Levensgevaarlijk

Levensgevaarlijk

Jan Baelemans
Thierry
Dutch

Hij is levensgevaarlijk. Hoezo? Hij zegt toch waar het op staat?

1930. Duitsland. Albert Heijn bestond nog niet, dus AH betekende wat anders. Deze persoon vertelde wat het volk wilde horen. Er was een gezamenlijke vijand en er was een saamhorigheid. Nu, bijna 100 jaar later herhaalt de geschiedenis zich. Thierry verkondigt een gezamenlijke vijand en en saamhorigheid, Moslims en Christenen.

Niemand die de parallel ziet? Joden en Moslims. Christendom en Nazisme? Mens denk even na! Zijn alle Joden te vertrouwen? Zijn alle Moslims te vertrouwen? Zijn alle christenen te vertrouwen? Zijn alle Moslims slecht? Zijn alle Joden slecht? Zijn alle Christenen slecht?

Er zit een heel grijs gebied tussen vertrouwen en wantrouwen. Voordeel van de twijfel? Ga op je eigen gevoel af. Leer daarvan. Oordeel zonder vooroordeel.

En Thijs Ezel, sorry Thierry Baudet? Limburger! Ooit iemand vertrouwd die hier vandaan komt? Zij trekken het toilet AF. De rest van Nederland trekt het toilet DOOR. Sorry beste vrienden. Bij Geert weet je tenminste nog waar je aan toe bent. Bij Thierry? Hangt van de dag en omstandigheden af.