Volg het lijdend voorwerp

Volg het lijdend voorwerp

Jan Baelemans
FD
Dutch

Ha ze proberen het gewoon nog een keer.

Een tijd geleden had ik ook al een post over het FD. Toch niet de minste bron van nieuws in Nederland.

Maar geld he! Ook het FD heeft ook geen geldputje oftewel ouwe koeien uit de sloot halen a.k.a. oude reclame op de radio.

Volg het nieuws want dan ben je een leider. Helaas hoor je op de radio niet het verschil tussen leider en lijder. En ik kan het niet goed volgen. Moet je volgen om een leider te zijn? Of ben je een leider en volgt iedereen je? Of als je te fanatiek gevolgd wordt (stalking) ben je dan een lijder? Als je een leider bent maak je het nieuws zodat oelewappers die denken dat ze leiden het kunnen volgen. Volgers zullen lijdzaam toezien hoe er geleid wordt. Leiders zullen lijdzaam toezien hoe ze gevolgd worden. Volg jij nog hoe je geleid wordt? Of kijk je lijdzaam toe hoe marketing je volgt?

FD? Effe wat betere reclame a.u.b.. Die wat beter past bij een krant van nivo. En niet te hoogdravende taal ala T. Baudet want dan snapt niemand (nee niet die uit de verhalen van Hercules en de Cycloop) het en kan de bron alles bekennen of ontkennen, wat hem of haar het best uitkomt.

Laat moeilijke dingen over aan mensen van groot intellect zoals Einstein, Hawking of ik. Niet Donald T., Vladimir P. of een onuitsprekelijke Aziatische/Chinese naam. En zeker niet aan een Ezel (toch respect Geert).