardbare oplossing. Moreel verwerpelijk, juridisch? Een ander verhaal, denk ik. Aleen heb ik (weer) geen antwoord gekregen van de dames van de Afdeling TOR.

Een accountant heeft waarschijnlijk een kapitale fout gemaakt. In plaats van het rekeningnummer van de client is mijn rekeningnummer gebruikt. Dankjewel. Ruim 1500 euro uitgegeven voordat ik wist dat er iets niet goed zat. Valentijnsdag 2011 en ik had ruzie met 2 dames van de afdeling TOR. De hoorn werd er zelfs opgegooid. Juli 2013. Yes. De eikels hebben dezelfde fout gemaakt. Mooi. Oh nee, het gaat over het geval van 2 1/2 jaar terug. Binnen 2 weken betalen, anders... Ik weer bellen. Met vragen over onterecht, gerechtigd en meer. Niet zeuren, betalen. En doe ik dat niet dan is het diefstal. Welke regels? Welke wet? Welk protocol? Ik weet het niet. Nog steeds niet.

Tsja, dat geld? Is allang op. Goed besteed hoor! Anders had ik deze posting niet vanuit mijn tuin kunnen doen.....

 

Kermit's familie

Kermit, ik heb het weer druk gehad met je familie. Ze komen ongevraagd binnen, laten zich meestal, maar soms niet. naar buiten dirigeren. Sorry, maar piepie was een ongeluk. Par abuis een kruk op zijn hoofd was niet de bedoeling. Koko verschool zich achter een kast. Nooit meer gezien. Pukkie ging wel naar buiten maar is terug naar binnen geslopen. Ik heb het maar druk met die nazaten van jou. En Miss Piggy. Misschien grotere kinderen zodat de kikkerbillen een redelijke afmeting krijgen?

Testament

Als op Twitter en Facebook staat dat ik dood ben, begraaf me dan nog even niet.....

Het kan namelijk zijn dat het nog niet zover is.

Brilliant

Brilliant. Een ander woord is er niet voor de nieuwste ideeën van de coalitie. Oude bajessen moeten worden omgebouwd tot hotels, restaurants, congrescentra en wat al niet meer. Geweldig toch? Of...

 

Bruggen bouwen. Sinds de slogan is het nog nooit zo slecht gegaan in de bouw. Zelfs voor zichzelf verrijkende figuren is er niks meer te vangen.

Nu ligt de bouw al op zijn kont, dus ook nog eens werk uit handen halen door de nieuwbouw overbodig te maken?

En de Horeca? Daar gaat het geweldig. Er is een groot tekort aan hotels, restaurants, cafes en congrescentra. De huidige bezetting kan de aanloop door de crisis al niet aan. (zwart kruis op mijn voorhoofd).

En de verbouw kost ook kapitalen! Waarom niet gewoon alles bij het oude laten en eventueel de organisatie efficiënter laten draaien? Want dat kan altijd zonder al te veel kosten.

Brillant. Ga zo door Den Haag! We zijn op de goede weg (richting hel en verdoemenis). Maar houd moed. Aan het eind van de tunnel schijnt licht. Het is alleen zo klote dat die tunnel zo lang is.

Vorst aan de grond

Het gaat niet goed met onze nieuwe koning. Net twee maanden in zijn ambt en nu al in de problemen.

Wat er precies aan de hand is weet ik ook niet. De rondrit door de provincieën is nog maar net afgelopen. Op de radio werd gezegd dat afgelopen nacht in Brabant en Twente de vorst aan de grond zat. Het is eind juni dus ik kan me niet voorstellen dat hier de temperatuur wordt bedoeld. Het moet dus wel Willem zijn. Nou ja, het was leuk zolang het duurde....

 

Short Message Spam

SMS? Short Message Service? No way! Short Message Shit.

 

Ik heb mijn mobiel nu zo'n 20 jaar. Begonnen met een Siemens, daarna diverse Nokia's (de ikonen). Nu aangeland bij de iPhone (nog steeds de originele 4, niet de S of 5). En al die jaren hetzelfde nummer. Nooit problemen.

Tot afgelopen zaterdag. Piep piep, een sms-je. Ik had een prijs gewonnen en moest naar een website een code ingeven. Shit. Spam. SMS. Short Message Shit. Toch recent mijn mobiele nummer op de verkeerde site opgegeven. En natuurlijk vergeten welke....

Ik heb mijn mobiel nu

Geld maakt wel gelukkig!

Door Erica Verdegaal. Tsja, een hele boude bewering. Alsof de natuurwetten worden opgeheven. Alsof de aarde weer plat is en André Kuipers zijn foto's heeft gephotoshopped. Alsof....

 

Één natuurwet blijft behouden, die van dom en blond (sorry slimme lichtgekleurde meiden ;-)). Maar mijn hele geloof in de mensheid en de wereld werd zaterdag op de proef gesteld. Erica Verdegaal liet mij in de krant kennismaken met haar boek "Waar doen ze het van?".

 

Hoe wordt en blijf je rijk. Een openbaring!

Sorry ik ben een slechte leugenaar. Het nivo van de tips en wijsheden ontstijgt nauwelijks groep 4 van de basisschool (hebben dan toch al de basisregels van rekenen onder de knie?).

In het kort: als je meer uitgeeft dan er binnen komt, kom je tekort. Als je meer binnen krijgt dan je uitgeeft wordt je rijk. Kom je tekort, zorg dan dat er meer binnen komt. Of zorg dat er minder uitgaat.

Oh ja, ondernemers maken de grootste kans op rijkdom. Die weten zich uit elke situatie te redden door ondernemingslust en durf. (mocht het niet lukken dan kun je altijd nog faiiliet gaan zodat schuldeisers, andere mensen die hard voor hun geld werken en dus minder binnen krijgen dan er uit is gegaan, het nakijken hebben, JB.)

Je gaat je afvragen waarom al die hoogleraren en professoren in de economie nodig zijn. Het is zooooo simpel.

Ik ben gestopt met afwassen. Waarom? Laat dat maar aan de kabouters over.......

 

Vorenstenachter

Vorenstenachter. Dat is achterstevoren maar dan achterstevoren. Zaterdag 22 juni. Dit wordt een heerlijke dnn-dag. Niet een dnn-dag maar die andere dnn-dag. Geen doe-niks-noodzakelijks (heb er al 4 gehad) maar de doe-niks-nuttigs-dag. Wakker worden. Douchen. Ontbijt. Joggingbroek en Tshirt. Het beloofd een heerlijke dag te worden. 's Zomers buitje. Kopje koffie en lekker drijfvochtig in de regen opdrinken.

Maar het gaat toch niet helemaal lekker en ideaal. De broek komt regelmatig klem te zitten in de bilspleet. En het mobieltje gaat ook al niet vanzelf in de broekzak maar moet er echt ingestopt worden. Dan, na al die koffie, komt het noodzakelijke. De sanitaire stop. En als echte man onderga ik dit gelaten en staande. Mijn richtkunsten grenzen aan het perfecte. De gruwel van het vrouwelijke geslacht heb ik zo goed als opgelost zonder te gaan zitten. En dan het gelukzalige moment op het einde van het ritueel: vol vertrouwen de blik naar beneden richten en dan de onvermijdelijke bevestiging dat alles beneden nog net zo is als het zou moeten zijn.

 

Maar? Hee, moet jij niet aan de achterkant zitten? Wat? Ik heb het over dat labeltje in mijn broek....

Economie les 3

Wat is het verschil tussen bezuinigen en iets kapot maken?

Ik vroeg dat aan Fred Teeven. Hij dacht diep na. Heeeeel diep. En toen zei hij: "Ik weet het niet! Mijn salaris?". Need I say more?

Gevangenissen dicht, maar Teeven blijft zitten. Net als een vervelende pukkel.

300 miljoenbezuinigd, maar de werkelijke schade? Iemand? 3 miljard? 30 miljard? In ieder geval meer dan 300 miljoen. 1.000 mensen op straat, waarvan de meesten 50+ (arbeidsvooruitzicht 0,0). 1.000-en banen in de perifirie. Allemaal werklozen. Niet lekker in hun vel, eerder ziek, meer aanspraak op de zorg, meer kosten in de zorg. En zeg nu zelf, werklozen kosten alleen maar geld, leveren niks op. Goeie actie, Fredje! Maar ja, jouw straatje is schoon. de 3% is de nieuwe heilige graal der (VVD-) economie. Als die wordt gerealiseerd komt alles weer goed. Oh ja, ze leefden nog lang en gelukkig, Mark en Diederik.

Flodderdorp

Gemeente Breda, van harte gefeliciteerd met uw uitvinding van het Flodderdorp.

