Kerstkaarten

Kerstkaarten

Jan Baelemans
IMG0271
Dutch

Ik heb mijn hele werkbare leven doorgebracht als ICT-er. Leven met en door de computer. Maar eigenlijk ben ik hopeloos ouderwets. Techniek moet je leven ondersteunen. Moet het leuk maken. Moet het makkelijker of juist mogelijk maken. Haast, geen tijd, even makkelijk je er van afmaken. Soms heb je een goede reden, voor jezelf. Voor anderen? Papier is mijn zwakte. Papieren krant in de ochtend. Papieren kaarten met kerst. Een papieren kaart met je verjaardag. Een papieren verhuisbericht. Papieren beterschap als je ziek bent.

Dinsdag 19 december. Gerammel aan de brievenbus rond het middaguur. Zomaar een kerstkaart van een leerling van de naburige basisschool. Bijzonder! Later op de middag. Gerammel aan de brievenbus. Nog een kerstkaart van een leerling van de naburige basisschool. Alsof er een wonder gebeurd, 2x achter elkaar.

Ja, een papieren kerstkaart? Mijn zwakte!

Tranen in de ogen, maar sinds mijn herseninfarct huil ik al als ik een kind op tv zie. Maar deze waren van ontroering. Every small candle lights a corner of the dark, Roger Waters.

En papier? Wordt recycled toch? Dus milieu-impact? Minimaal hoop ik. Beter als grijze stroom voor servers, pc's en andere vereisten voor digitale wensen.