Kiespijn

Kiespijn

Jan Baelemans
Black Friday
Dutch

Je kent het wel. Kiespijn. Je hebt het nauwelijks in de gaten in het begin. Totdat je aan niks anders meer kunt denken.

Het wordt een hel. En het doet niet eens zooooo erg pijn. Alleen je kunt je nergens anders meer op concentreren. Welkom in de wereld van de autist. Ook ik na mijn hersenstaminfarct. Je filters werken niet goed meer. Alles komt gewoon hard binnen. Zo ook de reclame. Ik luister graag naar Arrow Rock. Wat stevigere muziek dan bv Sky. Alleen die reclame! Afgelopen donderdag en vrijdag was al erg. Amerikaans commercialisme. Alles in het teken van "Black Friday". Fuck off met je "Black Friday". Wat zal ik blij zijn als die voorbij is.

Helaas. Sommige ketens leveren het hele weekend. Via internet, via stenen winkels. Wat zal ik blij zijn als het maandag is.

Helaas. De hele dag door reclame van allerlei oninteressante zooi. En nog steeds onder de noemer van "Black Friday".

Mijn mailbox liep over van aanbiedingen van de halve wereld over "Black Friday". Normaal zitten er soms leuke dingen tussen.

Maar nu? Mensen! Eerst Sinterklaas (zonder gezeik en geweld over zwarte racistische Piet, want hoe kan een kindervriend racistisch zijn?). Daarna Kerstmis (die obisitasabele pedofiel uit Amerika). Leuk reclame, tot een bepaalde grens. Nee ik koop express niks met Black Friday, Kerstmis of dat soort commerciële kotsmomenten. En helaas kan ik ze niet goed wegfilteren uit mijn dagelijkse pleziertje radio-luisteren.

Er is nog een lange weg te gaan naar Eden.