Mensen die zich sociaal niet aan kunnen passen (niet junks en andere maatschappelijk ongevaarlijke individuen) en hun buurt het bloed onder de nagels vandaan halen lopen de kans "verbannen" te worden naar de rand van de stad, in speciale daarvoor aan te leggen wijken. Zodoende heeft de gewone mens er geen last van en de a-socialen komen eindelijk naast gelijkwaardigen te wonen. Iedereen te vreden?

Hoewel? Vroeger was er toch een "Driekoningenoord"? Oh nee, sorry. Hier waren de bewoners een beetje te sociaal, althans in de ogen van de overheid en naar elkaar toe. Een te grote familie.

Later werden er "woonwagenkampjes" opgericht. De mensen werden met hun caravans over de stad verspreid. Caravans? Complete kastelen werden er gebouwd. Woonwagenbewoners? Een wel erg misplaatste benaming.

De ergste straf in de donkere middeleeuwen was niet de doostraf. De uitvoering was vaak crue, het resultaat niet. Nee dan de verbanning! Het ergste wat mens en dier kan overkomen. Verstoten worden uit de groep en aan je lot overgelaten.

Ja het blijft een probleem. En er moet wat gebeuren. Maar om direct tot "verbanning" over te gaan. Misschien heb ik geen recht van spreken. Mijn buren zijn hun gewicht in goud waard. Daar doet geen crisis wat aan af.

Economie les 2

Les 2 in economie. Je moet de huid van de beer niet verkopen vòòr je hem geschoten hebt. Maar...

als je de beer schiet moet je wel zeker weten dat de huid verkocht is. En dat de koper niet failliet gaat, zich terugtrekt, zijn kapitaal ziet verdampen doordat een paar engelsen met het verkeerde been uit bed is gekomen en de credit-rating van dat land op een laag pitje zet zodat dat land meer rente moet betalen omdat ze meer uitgeven dan er binnen komt. Snap U het nog? Nee? Daar zijn deze lessen voor. Om het nog ingewikkelder te maken zodat er niemand meer uit komt. De theorie EN de crisis.

Economie les 1

Een basis-principe uit de economie is het feit dat alle activiteiten een kostenkant en een batenkant hebben. Dus alleen kijken naar "wat het kost" geeft een eenzijdige blik op de werkelijkheid. Je moet kijken naar wat het kost EN wat het oplevert (de baat). Levert het meer op dan dat het kost dan mag het wat kosten....

1 + 2 april

BN De Stem. 3 april (1 + 2 toch?). Maar het kan net zo goed een 1-april grap zijn. Je hebt altijd een belangrijke baan gehad bij één van de grootste (en duurste) accountantsbureau's van nederland (KPMG). Je krijgt een andere baan (als één van de weinige in deze crisis). Je wilt toch wat van jezelf laten horen. Je hebt verstand van "het onderwijs". Dus gaan er miljarden naar salarissen die niets bijdragen aan het onderwijs in de klas of college-zaal.

OK! Hetzelfde verhaal kan ik hier vertellen over de Zorg. Hetzelfde verhaal kan ik hier vertellen over de (semi-) Overheid. Hetzelfde verhaal kan ik hier vertellen over Brussel. Hetzelfde verhaal kan ik hier vertellen over Defensie. Hetzelfde verhaal kan ik hier vertellen over Kunst en Cultuur. Hetzelfde verhaal kan ik hier vertellen over Apple. Hetzelfde verhaal kan ik hier vertellen over winkelcentra in steden. Hetzelfde verhaal kan ik hier vertellen over Sport en Voetbal. Hetzelfde verhaal kan ik hier vertellen over Horeca. Hetzelfde.... Moet mijn webserver niet overbelasten, haha. Zijn partner heet Je. Achternaam Maar. Henk Berg Je Maar. Bestuurder Onderwijs Service Group. Heeft volgens mij ook niet een directe bijdrage aan het onderwijs?

Nee, de broek zakt niet af! Bretels hè.

Veters

Veters! Jawel dat is de oplossing voor de crisis. Je kunt iedere keer de veter wel aanhalen maar op een gegeven moment zit je zonder vetereindjes.

En dan zakt de sok van de been. "Mijn sok zakt ervan af" hoor je vaak zeggen. En dat geeft een bijkomend probleem. Je moet je sokken ophouden met je handen. Of zoals ik, een expert op dit gebied, steek je je handen in je pijpen en dan kun je argeloos rondlopen zonder dat je sokken afzakken en je in je blote enkels komt te staan. En niemand ziet het! Er is echter wel een nadeel. Je wordt gedwongen verdraagzaamheid en mededogen te tonen. Je kunt die ander niet gewoon op zijn bek slaan want.. Je raadt het al. Je sok zakt af en daar sta je dan. In je blote enkels. Dat leidt niet tot respect en vrees bij de ander. Alleen voetbalsokken schijnen hier geen last van te hebben (het elastiek misschien?). Met veters hoef je je hier allemaal niet meer druk te maken en ben je vrij om die ander finaal in mekaar te meppen. Daarmee reageer je je agressie af en wordt je een beter en verdraagzamer mens. Is het leven niet gruwelijk mooi?

Bretels

Bretels! Jawel dat is de oplossing voor de crisis. Je kunt iedere keer de broekriem wel aanhalen maar op een gegeven moment zit je zonder gaatjes. En dan zakt de broek van de kont. "Mijn broek zakt ervan af" hoor je vaak zeggen.

En dat geeft een bijkomend probleem. Je moet je broek ophouden met je handen. Of zoals ik, een expert op dit gebied, steek je je handen in je zakken en dan kun je argeloos rondlopen zonder dat je broek afzakt en je in je blote kont komt te staan. En niemand ziet het! Er is echter wel een nadeel. Je wordt gedwongen verdraagzaamheid en mededogen te tonen. Je kunt die ander niet gewoon op zijn bek slaan want.. Je raadt het al. Je broek zakt af en daar sta je dan. Dat leidt niet tot respect en vrees bij de ander. Alleen voetbalbroeken schijnen hier geen last van te hebben (het elastiek misschien?). Met bretels hoef je je hier allemaal niet meer druk te maken en ben je vrij om die ander finaal in mekaar te meppen. Daarmee reageer je je agressie af en wordt je een beter en verdraagzamer mens. Is het leven niet gruwelijk mooi?

Belangrijk

In deze donkere tijden van crisis lijkt het vaak of er niets meer belangrijk is. Welnu, dit is niet waar!

Sla kranten open, kijk tv, luister radio. Geld is nog steeds belangrijk en zal het nog lang blijven. Het is geen middel meer, maar het is verworden tot doel. Zeker de komende jaren als de Europese Unie en een saamhorig Europa het ultieme doel is van onze leiders die hun naam voor eeuwig in het geheugen willen griffen van de generaties na ons. Is er toch nog iets belangrijk......

Jan (ex-) Modaal

 

De Beste

Ik ben de beste! Nee, dit is nu niet eens een gedachte die voortkomt uit mijn narcistisch egoïsme maar een feit. Lees en huiver.

Vrijdagochtend. Klote. Ik ben mijn bril kwijt en dan wordt ik chagarijnig (ja nog meer dan normaal). Zoeken en zoeken. Mijn bureau? Nee. Bij de TV? Nee. Op de tafel in de kamer? Nee. Keuken? Nee. Eettafel in de aanbouw? Nee. Op de trap dan? Nee. Ik weet zeker dat hij beneden moet zijn, ik heb net de krant nog zitten te lezen. Nog een keer. En alles goed bekijken want soms kijk ik er gewoon overheen. Bureau? Nee. TV? Nee. Kamer? Nee. Keuken? Nee. Eettafel? Nee. Goed nadenken Jan! Wat was je aan het doen toen je voor het laatst hem nog zag. Terwijl ik zwaar in gedachten sta, neem ik mijn bril van mijn neus..... Tsja, dat kan de beste overkomen. Mij dus. Ik ben de beste dus. Discussie gesloten.

Milieubewusteloosheid

Woensdag 13 maart 2013. Er staat een opmerkelijk artikel in BN de Stem. Althans niet op het eerste gezicht. In Breda is een apartementencomplex voor jongeren gebouwd. Easystreet. Om het taalgebruik een beetje modern te houden zal ik er ook wat engels/amerikaanse termen door gooien. Anders weet de jonge generatie niet waar ik het over heb. Terwijl hun toekomst on the game staat. Greenchoice en Enexis verzorgen de stroomtoevoer bij sommigen bewoners van dit complex. Op het gebouw staan zonnepanelen, solar-panels. Sommigen hebben een tablet gekregen. Daarmee kunnen ze zien wanneer de stroom het goedkoopst is. Als de zonnepanelen volop werken. Als de zon schijnt dus. Dan kun je b.v. een wasmachine aanzetten. Een paar kanttekeningen mijnerzijds. A few remarks on my behalf. Dat de zon schijnt kun je toch ook buiten zien? Waarom dan een tablet aanzetten? Een tablet produceren is al een belasting voor het milieu. En als ie opgeladen moet worden? Natuurlijk! Even op de tablet kijken of de zon schijnt en dan de tablet opladen. Ben ik de enige die gewoon naar buiten kijkt of de zon schijnt? Sorry ik kijk op mijn pc wat voor weer het is buiten......

