Scootmobielrace

Scootmobielrace

Jan Baelemans
Scootmobiel
Dutch

Mannen blijven jongens. En naarmate ze ouder worden worden de auto's waarmee ze spelen groter.

Tenzij je gezondheid je behoorlijk parten gaat spelen.

De auto wordt vaak verruild voor een scootmobiel. Het haantjesgedrag blijft.

Normaal trek ik mij dat niet zo aan. Maar ze moeten me niet op de tenen gaan staan, nog steeds niet.

Vandaag een flinke tocht gemaakt op mijn Sterling Elite XS. Klinkt als een dure sportwagen. En met veel fantasie is het dat ook. Elon Musk kondigt een Tesla voor 1 persoon aan? Ik rijd er al 10 jaar mee! Maar je gedraagt je netjes. Veel collega-scooters denken dat ze, invalide als ze zijn, zich als hurk te kunnen gedragen. Sta ik voor een verkeerslicht achter een fietser, blijf ik achter de fietser. Ondanks dat aan de acceleratie niet valt te tippen.

Maar vandaag? Een of andere malloot vond het nodig (omdat hij 1/10 van een seconde sneller reageerde) om mij en de fietster die achter mij bleef voorbij te gaan toen het stoplicht op groen sprong.

Maar even een blik op deze (getatoeëerde) persoon leerde mij dat mijn lichaamsgewicht de helft was van het zijne. Natuurkunde in de dop. Met een zwaarder lichaam op een scootmobiel ga je minder snel en minder ver. En ja hoor. Na ca 100 meter onze vriend met een vriendelijke glimlach ingehaald. Halverwege de brug bij de Makro nog een stipje in mijn achteruitkijkspiegel. Even op zijn plek gezet. Misschien is hij nu wat bescheidener. Ik denk het niet. Maar mijn dag (ik kleineer niet graag anderen) weer gemaakt. Eat your heart out, vetkwab.

Wacht maar tot ik mijn Scoozy.nl heb.....