Mijn Moeder

Mijn Moeder

Jan Baelemans
Ma
Dutch

16 april 2001. Tweede Paasdag. Het ging met mijn moeder al een paar dagen niet goed. De vrijdag waren we (ik en mijn zus) op bezoek om haar wat peptalk te geven. Ik zat naast haar op de bank. Keek haar aan en zei:" volgens mij heb U er gewoon geen zin meer in?". Ik vergeet nooit meer die trouwe lege ogen en het moeizame schudden van haar hoofd. Nee. Ze had het helemaal gehad met het leven, haar spierziekte de wetenschap dat mijn vader ook niet voor haar zou kunnen zorgen. De maandag daarop, 2e Paasdag is ze overleden in het ziekenhuis. Verdriet voor haar kinderen, kleinkinderen en mijn vader die het tot levensdoel had gemaakt tot het uiterste en einde voor haar te zorgen.

Er zijn nog wel geluidsopnames van haar crematie. Inclusief het hartverwarmende live-optreden van mijn neef Remco. Misschien één van zijn laatste live uitvoeringen voordat Steinert hem te pakken kreeg.

Helaas vond Soundcloud het nodig, ondanks strikte privacy-settings, sommige gedeeltes te verwijderen i.v.m. copyright schending.

Dus, met dank aan het kapitaal, Youtube, Soundcloud, Brein en andere bewakers van het kapitaal GEEN audio, sorry Ma.