En maar denken dat je milieubewust bezig bent. Ga vooral zo door als je de aarde naar de aardkloten wilt helpen. Goed bezig.

Toeval

Toeval. Is het echt toeval of bestaat toeval niet. Is het een lotsbestemming? Toeval gebeurt mij de laatste jaren iets te toevallig. Verdacht toevallig. Koop ik een Gibson Les Paul overlijdt de uitvinder van het model en groots musicus Les Paul, 2009.

Ik ben overgestapt van Windows naar Apple-spullen, laptop, desktop, iPhone. En? Jawel 2010, Steve Jobs ruilt het eindige in voor het eeuwige. Koop ik voor het eerst in het leven van mijn horloge (gekocht toen ik 24? was) zelf een batterijtje en overlijdt een goede vriend en oud-collega van mijn vader. Die had als hobby het repareren van horloges, klokken en meer van dat spul met heel veel radertjes en veertjes er in. Ik durf haast niks meer te kopen. Doe ik dat wel dan lijk ik een onherroepelijk doodvonnis over iemand uit te roepen. Tijd voor een nieuwe bankrekening, haha. Die lui (of moet ik zeggen dat graaigajus) heeft het afgelopen jaar weer gemiddeld 4% opslag gehad. Jawel, terwijl jij en ik met hetzelfde moeten doen maar alles duurder wordt. 10 miljard is er wereldwijd meer (!) gegaan naar banktopmanagers over de hele wereld. Waren zij niet verantwoordelijk voor de huidige sh*t? Tijd om het op de franse manier op te lossen. Haal de guillotine uit het vet......

Jan (gelukkig nog) Modaal

Einde telefoonterreur

Beste mensen,

het tijdperk van de telefoonterreur is voor mij voorgoed afgesloten. Weg vaste aansluiting. Hopelijk blijft mijn mobiele aansluiting verschoond en gevrijwaard van deze zinloze, irritante, criminele, onrendabele, succesloze, impotente, kapitalistische, graaiculterele, belachelijke, onbeschofte, onwezelijke, onaardse, terroristische en niet-leuke verkoopmethodes en oplichterspraktijken.

Maar het gaf wel een leuk blog-onderwerp om lekker af te reageren.

Misschien ga ik het nog missen?

Nu nog de deurbel! Ideeën genoeg. 220 volt. Camera. Afweergeschut (vogeltjesmarkt Antwerpen). Radioactief afval. Pruisisch blauw. Sorry bezoekende familie. Alvast. Mocht het misgaan, haha.

Mobieltje

Beste mensen, crisis en vaste telefoon met onbeperkt bellen. Tsja vorige maand 3 gesprekken. Dat kan makkelijk in met mijn mobieltje. Dus bij deze, het vaste nummer is vervallen, het mobiele heb ik nog steeds.

Is er tenminste nog iets mobiel aan mij ;-).

Valentijnsdag

Ring. Ring. Nee. Nog steeds geen telefoon. Wel de deurbel.

Een grote bos rozen!

Valentijnsdag? Inderdaad.

Geen kaartje? Maar ik weet wel wie ze gestuurd heeft!

Ik heb ze tenslotte zelf besteld en betaald.....

Hoe blijf ik in Nederland?

Geinspireerd door de rechtvaardige rechtspraak in Nederland.

Hoe krijg je het voor elkaar als uitgeprocedeerde asielzoeker om toch in Nederland te blijven? Simpel. Je slaat de hersens van je vriendin in met een brandblusser. Daarna pak je een agent zijn dienstpistool af en schiet hem dood. Dan laat je jezelf oppakken (pas op! niet dood laten schieten!) en je krijgt levenslang. Kost en inwoning, sporten, tv, ontspanning. Ja een klein detail en minpuntje in het plan. Je zit wel achter tralies. Maar ja, wat verandert er in feite? Niks toch? Teruggestuurd worden? Dat is ook geen alternatief.

Lukt het niet volgens plan? Huur je gewoon Bram M. in......

De connectie met Bob Marley? Dreadlocks. Oh ja en geestopruimende middelen.

Ontwenningsverschijnselen

Ze hebben al een week niet gebeld! Mijn eigen schuld. Had ik maar niet op moeten nemen de laatste keer met "Good Morning. Interpol. How can I help you?"

Dus bij deze wordt telefoonterreur opgeheven. Illegale tips? Is dat een idee voor een volgend project?

Rioolratten

Maandag. 5 februari 2013. 12.30 uur.

Ring ring.

Hé, niet de telefoon? Nee, de voordeur. Een jonge man van Zeker & Mobiel. Tip: Google op mobiel & zeker en huiver.

"Goedemorgen." "Goedemorgen, ik ben van Zeker & Mobiel en wij kunnen huiseigenaren nu dezelfde service bieden als huurders!" "Zo?" "Heeft u geen last van verstoppingen? Ruikt u niet geregeld een rioollucht? Heeft u geen problemen met water dat niet weg wil lopen?" Jawel, maar dat ga ik hem niet vertellen! JB. "Nee hoor, hoezo?" "Wel, riolen (oh hij had het over het riool! JB) gaan na 10 jaar altijd problemen geven (de mijne al bijna 25 jaar niet. JB) en nu kunnen wij huiseigenaren dezelfde service bieden als huurders!" "Zo klinkt interessant!" Wat heeft Zeker & Mobiel nu met een riolering te maken? JB."Problemen met de riolering wordt bij huurders altijd betaald door de woningcoorperatie (door de bewoners via de huur zelf dus uiteindelijk JB.). Huiseigenaren moeten het vanaf de erfgrens zelf betalen en dit zijn bedragen van 300 euro of meer. Mag ik uw naam en adres?" Is dit voor een enquete? Misschien. JB. "Ja hoor bla bla mans en dezestraat nummer dit (i.v.m. privacy van de blogger, dit is niet zijn echte naam en adres)" "Voor 15 euro per maand kunt u 3x per jaar gebruik maken van de service en als u per jaar betaald krijgt u 20 euro korting!" "Kllinkt mooi maar ik wil er even over nadenken, sorry dat je het formulier al zover hebt ingevuld." "Geef niks, dan ben ik over een uurtje terug." "Ja maar ik denk dat ik wel wat langer nodig heb." "Helaas meneer we zijn hier vandaag voor het laatst!" (Verkooptruc #3, niet bij mij dus! JB) "Ik zal straks een foldertje in de bus stoppen, goededag." "Een prettige dag verder".

MOBIEL & ZEKER, WAAR BLIJFT MIJN FOLDERTJE?

Appeltje update

Woensdag 30 januari 2013. 11.00 uur.

Ring ring. "Good morning, you're speaking with Interpol, division Internet Crime."

Tuut tuut tuut.

Yes. Nieuw record. Kortste gesprek en niet zelf opgehangen. 0,54321 seconden.

Appeltje

Heet van de naald, euh toetsenbord.

Woensdag 30 januari. 9.30 uur.

Ring ring.

"Hallo met Jan." "Hello we are calling you from the MacIntosh department for your computer. Is this mister Becker?". "No sorry." "But we received message from MacIntosh about your computer." "That's not possible, I don't have a computer." "You don't have a computer?" " No, I hate those damned things. Always filled with virusses and malicious software." "But sir, we received message form MacIntosh!" "Well. maybe you have virusses and malicious software on your computer! You shoudn't use Apple. They are always giving errors and faults. You better start using Microsoft. That's much better!" "So you don't have a computer?" "No, and you also got the name wrong. Check your files and remove my number from it." "Jezus, you don't have a computer!"

Tuut tuut tuut "And I'm also not called Jezus" maar toen had hij al opgehangen.

Harry

Zaterdag. 26 januari 2013.

Jezus liep over het water. Mohammed beklom de berg. Boedda leerde de waarheid en verlichting kennen. En dit alles valt in het niet als Harry op het podium staat en speelt. Wow. En dat van 20.00 tot 24.00 uur. En... Heeeeel even mocht ik naast hem op het podium. De foto is het bewijs.

Weekend shift

Ik waarschuw van te voren. Het dreigt een beetje eentonig te worden.

Zaterdag 26 januari 2013. 14.30 uur.

