Kinderfeestje

Kinderfeestje

Jan Baelemans
Kinderfeestje
Dutch

Beste kinderen. Ik moet mijn excuses maken. Wij volwassenen sporen niet altijd. Soms is dat onschuldig. Soms slaan wij elkaar de hersens in. Waarom? Geen idee, anders deed ik er wel wat aan.

Maar goed. Sinterklaas is al goed verpest. Door zowel anti-zwarte-piet-demonstranten als door pro-zwarte-piet-aanhangers.

En nu in Rijen. Ligt naast Gilze in Noord-Brabant, Nederland. Was het in Amerika dan was het normaal in een land waar schietgraag tuig het voor het zeggen heeft. Takketakketakketakke op een school omdat er een jonge gast om hulp schreeuwt. Of Zweden (het Amerika van Europa). Vroeger waren er nog korte lontjes. Die zijn tegenwoordig soms ver te zoeken. Veel mensen hebben überhaupt geen lontjes meer?

Ik wil binnenkort een kinderfeestje geven. Verplichte dresscode? Kogelvrije kleding. Bestek wordt voor gezorgd. Heb bij Appie gespaard voor Samurai-zwaarden. Hooivorken om het vlees van gasten aan te rijgen. Een brutaal mens heeft de halve wereld. Een gewelddadig mens de rest. Voor de fatsoenlijke blijft niks over. We moeten maar eens in opstand komen, herken ons aan de gele hesjes.