Thijs Ezel

Thijs Ezel

Jan Baelemans
DVGZkx4X0AAAl27
Dutch

Thijs Ezel? Ja dat is de Nederlandse vertaling van Thierry Baudet.

Het moet me even van het hart. Mensen met een donkere huidskleur zijn dommer dan blanken? Niet zo'n slimme opmerking. Denk ook niet dat er enige wetenschappelijke onderbouw voor is. Behalve als dommer betekent een mindere opleiding! Dan zou het aannemelijk zijn. Mensen met een niet-geheel-blanke huid worden nog vaak benadeeld bij carrière-vorming, opleiding en meer. Inderdaad slimmer-makende aspecten van het leven. Thierry Baudet (klinkt iets te veel Frans, 80-jarige oorlog, geen Piet van de Molenaar?) heeft geweigerd een uitspraak van zijn Amsterdamse collega Yernaz Ramautarsing (klinkt niet echt Hollands?) te veroordelen. Forum voor Democratie? Waarom ben je dan niet democratisch en beschouw iedereen als gelijk, anders ja, maar gelijk. Als iemand niet mijn prullenmand leegde, kon ik mijn "intelligente" werk niet doen. Jesus wat een stierenpoep (knipoog naar de literatuur-wetenschappers) allemaal. En dan kritiek op je persoon afdoen met een aangifte van laster? Staat hem vrij, ja. Zielig hoor. Verloren strijd? Dan een afleidingsmanoeuvre!

Is er dan helemaal geen doel waar je je energie beter aan kan spenderen? Milieu, oorlog, vrouwenhandel, Trump, Turkije, Poetin, Kim Il Young, consumptieindigestie, a-social media, terreur, Mars, heelal, zin van het leven, ons nut, ziektes, honger, dierenleed, onverschilligheid, kapitalisme, mensontwaardering, cryptocurrencymadness, alcoholvrij bier, kinderen die weken naast hun dode moeder zitten, wapenhandel, macht in de verkeerde handen, miskenning van echte helden? Geef me nog een uurtje en ik overload heel internet.

Edit 19:58 Sorry aan alle ezels op de wereld. Het was niet mijn bedoeling jullie diersoort als domme ganzen (sorry ganzen) weg te zetten. Maar ja, Thierry? En zijn achternaam? Vergeef me het was zeer verleidelijk. Respect voor alle ezels (het blijft vreemd klinken!).