Ring ring. "Hello" "Hello this is Frank calling you from the technical service centre." "Hello, do you work on a saterday?" "Yes" "Oh you poor man!" "We are calling you because you have some virusses and malicious software on your computer." "Thanks man, that is the best news I've heard in weeks." "Why is that, sir?" "Because I've just got divorced and my wife she took everything, house, car, kids and the computer. So if there are virusses and other creepy things on that, wow, my wife got a big problem." "Can I speak to her?" "No, she left me." "Can I have her phonenumber then?" "No she left the phone with me. Don't know if she has a new one yet."

tuut tuut tuut

Interpol

Dinsdag 23 januari 13.30 uur. Voor de nieuwsgierigen. Dit is allemaal niet verzonnen. Ze belden al voor de 8ste(?) keer.

Ring ring. "Hello Interpol, division Internetcrime, Inspector John speaking. How can I help you?" Geen nood, dit ben ik in vermomming...

"Hello. We are calling you because you have virusses and malicious software on your computer and this might cause errors."

"But we have our own guys for that. By the way you are speaking with Interpol. Do you know us?" "No, who are you?" "Interpol, International Police." Tuut tuut tuut

1984

Een tijdje terug mailde ik een bekende dat ik aan het afvallen was. Via mijn gmail-account (de email, niet het afvallen, voor de grapjassen). Vandaag had ik een reclame-mail in de inbox over sterren die afvallen met een bepaald product. Heb ik nooit om gevraagd, Iemand een verklaring behalve George Orwell (1984 Big Brother is watching you)?

Sauwelcrapple

Welkom bij deel 2 over sauwelen. Mijn nieuwste idee? Een combinatie van buutredenen en scrabble. Vandaar de titel. Voor het scrabble gedeelte gaan we gebruikmaken van zo lang mogelijke woorden. Maar ze moeten wel enigszins de indruk wekken dat ze zouden kunnen bestaan.

Afgekeurd worden:

hukkerbukkersukkerkrukkernukkertruckercafé

of

abcdefghijklmnopqrst-zakje

Goedgekeurd?

Racefietsachterwielventieldopjesverpakkingsmateriaal.

Of

Bromsnorfietspaddestoelgangsterrenstofzuigeranium. (weliswaar op het randje, maar toch)

Ook een goede:

Desoxyribonucleïnezuurmolekulenroosterprincipeboekenrekplank.

Als je meedoet ga je akkoord met de door mij opgestelde spelregels die inhouden dat ik de enige en doorslaggevende jury-stem heb en dat woorden die de loef af steken met mijn geesteskindjes zullen worden gecensureerd tenzij ze zo goed zijn dat ze mij uit mijn sloffen doen schieten van humoriteitswaanzin..........

Theo

Het is alweer een tijdje geleden, mijn schooltijd, De meeste indruk maakte de middelbare school. In mijn geval de Rijks. Ik zat in de eerste mammoet-klas, Atheneum. Porno was moeilijk aan te komen toen. Ik had een hele verzameling mooie blote vrouwen, althans op foto. Netjes ingeplakt in mijn schoolagenda. Tijdens nederlandse les zat ik samen met mijn bankgenoot te bladeren, De leraar, een boom van een vent en altijd op sandalen (dan kon hij, net als ik later, zijn vingers aan zijn sokken afvegen) zag het. Kwam rustig aanlopen en nam mijn agenda mee. Hij zat hem rustig door te bladeren achter zijn lessenaar.

Ik zette mij schrap om de tirade te ondergaan en de preek aan te horen. Het angstzweet brak mij uit en ik kneep de billen samen, Met het schaamrood op de kaken wachtte ik het moment af van publieke vernedering wanneer mijn agenda-geheimen aan mijn klasgenoten onthuld gingen worden. En.

Na een tijdje stond hij op, liep met de agenda in de hand op mij af, gaf hem terug en sprak de woorden die ik nooit zou vergeten.

"Je houdt het toch niet alleen bij papier, hè Jan?".

Theo, één van de leraren die voorgoed op mijn netvlies zijn gebrand. In de goede betekenis van het woord. Een markant figuur en voorbeeld voor het leven. Mag hij rusten in vrede.

Microsoft licensed conman

16 januari 2013 10:00 a.m., Ring ring.

"met Jan." "Hello, we're calling you from the Microsoft Service Centre." "Oh hello." "We received message from Microsoft that there are virusses and malicieus software on your pc." "Yes, that's possible. It was getting slower and slower lately." "If it is oké I'll put you thru to our technician." "Oké."

"Hello this is Jack. I'm going to help you to check your computer. Turn it on please." "Oké, but this may take some time, be patient please." "No problem sir."

30 seconden de telefoon wegleggen, checken of ze er nog zijn en vervolgens weer 30 seconden de telefoon wegleggen. Zo al 2 minuten aan het lijntje gehouden...

"It has started." "Oké, please concentrate on your keyboard. Downleft you'll find the ctrl-key." "Yes, I do." "The key to the right of this. Does it have flags?" "No sorry, it has the letters FN in blue on it." "Don't you have a key with flags on it. A windows-key?" "I have 2 of them, A blue one and a green one. Which shall I use?"

Now there is some panic going on. A keyboard with 2 windows-keys? Yes mine does. After a while everything goes well and I am directed to the page of Teamviewer. However the ai from ingland is somewhat different then the e from eduard. So how is it possible I don't see the site but a warning the server is not found? Yes mistyped the e in teamviewer, sorry.

"That's oke sir. Do you see the green buttom marked download. It is for free!" "Yes I see it. I like things for free. I hate to pay."

"Could you open the download?" "Yes, but nothing happens." The whole procedure is verified, repaeted, verified, repeated...

Suddenly I see the light. "Could this be because I have an Apple and the program is for Windows?"

"Sorry sir, then I can't help you." "What a crap, are you sure you do not have an Apple-college?"

Helaas mijn record van 12 januari niet verbeterd. Nu 13 minuten, toen 24. Jammer.

11:00 uur. Ring ring.

"met Jan." "Hello, we're calling you from the Microsoft Service Centre." "Oh hello." "We received message from Microsoft that there are virusses and malicieus software on your pc." "Yes, that's possible. It was getting slower and slower lately." "If it is oké I'll put you thru to our technician." "Oké."

Hoe moeilijk kan het zijn. 9 cijfers intoetsen.

"Could you type 219 097 806?" "Yes I typed 612 846 714." "No sir, 219 097 806." "Sorry 216 846 907?" " No sir 219 097 806." "Sorry I'll try again 219 097 806." "That is correct and what do you see?" "Nothing happning. I'm sorry." Dan maar opnieuw downloaden, installeren, code intikken, downloaden, installeren, code intikken.

"I'm so sorry, but nothing happens." Slight panic in the background and the connection was lost.

Yes. 29 minuten. Een nieuw record internetcrimineeltje pesten.

Sauwelen

Tsja mensen, het is weer begonnen. Al vanaf 11 november maar naarmate Carnaval nadert wordt de frequentie weer hoger.

Sauwelen, een niet-bestaand woord volgens van Dale, maar een dialect voor kletsen, uit je nek lullen, onzin verkopen. Met een ietwat intelectuele inslag als het een soort cabaret wordt.

Nu denken die mensen dat ze leuk zijn, net als ik. Dus ga ik ook maar eens meedoen.

Ik hou wel van boosheid in een graf, crypto-gram.

Wat als de diarree van een amfibie nu bekend wordt? Of wordt er een lid van een bende die schimmels steelt mee aangeduid?

Het woord? Paddestoelgangster.

Masja diedu veul kioeren kwekken? Dori tral mekkie vonst fukko. Dit had ik beter op kunnen schrijven toen ik nog nuchter was, denk ik...... Geen idee wat het betekent.

Amnesty International

Ring ring.

"Hallo met Jan".

"Hallo met Bert Huppeldepup van Amnesty International."

"Van wie?".

"U kent ons?"

"Geen idee......"

Hoe zal dit aflopen?

 

 

"Wij zijn een internationale organisatie."

"Ja ja."

"Wij komen op voor de belangen van politieke gevangen."

"Voor wat?"

"Mensen die voor politieke redenen zijn gevangenomen en worden gemarteld."

"Ja ja."

"Meneer, ik krijg de indruk dat u mij voor de gek houdt.

"Daar heeft u helemaal gelijk in."

"Waarom doet u dat?"

"Omdat ik het een organisatie als Amnesty International niet vind passen mensen lastig te vallen over de telefoon en geld te vragen."

"Maar meneer, als wij op een andere manier mensen benaderen krijgen we niet zo veel respons."

"Wat denk je dat je nu krijgt?"

"Mag ik u wel attent maken op onze website?"

"Nu even niet. Ik heb mijn buik vol van Amnesty International."

Dit laatste uiteraard niet gemeend, maar dat hoeft de beller niet te weten..

