Klimaat? Links of rechts?

Klimaat? Links of rechts?

Jan Baelemans
Beer
Dutch

Is klimaat een politieke stroming?

Kun je links of rechts zijn? Volgens mij zijn er maar twee standpunten. En die hebben niks met links of rechts te maken.

Of je nu een Groenlinkser bent of VVD-er. Er zijn maar twee standpunten. Je hebt een probleem of niet. Hoe je het oplost als het er is geeft wel ruimte voor je politieke voorkeur.

En geloof me. Van harte hoop ik dat ze over pakweg 100 jaar zeggen: waar waren die gasten mee bezig? Er is en was niks aan de hand. Overreactief. Het is met een sisser afgelopen.

Beter dan dat ze over 100 jaar zeggen: toen hadden ze de mogelijkheid er iets aan te doen of het een halt toe te roepen. Waar zijn onze ijsberen, pinguïns en misschien nog een heel lijstje met flora en fauna met verdwenen levensvormen gebleven? Gelukkig kunnen we hamburgers kweken in biobedrijven en weten techmolochs wat we nodig hebben.

Durf je het risico aan? Je wereld naar de kl*ten helpen voor je (achter-, klein-,) kinderen?

Als ik maar in een dikke amerikaan de P.C.Hooftstraat kan terrosiseren. En die zieken en zwakken? Allemaal hun eigen schuld. Hadden ze maar niet ziek moeten worden.

Mark, toch petje af dat je de basis van de doctrine van de VVD ter discussie stelt voor dit onderwerp. Je stijgt weer een streepje op mijn respect-ladder.