Vliegschaamte

Vliegschaamte

Jan Baelemans
Traumaheli
Dutch

Vliegschaamte. Volgens mij wordt dat het Dikke-van-Dale-woord anno 2019. Het heeft in ieder geval mijn volledige steun. Waarom? Kijk, het is van den absurde dat vliegen niet in de algemene klimaat-discussie is opgenomen. Het is van den absurde dat je met het vliegtuig 3x op en neer naar Barcelona kan en met de trein maar 1x voor hetzelfde geld? Vliegen zou uit het oogpunt van milieu, mvo en naam van onze (klein-)kinderen 10x zo duur moeten worden. Ik weet het. Ik moet mijn hand in eigen boezem steken. Hij die zonder zonden is werpt de eerste steen. Ruim een miljoen kilometer in mijn leven, waarvan een groot gedeelte gedieseld. Want LPG was het milieu-vriendelijkst. Maar iedere 300 km bij de pomp terwijl je ruim 300 per dag aflegde? Met diesel reed je 900 a 1000 op en tank. Fijnstof? Nooit van gehoord! Maar het moest beter zijn dan benzine, toch?

Maar goed, dat je met de huidige kennis, milieu-problemen (help mijn kelder staat blank) in een vliegtuig stapt zonder eerst tig keer achter je oor te krabben? Schande!

Wat het nog erger maakt is de situatie rond de traumahelikopter. Je zult maar ergens liggen dood te gaan en de traumahelikopter is je enige hoop op redding! Helaas hij kan niet opstijgen omdat er een aantal toeristen goedkoop naar Turkije willen vliegen! De helikopter kan niet opstijgen omdat het "geluids"-koekje al opgegeten is door de commerciële luchtvaart! Nederland en Nederlanders! Waar ben je in Godsnaam of andere naam mee bezig?