Computercheck

Mijn goede vrienden van Microsoft hadden weer gebeld. Er was wat mis met mijn computer en ze waren ingehuurd door Microsoft om de problemen op te lossen.

Helaas bij het opstarten van mijn computer (het duurde lang dus af en toe de telefoon wegleggen en doorgaan waar ik mee bezig was) eindigde dit in een blauw scherm met witte letters (BSOD voor de techneuten). Vervolgens werd ik doorverbonden met de technische dienst en de volgende 25 minuten (jawel) zijn we bezig geweest dit probleem op te lossen. Zoals verwacht had deze eikel ook geen greintje verstand van computers. Of ik een Microsoft-computer had? Nee, een HP Hewllet Packard! Windows? Ja in mijn huis. Nee wat voor soort computer? Nou gewoon, een grijze. Na 25 minuten vroeg ik hem of het mogelijk was om sex te hebben over de telefoon. Jazeker dat was mogelijk. Toen ik eindelijk op de gewenste site was (www.ammyy.com) en op de knop drukte voor de administrator te installeren verscheen deze vraag op mijn scherm. Het antwoord: Yes this is possible. My neighbour told me yesterday he was fucked by a guy who phoned him and tried to hi-jack his computer. The wiring was not good. Toen had hij het eindelijk door. Ik kreeg nog wat adviezen, hoewel praktisch onmogelijk. Maar voordat ik om uitleg kon vragen had hij opgehangen.

Tsja, mijn moeder is al 12 jaar dood en gecremeerd. Hoe kan ik daar nu nog sex mee hebben? De laatste keer dat ik aan de borsten van mijn moeder heb gezeten, was zo'n 55 jaar geleden. En hoe parkeer ik een personenauto in mijn kont? Vragen waar ik nooit een antwoord op zal krijgen. Hoewel? Misschien bellen ze binnenkort weer......

In de brand uit de brand

Sorry, inkoppertje. BN De Stem.9 januari. Voorpagina. Brandweerwagens te hoog voor deur.

In Flevoland heeft de regionale brandweer nieuwe spuitwagens besteld. Echter ze zijn te hoog (????) voor de garagedeuren van de diverse kazernes. Nu kan ik me daar wel iets bij voorstellen. Als je een nieuwe auto koopt ga je ervan uit dat hij in de garage past. Maar het wordt nog erger. Ze wisten het van te voren (!!!). Maar... Geheel begrijpelijk. Het korps wil in de hele regio met dezelfde auto's rijden. En er was geen lager model te koop.

Nu ben ik een heel simpele ziel. Althans op sommige dagen. Is Bokito hoofd van de spuitgasten daar?

Maar ik zou mezelf niet zijn als ik daar niet meer onderzoek zou doen en wat heb ik ontdekt?

De spuitwagens hebben allemaal last van erecties. En als je de wagen naar binnen wilt rijden op zo'n moment? Sorry maar dan is hij te hoog. Vroeger waren er ook alleen maar brandweerMANNEN. Tegenwoordig zijn er ook vrouwen brandweerMAN. En ik heb documentaires gezien wat die allemaal met een spuitstuk kunnen! Ik wist ook niet dat deze dingen in zoveel soorten, maten en kleuren te krijgen waren.

Dus even wachten (5 minuutjes?) en dan past hij wel. Alleen, als er alarm is en men wil weg op zo'n moment? Toch de deur verhogen of de vloer verlagen? Tatu tatu tatu

Energierekeningbesparingstips

Reclame naast je Facebook. Soms Hilarisch. Neem Bert Wolderink. Legt uit hoe je op je energierekening (niet weer geld hè, het gaat om het energiegebruik, niet de rekening) kunt besparen. Kijk goed naar de foto. Van de jongen bij maanlicht. Tip? Alles wat stroom gebruikt uitzetten. Dat scheelt pieken en de halve aarde.

Deze tip was gratis, inderdaad zonder verborgen addertjes dus echt gratis, van Jaybee.

Zeventig miljoen

70.000.000 euro. Dat is het bedrag wat afgelopen maandag in 2 uur in rook is opgegaan. 

235.000 rollators

350.000 dagen in een verpleeghuis

70.000 dagen verpleging in een ziekenhuis

35.000 dagen in een revalidatiecentrum

14.000 scootmobielen

7.000.000 kratjes bier

Poef. Weg. Uche uche.

Zagen zagen

Zagen zagen wiede wiede wagen
Jan kwam thuis om een boterham te vragen
Moeder was niet thuis Vader was niet thuis
Piep zei de muis in het voorhuis.

Nu bestel ik al heel lang (jaren) kaarten via PostNL en zijn voorgangers, Voor verjaardagen, nee niet voor Kerst. Een website heeft meestal een homepage of voor de taalpuristen onder ons een startpagina. Heb je daarachter verschillende sites dan is het een goede gewoonte om de homepage portal of de startpagina portaal te noemen. Zoiets al vroeger het voorhuis, bekend van het kinderliedje.

Nu vond ik het vreemd dat een grote maatschappij zoals PostNL zijn pagina consequent voorhuis noemde (www.postnl.nl/voorhuis ).Tot ik plots zag dat er al jaren een spelfout in zat. Foei, het is VOORhuis en niet VOORThuis. Een huis is onroerend goed, dat betekent dat het op zijn best is als het stilstaat. Als het voort gaat heb je, jawel, een caravan.

Maar dan... Een wel zeer kraakhelder moment...

Haleluja, Het is niet VOORT-huis maar voor-THUIS. I have seen the light....

Het begin van de wereld

Het is nu 23 december 2012. Het is officiëel. Ik ben ONSTERFELIJK. Na mijn hersenstaminfarct, mijn 2 hartinfarcten, mijn spierziekte, mijn longontsteking en nu het einde van de wereld voorspeld door de Maya's (of hield hun kalender er gewoon mee op?) leef ik nog steeds. Onsterfelijk, voor de rest van mijn leven.

Kompjoetur vairus

Fortuinlijk spiek ai un luttel inglies. Ik had een behulpzame engels sprekende afrikaan (aan de stem te horen) aan de telefoon. Hij wist mij te vertellen dat mijn computer een gevaarlijk virus had. Navraag hoe hij dat wist? Aan de hand van mijn virus-id wat hij van Microsoft had gekregen. Kan (echt nie). Echter ik ben een absolute digibeet, althans op zulke momenten. Toen ik vroeg of het besmettelijk was en of ik dan naar een pc-dokter of misschien beter nog een pc-hospitaal moest, bleef hij vragen of ik hem geloofde. Natuurlijk, maar ik snapte het niet goed. Hoe wist hij dit allemaal? Toen verbrak hij de verbinding, mij ontredderd achterlatend. Heb ik nu wel of niet een besmettelijke pc? Als ik nu nog maar goed kan slapen en de rest van mijn leven niet geplaagd wordt door schuldgevoelens over deze kwestie.

Jaybee

Carnaval 2013

De afgelopen dagen stond er een opmerkelijk stukje in de krant. De Bredase carnavalsvereniging BCV heeft met de gemeente afgesproken dat er minder confetti gestrooid wordt de komende carnaval. Dat scheelt opruimkosten en is een efficiënte bezuiniging. Laten we het gelijk goed doen. Geen confetti. Geen verkoop van bier in plastic bekers. Beter nog, geen verkoop van bier punt. Ook niemand op straat. Alle cafés dicht. Iedereen binnen blijven. Gordijnen dicht. Dicht bij elkaar. Verwarming lager. Politie verlof geven, behalve één agent, want iemand moet toch de lul zijn?

Wat? Carnaval wordt zo wel heel ongezellig? Ja, luister eens! Er is een crisis aan de gang hoor! Prioriteiten stellen. Geld besparen. Weet je wel wat het allemaal kost? Oh het levert ook wat op? Ja dat wordt nogal vaak vergeten in deze wereld van kapitalistische hel en verdoemenis...

Twintig twaalf

Binnenkort is het zover. Donderdag over 2 weken. Het begin van de avond. Twaalf minuten over acht. Twintig seconden wachten. Daarna nog twaalfhonderdste van een seconden. Nu snel op de klok kijken. 20-12-2012 20:12 20.12".

De twintigste december tweeduizendtwaalf twintig uur twaalf en twintig punt twaalfhonderste seconde!

Mooi he? En dit gebeurt maar ééns in je leven.

En... Je kunt er even van genieten. Op de 21ste vergaat de wereld, Volgens Maya de Bij.

Second love punt NL

Heb jij een goede relatie maar wil je af en toe toch aandacht van een ander? Flirten is niet strafbaar!

En dan heb ik weer een teiltje nodig. Ik weet, ik ben niet de aangewezen persoon om op dit soort onzinnige onzin commentaar te leveren, maar toch.

