Straaljagerpiloot

Cddrmda ngc bae009
Jan Baelemans

Straaljagerpiloot

Ik wil graag straaljagerpiloot worden. Ja ik weet het. Ik ben 50 jaar te laat, maar laat het me uitleggen.

 

 

Nederland schaft 35 JSF's aan. Ze kosten enkele honderden miljoenen euro's meer dan begroot, maar toch. Je moet "internationaal mee blijven tellen". Als er ergens op de wereld mensen zich niet conformeren aan onze normen en hun medemens bedreigen, moeten wij in kunnen grijpen.

Ik denk dat we beter en goed voorbeeld kunnen stellen. Denk aan de student die op het Plein van de Hemelse Vrede de tanks tegen hield. Mandel die van Zuid-Afrika weer één land maakte. Ghandi die India weer hoop gaf. Zelfs Churchill die Hitler de voet dwars zette. Het maakt niet uit wat het kost. De wereldvrede kost niks. Alleen wat goede wil. Maar die goede wil is vaak ver te zoeken. Sla je medemens de hersens in als hij anders denkt of gelooft. Macht is alles. Daat moeten duizenden levens voor wijken. Waarom? Een paar haantjes kunnen je dat vertellen. Ik ben geen pacifist. Als je het mij moeilijk maakt reageer ik fanatiek. Te fanatiek? Niet in mijn ogen.

Maar straaljagerpiloot? Lijkt me geweldig. Geen snelheidscontroles. Raketten afschieten op mensen die je toch nooit ziet. Maar wel in de naam van de vrede. Fighting for peace is like fucking for virginity.

En.. Er is altijd geld voor.