Nieuwe site

Nieuwe site

Jan Baelemans
Drupal 8 logo isolated CMYK 300
Dutch

Dit wordt een beetje een technisch verhaal. Dus als je niks met computers, websites, programmeren, technologische hoogstandjes, Apple, Elon Tusk, cms-en, AI, HI, milieu, dierenwelzijn, anti-kapitalisme, geld-zal-mij-een-zorg-zijn, of iets in die richting? Spoel door en lees niet. Anders wordt je leven intens verrijkt met nieuwe inzichten en worden vooroordelen in de dop vernietigd.

Nelson Mandela, Indira Ghandi, Moeder Theresa en Mohammed Ali (wie? Cassius Clay!) is dat zelfs niet gelukt. Mijn narcisme zal me dus ook wel in de steek laten, mijn zelf-sarcasme niet hoop ik.

Maar goed. Back to the point in goed nederlands. Mjn website zet ik om van Joomla naar Drupal. Waarom? 3 redenen.

1. Drupal is bedacht uitgewerkt Door Dries Buytaert. In mijn ogen de Steve Jobs van de cms. En Belg (ben eerst brabander geweest). Eigenlijk een bebg dus. Laten we daar Noord-Brabander van maken. Dries is een Beng. Ik ben een Bang, inderdaad Ben Altijd Noord-Brabander Geweest.

2. Drupal is moeilijk om te maken in het begin. Steile leercurve dus. En een uitdaging voor mijn beschadigde hersenen. En een uitdaging om mijn koppijn in bedwang te houden.

3. Je kunt er zoveel meer mee doen dan een website maken. Nu niet belangrijk. Straks wel. Chickies?

Nu ben ik al een half jaar bezig om mijn Joomla site om te zetten. Even dit even dat. Dat is het enige (grote) minpunt, maar deels te danken aan mijn ongeduld. Je moet niet iets maken wat constant nog verandert. Snap je het net, is het alweer anders en werkt het niet meer.

Maar nu komt er schot in de zaak. Werpen mijn inspanniingen vruchten af. Komen er eindelijk apen uit mouwen. En nu maar hopen dat deze trend zich voortzet en niet terug vervalt in hopeloos gepriegel met PHP, YAML, Symfony, CSS, Apache/IIS, MySQL en spaties of tabs.

LEVE DE COMPUTER (zei ik dat echt?)

Update 9 juli 2016. Het werkt! Hoe is het mogelijk? Mijn postings verschijnen in mijn nieuwe site. Helaas loopt deze nog vast......