Beste mensen, als je een relatie hebt en toch aandacht van een ander nodig? Dan moet je maar eerst goed naar je relatie kijken! Want die heeft dan aandacht nodig, lijkt me. Waarschijnlijk zit mijn ex nu hard en goedkeurend te knikken. Sorry.

En flirten is niet strafbaar, je partner bedriegen ook niet. Maar of het goed doet aan een overigens goede relatie? Volgens mij is in heel veel gevallen van een verbroken relatie het geflirt van één van de 2 of meer partners de druppel die de breuk doet overlopen. Denk ik hoor! Weet dat niet zeker.

Gratis maar niet voor niks...

Mensen die mij kennen weten dat mijn hersens een behoorlijke opdonder hebben gehad. Sommige dingen die voor een ander normaal zijn, werken bij mij niet of anders.

Maar soms zie je dingen die niet kloppen en dan ligt het echt niet aan mijn grijze cellen.

Zoals onlangs in de krant BN De Stem. Een berichtje met de kop "Alleen gratis Wifi als ondernemers betalen".

Beste mensen, gratis wil zeggen "voor niks, niet betalen, non pecunia". Hoe is het dan te rijmen, gratis alleen als er betaald wordt. Dan is het toch niet meer gratis? En wordt er niet betaald dan is er geen Wifi! Maar gratis Wifi bestaat toch alleen bij het feit dat er niet betaald wordt. Koppijn, maar deze keer niet van mijn infarct...

Jaybee

Realisme of fantasie

Soms lijken de normale uitdrukkingen ineens onmogelijk of onwerkelijk?

Zo hoorde ik pas geleden voor de zoveelste maal een aankondiging van een favoriete SF-serie van mij. Nu is SF deels fantasie, dus verre van de werkelijkheid. Maar er was alles aan gedaan om de serie zo realistisch mogelijk over te laten komen. Kom op zeg? Aliens die over je plafond kruipen? Hoe realistisch is dat? Helemaal niet. En dan zie je vaak geweldige natuuropnamen van dieren in hun habitat die werkelijk nog leven! Fantastisch? Juist niet maar zeer realistisch. Dus de eerstvolgende keer? Een fantasie-serie die realistisch is of een realiteiten-documentaire die fantastisch is? Zal wel.... Spraakverwekkende verwarring waarvan men maar kan duimen dat de ander hetzelfde verstaat. Daar sta je dan in je hoogontwikkelingshemd. Communistoring.

(op)vliegers

Tsja, voor velen zal het een teleurstelling zijn. Van 36 naar 23 graden. Maar helaas mijn lichaamstermostaatje werkt niet goed meer. Hup, warm? Vol open die zweetspleten. Drijfnat. Na 5 minuten begint het rillen want de koeling doet wel erg goed zijn werk. Afdrogen, schoon (lees: droog) T-shirt aan en het lichaam begint na enkele minuten te gloeien. Te warm. Hup de koeling voluit aan. Na 5 minuten begint het rillen weer want de koeling doet weer zijn uiterste best. Afdrogen, schoon (ja wederom lees droog) T-shirt aan. Na 5 minuten, weer te warm en zo gaat dat de hele dag door.

Maar vandaag..... 23 menselijke graden. Een verfrissend windje. Jeetje ik moest zelfs vanochtend in het zonnetje gaan zitten, anders was het te koud.

En de opvliegers? Ja nu 3 per dag i.p.v. 1. Maar ze duurden enkele minuten en niet van 's ochtends 6 tot 's nachts 2 zoals die ene.....

Kookles

Kookles. Koken doe je met liefde, plezier en tijd.

Stoofvlees. Een dag en nacht ontdooien. Daarna marineren als giro's. Oregano, peper, knoflook, citroen en meer. 2 dagen in de koelkast marineren. Daarna 3 uren sudderen. Een hele middag in de hemelse geuren en verlangend naar het eten. Na 3 uur is de saus nog iets te waterig. Niet helemaal de deksel goed schuin op de pan gehad. Geen zorgen. Even op het vuur, hoog. Althans keramische kookplaat. Ja dan moet je geen andere dingen gaan doen. Zeker niet met een hersenbeschadiging. Zeker niet als man. Wat ruik ik? Een brandlucht? Barbeque? Nee, rundergiros die te gaar en te droog is geworden. Zoiets als op de foto, ja!

Peppie en kokkie

Adolfje Weerwolfje

Adolfje Weerwolfje.


Dit is het verhaal van een klein crimineeltje halverwege de vorige eeuw. Hij had een droom. Wereldwijd een netwerk van campings opzetten. Het werd zo populair dat de spoorwegen zelfs speciale treinen moesten inzetten om de toestroom te kunnen verwerken. Adolfje was ook een gepassioneerd spreker. Zijn vurige betogen inspireerden velen tot het doen van inmense dingen. 

Over zijn wel en wee heeft hij een boek geschreven, mijn camping. Louis van Gaal heeft de duitse vertaling verzorgd, Mein Kampf.

Misschien een leuk idee om de vele leuke anekdotes van Adolfje in een column te vatten? Oh jee, Adolfje is dood dus dat wordt een beetje moeilijk. Iemand een idee voor een vervanger? Die Amsterdammer? Willem, hoe-heet-ie-ook-alweer? Konthuid?

Een klasse apart

Dit verhaal wordt een klasse apart. Grote klasse.
Het gaat over het land India, het land met het klassenstelsel. Daar is een school.
Voor de klas staat een leraar. Hij vertelt voor de klas aan de klas dat de klas naar buiten moet omdat de klas geverfd gaat worden. Klasse niet?
Met dank aan en geïnspireerd door John O'Mill

18 jaar alcohol

18 jaar alcohol?
Volgens mij drink ik al veel langer.. Knipogen
Wat ik mij afvraag?
Hebben al die lui in Den Haag die het goed voor hebben met de jeugd in hun studententijd zich geheel onthouden?
Echt geen drup? Al die jaren? Oh ze waren ouder dan 18! Tsja....

Palmparkies

Dinsdag 3 Juli zijn de Valkenberg-concerten weer begonnen, officiëel de Palmparkies. Er is onderzoek naar gedaan, getuige het bericht in BN De Stem van 3 juli. 50% van de bezoekers is vrouw. 30% man. Vraag ik mij af wat de overige 20% is? Hermafrodiet? Ongeslacht? Homo of lesbiènne (sinds wanneer is dit een apart geslacht)? Huisdier? Dood? Zombie?

Sterrenstof

Sterrenstof. Nee niet het geroddel over bekende onbekenden. Of onbekende bekenden.

Ik geloof dat er echt vroeger mensen waren die in tovenarij en magie geloofden. Nu ook nog. Maar vanochtend zag ik een prachtig schouwspel van de natuur. Heel even maar, maar oh zo mooi.

Strakblauwe hemel. Kopje koffie in het ochtendzonnetje. En Toen! Daar in de lucht. Een vlucht vogels, trekvogels. Nu zie je die vaker, dus wat maakte dit nu zo bijzonder? Het waren zilverkleurige vogels. De zon stond net goed. Alleen de V-vorm verried dat het intelligent leven betrof. Voor de rest had het een wolk sterrenstof kunnen zijn, uitgestrooid door een grote hand. De beweging van de vleugels zorgde voor een schitterend spektakel, in de letterlijke zin van het woord. Honderden twinkelende lichtjes in de lucht door de reflecterende zonnestralen op hun vleugels.

Een klein wonder, een paar seconden, en toen was het weer weg.

Stayin' alive

Gehoord bij fysiotherapie:
Stayin' alive stayin' alive. oh oh oh oh stayin' aliiiiive.

Andy dood. Maurice dood. Robin dood. Barry leeft.
75% van de broers Gibb zijn dood.

Stayin' alive stayin' alive. oh oh oh oh stayin' aliiiiive.

Ollandsche zooi

Tsja,

eeuwen geleden brachten de Hollanders de thee naar Europa. Nu wordt die oude thee van Holland opnieuw gemaakt met echte Hollanders en.......

We noemen het dutch blend.

Taal vervuiling? Nee daar is het zelfs te grof voor. Maar goed. De fabrikant heeft nu ook niet een echte hollandse naam.

Vrijdag

Voor veel mensen was het een normale week of een normale vakantieweek.

Voor mij was het toch een week met een zware emotionele last. Zaterdag 31 juli. Zondag 1 augustus en maandag 2 augustus. Stelt eigenlijk niks voor. Alleen in 2004 vielen deze datums op dezelfde dagen. Zaterdag was ik erg moe en 's avonds bij het koken ging even het licht uit. Niet alleen in de keuken, maar overal. Vreemd want in juli is het om 9 uur in de avond nog volop licht. Na een uurtje was mijn lichaam een dronken lor. Normaal als je dronken bent, ben je in de overtuiging alles onder controle te hebben. Weet je dit niet uit eigen ervaring vraag dan een ervaringsdeskundige alcoholist. Vreemd als je lichaam dronken is maar je geest niet. Maar goed, maandagmiddag lag ik op IC en dinsdags had ik zo'n buisje in mijn strot. Sindsdien ziet mijn leven er heel anders uit. Gelukkig weer wat positiever dan toen, maar beter wordt het nooit meer. Alleen nog wat minder erg, met veel pijn en moeite en geluk en nog een hele hoop positieve eigenschappen en energie.

