Kerstmannendiscussie

Kerstvrouw
Jan Baelemans

Kerstmannendiscussie

Er dreigt weer een zwartenpietendiscussie. En wat erger is voor mij, sommige dingen die Geert Wilders en de PVV roepen moet ik mee instemmen. Dan bekruipt mij een angstig gevoel. Om hier de focus van weg te nemen begin ik de kerstmannendiscussie. Want is zwarte Piet al een belediging voor een groep mensen, de Kerstman is dit op veel grotere globale schaal.

De Kerstman. Het woord zegt het al, kerstMAN. Waarom geen vrouw of gewoon Kerstpersoon. Nederlandse bedrijven mogen niet meer op sexe discrimineren. Waarom de halve wereld dan wel?

Een exemplaar van het zuiverste Arische ras. Wat doet hij in het leefgebied van de Eskimo met duidelijke andere uiterlijke kenmerken?

En dan het gewicht. De Kerstman is een overduidelijk probleem van obesitas. Een aanfluiting voor onze kinderen als voorbeeld van goede voeding.

De hulpjes. Kleine mensen die in een slaafse omgeving moeten werken. Elven zeg je? Elf is de gemiddelde leeftijd van zijn personeel, sorry, kinderslavenbestand.

Zijn rendieren. Wilde beesten die duidelijk niet in hun natuurlijke habitat leven. Ze worden gedwongen kunstjes te doen en werk te verrichten waar ze niet voor zijn geboren. Namelijk het trekken van een slee. Ook moeten zij dit werk doen op grote hoogte met alle risico's van dien.

De baard zou een doorsnee terrorist niet misstaan. Groot vraagteken bij zijn persoonlijke hygiëne.

Een oude man die graag kinderen op zijn schoot heeft? Hoe meer hoe beter? Bejaarde pedofiel vermoed ik.

En iedereen dwingen kadootjes te kopen? Zo wordt iedereen tot slaaf van het kapitaal gemaakt. En geen geld? Dan ben je een paria, kijk maar naar de vele kerstfilms die gemaakt zijn.

Nee, met zwarte piet zijn we nog goed af. Slechts een kleine goep mensen voelt zich beledigd en de omvang is niet groter dan Nederland en België en mogelijk nog een paar kleine gemeenschappen van geëmigreerde medelanders.

De Kerstman! Daarin schuilt het grote kwaad.