Vrijheid?

Vrijheid?

Jan Baelemans
Hacking
Dutch

Vrijheid? De één zijn vrijheid is de ander zijn beperking. Vrijheid is eigenlijk een illusie. Je kunt niet volledig vrij zijn. Je moet altijd rekening houden met anderen. Doe je dat niet? Dan ben je een crimineel, een tiran, een aso of wat je ook kunt verzinnen voor personen die sociaal buiten de boot vallen. Tenzij je met je asociale of afwijkende gedrag niemand kwaad doet. Doet, niet bedoelt.

Mijn filosofie is heel simpel. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Maar ook behandel een ander zoals hij jou behandeld. Is dat vriendelijk? Behandel hem ook vriendelijk. Is het een hurk? Hurk terug. En niemand heeft het recht een ander af te zeiken. Zelfs (of juist) niet de president van Amerika, als voorvechter van de westerse democratie en vrijheid.

Dus Facebook en andere social zooi. Het is niet jullie schuld van al die misinformatie. Daar drijft de mensheid op. Maar mijn dag was vandaag klote. Moe, geen energie. Geen zin. Alleen even zeiken op mijn een site over de misstanden in de wereld door de machtswellustelingen. Zij weten wel wie ik bedoel, toch? Donald, Vladimir, Xiu (of hoe je ook mag heten), zijn Syrische voornaam ken ik niet en nog helaas vele anderen. Wat is er mis aan Jobs, Mandela, Ghandi, Musk, Branson?