Helaas voor mijn omgeving. Ik heb 6 weken niet kunnen praten. Ik ben alweer 6 jaar bezig dat in te halen. Ik denk niet dat me dat gaat lukken. Hoeveel ik ook ouwehoer......

Vuur

Soms zijn de dingen die goed bedoeld zijn en normaal lijken bij een tweede blik gruwelijk en ongepast. Ongepast? Wat een oubollig en antiek woord. Maar soms is er in de moderne tijd geen passend woord omdat het gevoel niet meer bestaat of niet meer gebruikelijk is. Ongepast zal ongetwijfeld op dit lijstje voorkomen.

Maar serieus, haha. Goed bedoeld maar onbedoeld niet goed.Om slachtoffers van brandongevallen te herdenken moet je een kaarsje aansteken. Om de slachtoffers van een verdrinkingsdood kun je dan een zwemmarathon organiseren. Om onze helden uit Afganistan te herdenken die door bermbommen hun benen zijn kwijtgeraakt kun je een hardloopwedstrijd (roparun?) organiseren. Om borstkanker te bestrijden kun je iets verzinnen waardoor je jezelf op de borst kunt kloppen.

Maar toch, Urbanus maakte het erg bont (madammen met unne bontjas) door kleurenfoto's naar Afrika te sturen tijdens de hongersnoden.

Makkelijk te zeiken over dingen. Gewoon genoeg drinken, liefst iets met alcohol. Hee, missschien heb ik een ideetje over een grap over alcoholici... Proost.

Charlie

Charlie is niet meer. Eigenlijk is het Puk. Of Max. Ze waren vroeger met hun tweeën. Lang geleden is er al één doodgegaan. Het was niet duidelijk wie overgebleven was. Ze leken teveel op elkaar. Vanaf dan heb ik hem maar Charlie genoemd. Naar het merk eten dat hij kreeg. Hij kon blaffen als een klein hondje. Hij kon, net als een mens of een aap zijn eten vasthouden met één pootje. Hij was vreselijk nieuwsgierig. Hij kwam altijd even kijken als je in de buurt was.

Mijn wereldje wordt nooit meer zoals het was na deze Hemelvaartsdag.

Dag Charlie, mijn chinchilla.

Ok Sio

 Reclame is vaak een welkom onderwerp om eens lekker af te zeiken. Neem de reclame van Oxxio. Heel de wereld, Al Gore voorop, probeert het gebruik van energie af te remmen. De veelal westerse wereld wordt dichter bevolkt en ieder individu heeft meer en meer energie nodig. Komt Oxxio. Als je overstapt krij je 1000 kWh stroom gratis. Tsja, dat zet zoden aan de dijk om het energiegebruik af te remmen. Niet dus! Maar goed, alleen banken lijken hun klanten juist minder van hun produkt te willen geven, geld. Al die andere leveranciers spinnen er garen bij om meer en meer te verkopen, dus ook energie.

XX

I'll be back

Jaaa. Terug van effe weg. Nou ja effe. Effen heeft ook lang op zijn rotonde moeten wachten. Dus effe heeft in dees tijden wel een wat andere betekenis. Eerlijkheid heeft een gedegen concurrent. Effe duurt het langst. Tsja, kredietcrisis. Daar moet je toch een mening over hebben. Iedereen is somber. Reden voor mij om het niet te zijn. Elk nadeel hep sein foordeel. Dus al die crises moet wat opleveren voor iemand. Al die loeders die rijk zijn geworden van lucht en mooie beloftes. Nu is het moment om rijk te worden van iets substantieel. Iets vastigs. Iets anders dan kastelen vol lucht. Iets van kwaliteit. Iets van klasse. Iets van waarde door de eeuwen heen. Niet het mobieltje, maar dat je met iemand kunt praten. Geen vrienden op Hyves, maar mensen in je buurt waar je van op aan kan. Heb je geld, heb je vrienden. Hennie Vrienten en Hermand Brood wisten het al. Ben je jong, alles kan, niets heeft waarde, zet je af tegen je ouders, de maatschappij. Zoek je plek. Maar groei door je eigen kunde en waarde, niet door je omgeving de kop in te drukken.

Genoeg gezeken. Ja, ik ben nog net geen ouwe zeikerd. Bijna. Nee ik ben geen jonge hond, net geweest. Helaas ik hoor nergens meer bij. Ga gewoon mijn eigen weg. Een uniek individu. Nee, geen uniek individue waar er 7 miljard van zijn. Gewoon uniek. Enig. Als geen ander. Er is nog nooit zo iemand geweest. Denk ik.

(al die mensen op de wereld en ooit geweest op deze wereld... En ik ben uniek?)

Mijn naam???? AlahJawehGodBoeddhaJan maar je mag ook meneer zeggen hoor!!!

Kredietcrisis

 Ik heb absoluut geen verstand van economie, maar...... Het lukt me nog altijd meer geld uit te geven dan er binnen komt. Economen, eat your heart out en probeer dat maar eens te verklaeen. Maar serieus. Heeft onze regering net enkele miljarden euro's in de banken gestopt, met het oog om de economie weer op de been te helpen en wat gebeurt er? De banken geven onze ondernemers geen krediet meer (of minder). Terwijl je als ondernemer in zwaar weer toch wat extra geld of krediet kan gebruiken. Maar nee hoor! De banken (geld is toch hun core business) geven geen geld meer want ze zijn bang dat ze het niet terug krijgen. Zijn ze een beetje laat mee, anders hadden ze die miljarden van Bos niet nodig gehad. Dus de grote vraag. Waar zijn al deze miljarden opeens gebleven? Niet door de banken in onze economie gebracht. En dan vinden ze Holleeder een grote boef. Tsja, die eikel van de Postbank/ING hebben ze wel hard gestraft. Hij kreeg nu nog maar zo'n 12 miljoen ipv het dubbele. Eigen schuld, had ie het maar goed moeten doen

Vrijdaaaag

Vrijdag. De laatste dag van de week. Als het al geen goede of slechte week was, dit is de laatste dag daar nog iets aan te doen. Vrijdag. Weekend. Vroeger een zegen. Nu een vloek. Ik wil helemaal niet dat het rustig wordt. Ik wil herrie, leven, drukte om me heen. Vreemd? Niet als je al 3x bijna dood bent geweest. En een neef hebt begraven. Maar het brengt je met je twee voeten weer op de grond. Hoe teder en fragiel het leven is. Zo spontaan als het begint, zo spontaan eindigt het. Dood en leven. Liefde en haat. Geluk en ellende. Evenwicht dat makkelijk verstoord raakt. Maar steeds weer een middenweg weet te vinden.

Winterslaap

Winterslaap. Tevergeefs heb ik geprobeerd deze maanden een winterslaap te houden. Feestgedruis, oorlogsgeweld door oud&nieuw vuurwerk, schoolgaande kinderen, bezoek, telefoon. De hele wereld doet gewoon of die van mij ook gewoon doorgaat. Ja dus, maar onder protest. Met weemoed denk ik aan de beren in de vrij natuur. Lekker je eigen volproppen en dan een maandje of wat snurken. Maar helaas, de mooie dagen van de afgelopen tijd waren mede verantwoordelijk voor mijn vervroegde elevatie. En vervolgens de confrontatie met de ellende en misère van alledag.Miljonairs hebben het niet makkelijk! Neem nou die omhooggevallen turk in Engeland met zijn fastfoodketen. Leeft heel spartaans. Heeft maar één Ferrari in de garage. En nog een zwarte ook! Wat een ellende. Iedere dag langs de RollsRoyce-dealer en al dat moois moeten laten staan ondanks dat je het zo kunt kopen. Of stel je de ellende van alledag voor als je alles al hebt wat je harte begeert en je nog steeds kapitalen overhoud om uit te geven. En dat meisje bij het circus in Monaco. De crème de la crème komt hier en dan ook nog eens al die artiesten. Zit je een lekker ijsje te eten, moet je klappen. Waar laat je dat ijsje? Nee, dan kun je beter halfdood en hongerend op een straathoek in een stad in Afrika zitten, heb je dat probleem in ieder geval niet.

