Md

Md

Jan Baelemans
Dr Hans Steinert 1875 1911
Dutch

Em Dee. Net in  als zovele afkortingen zegt het niet veel. Totdat het betrekking heeft op jezelf. "jij"?. Een bekende/ relatie? Iemand in je kennissen of vrienden-kring? Je weet pas wat het betekent tot het jezelf overkomt. Er zijn heel veel mensen die het zich goed voor kunnen stellen. Weten wat het moet betekenen. Maar alle goede bedoelingen, intenties en empathie ten spijt, het is nooit hetzelfde als het je zelf overkomt. Gelukkig. Sommige dingen wens je zelfs je ergste vijand niet toe. Myotone Dystrofie. Een foutje in je DNA. Net als kanker. Hoewel kanker meestal een desastreuze afloop binnen een kort tijdsbestek kent. Of ALS. Een zeer beperkte toekomst. Dan ben ik en lotgenoten maar gezegend. Niet een korte tijd om nog iets leuks te doen. Slechts een lange "lijdensweg" te gaan. Nog jaren met ledematen die langzaam maar zeker aan functie en doelmatigheid inboeten.

Genieten van gitaar-spelen of muziek maken op de pc?

Wat is erger? Daar gaat het niet om. Ouder worden gaat gepaard met het inleveren van fysieke vaardigheden. Je compenseert dat met wijsheid. Maar soms gaat het proces niet geheel  gebalanceerd, evenwichtig. Gaan fysieke of mentale dingen sneller dan normaal. Hoewel normaal?

Een openbaring. Vaak zie je een openbaring. Een diepere zin van ons bestaan en het begrip hiervan. Ook ik. Ik heb medelijden met zij die als slaaf hun leven leiden van het kapitalisme. Van de huidige consumptiemaatschappij. Van de afhankelijkheid van geld. Van hun onverzadigbare dorst naar euros. Maar gelukkig heb ik geen gebrek aan geld. Gelukkig hoef ik me geen zorgen te maken over geld.

Ik ben niet rijk. Maar ik ben gelukkig met wat ik heb. Materialistisch of immaterialistisch.