O ja, Angelina Jolie. Vindt het heel erg dat ze niet meer stiekum in de metro kan zitten en naar andere mensen kan gluren, want ze wordt constant herkend. Jaja, dochter van beroemde ouders (Jon Voight niet?) en dan verontwaardigd zijn dat je net als je ouwelui niet meer anoniem over straat kan. Angelina, trek wat oude kleren aan van het Leger des Heils, maak je gezicht wat vies en ga lekker aan je kont lopen krabben. Wedden dat niemand het in de gaten heeft dat jij het bent....

Als er een rijke stinkerd wil ruilen met mijn gerieflijke normale leven, voor een ton blijf ik nog eerlijk, maar 5 miljard.....

Jean avec le baret

Gelukkig, Nieuwjaar

Gelukkig, nieuwjaar. In mijn niet-aflatend strijd tegen de electrische dingen heb ik de eindstrijd verloren. Maar ik kom terug. In de laatste maanden zijn gesneuveld mijn magnetron. Mijn pc en laptop heb ik opnieuw moeten installeren, ondanks voorbereidende backups. Ook mijn tv heeft het deels begeven. De strijd tegen de pc's heb ik gewonnen. Ze doen het weer, vandaar dit berichtje. Maar op de laatste dag van dit jaar... Mijn scanner dacht intellectueel te worden. Ik ben bezig om mijn foto-negatieven in te scannen, op te poetsen ne vervolgens als foto op cd/dvd te branden. Mijn scanner dacht, waarom zo moeilijk. Ik brand gelijk de negatieven. Toen ik daar achter kwam viel het licht in mijn aanbouw uit. Ik vermoed hier toch enige samenzwering bij de electrische zaken onderling. Maar nieuwe jaren, nieuwe kansen. Ik zal zegevieren, of verhuizen naar de Bommelerwaard. Daar schijnen ze minder vaak last te hebben van tegenstribbelende electrische apparaten.

Kersemis

Kersemis. Jezus het manneke is geboren. Bea is bang dat de nederlandse samenleving ten onder gaat aan toegespitste tegenstellingen en vooroordelen die tot waarheid worden verheven. Wat's new, baby? Al 10.000-en jaren loop de mens op aarde rond en slaat de ene mens de hersenen van de andere in. En dat moet in 100 jaar veranderen? Ik ben best tolerant, vind ik. Maar psychologie moet je ten faveure aanwenden, niet bestrijden. Racisme, vreemdelingenhaat, geloofsdisputen. Ze bestaan, zijn niet te vermijden. Doe er iets positiefs mee. Voetballers zijn ook niet vaak erg gesteld op hun tegenstander. Afmaken die hap, maar wel binnen de grenzen van het redelijke graag! Dat geeft vaak een zeer aantrekkelijk wedstrijd.

Holy night, silent night. Stille nacht (boem crofty bom) heilige nacht (niet donker met al die kerstverlichting).

Tweeduizendenacht

Zuchtend en steunend in deze donkere dagen

zal een ieder zich afvragen

brengt 2008

wel wat ik er van verwacht?

En voor een ieder die met vuurwerk stunt. Raak je wat kwijt, een oog, een vinger of een hand. Die komt nooit meer terug, dus je kunt nooit tweemaal dezelfde fout maken. Positief, toch?

Ja, dit bericht is met twee vingers getypt en nee, ik heb ze alle elf nog.

ZjeeBie

Jezus

Jezus, wat ben ik geschrokken. Afgelopen woensdagnacht. Half 4. Twee donkere kerels staan naast mijn bed. In mijn slaapkamer. "Wakker worden. Meekomen." klinkt het nors. In mijn slaapdronkenheid zeg ik:"maar ik moet naar de dokter morgen..". Loopt die ene naar het raam en roept:"Sinterklaas, hij zegt dat ie naar de dokter moet morgen!". Hoor ik van buiten het antwoord:";Laat hem dan maar liggen." Vette pech. Moet ik weer een jaar wachten om op vakantie te mogen naar Spanje, Lach, want je bent in Spanje? Mooi niet. Ik zit weer een jaar vast aan het druilerige weer van ons kikkerlandje. De schuld van de dokter. He, ziektekostenverzekeraar, kan ik de vakantie in Spanje declareren? Ziektekosten rijzen uit de pan? Hoezo?

Kl.t., sh.t en f*ck.

Sinterklaas

Als het tot half november 2008 duurt voordat er een nieuwe post komt op deze blog, ben ik even naar Spanje. Met Sinterklaas mee. En geen flauwekul dat hij niet bestaat, ik heb hem zelf gezien. Met mijn eigenste ogen...

Zondag?

Welke oen heeft bedacht dat de laatste dag van het weekend ZONdag moest heten? Ze hadden hem beter WOLKdag of REGENdag kunnen noemen. Hoe vaak schijnt de zon op zondag? En hoe vaak ben je vrij op vrijdag? Vanochtend werd ik wakker. Zondagochtend. Regen en wind buiten. Eigenlijk een dag om in bed door te brengen. Hee! Dat is het natuurlijk. God schiep de wereld in zes dagen. En de zevende dag wilde hij rusten. Maar dat valt niet mee als je al zes dagen in touw bent geweest. De adrenaline blijft door je lichaam gieren. De hormonen worden rondgepompt. Er blijft die onbedwingbare drang om door te gaan. Gaan met die banaan, niet ophouden. Door! Door!

En God, slim als hij was, heeft daar wat opgevonden. Maak van die laatste dag een chagarijnig gebeuren. Zodat een ieder de lust ontnomen wordt ook nog maar iets van activiteiten te ondernemen. Ondanks koopzondagen, feestdagen, ramadan. Dat is de zondag in al zijn essentie.

Als dit geen schok in de theologie, psychologie en andere logie-en teweeg gaat brengen. De uitvinding van vuur en wiel zullen verbleken als stervende sterren in een ver heelal. Einstein en Freud worden vergeten.

God, wat ben ik goed. Één foutje: dit bedenk ik me dus allemaal op een druilige zondagmorgen, terwijl ik zou moeten rusten in bed. Tsja...

Recept

Ik heb even een dip. En dat vlak voor de winter. Dat wordt een winterdip. Daar moet ik wat positiefs mee doen. Om een depressie te voorkomen. Depressies zijn leuk voor weermannen. De gewone mens is beter af zonder. Terug naar de winterdip. Een sausje er van maken. Een winterdipsausje. Hebben ze nog niet bij de Duyvis. En wat eten we daarbij? Iets voedingscentrumverantwoords. Want ik kies bewust geen rotzooi. Dus gebakken lucht. Liefst niet die gewone hier buiten. Die is vervuild. En dat verpest de smaak. Liever de frisse berglucht uit de Alpen. Dus gaat U nog op wintersport, neem wat lege (schone) jampotten mee en vul ze met de verse berglucht. Goed dichtdraaien anders ben je hem alweer kwijt voor je thuis bent. En dan bakken, in de olijfolie. Klinkt goed, niet Herman? HERRRMANNNN, stop met dat lawaai in de keuken en luister even naar mij ja? En wat voor groente? Mijn eigen geheime recept. Alsla jem edood. Te verkrijgen bij de Albert Einstein-winkels, of de C999 (voor de mensen die altjd net te weinig geld hebben) of bij de Dombo.

Smakelijk.

Stopkok Zjeebie

Engeltjes

Je zult het niet geloven, maar ik heb een groot dilemma. Wie kent niet de uitdrukking, dat de goeien altijd het eerste gaan. Mijn dilemma, ik heb al 3x op de poort geklopt, maar die Sint Petrus laat mij niet binnen. Betekent dat dat ik niet tot de goeien behoor? Laatst in het ziekenhuis zei iemand nog tegen mij dat ik een groot hart had, wat anders doet vermoeden. Nu was dit wel een cardioloog, maar toch.

Nog maar een paar jaar de kwaaie peer uithangen dan maar. Eigen schuld, dikke bult.

ZjeeBie

Mijn eerste keer

Dit doet mij denken aan mijn eerste keer. Jesus wat was ik zenuwachtig, maar we waren gelukkig met zijn tweeën en daarna gelukkig met zijn tweeën.

Nu is dit mijn eerste keer. Weer. Maar dan een blog. Afgezien van het experiment bij hotmail en Live Spaces. Er gaat niks boven je eigen blog. Niet in de grijze digitale massa. En het is niet gratis. Je moet betalen voor de provider. Maar Hotmail is dat ook niet. Je moet op z'n minst toegang hebben tot een provider. Of je moet een oud buurvrouwtje hebben die niet weet hoe ze een draadloos netwerk moet beveiligen.

En lekker geen mogelijkheid om commentaar te geven. Gewoon slikken of stikken. Niks geen gezeik over je eigen identiteit en web versie 3. Wie zit daar nou op te wachten?

Als het leuk blijft misschien binnenkort meer.

Ga Roetjes

Jaybee