Gele Hesjes

Gele Hesjes

Jan Baelemans
Gele Hesjes
Dutch

Gele hesjes.

Flasback

Ik heb een flashback. Frankrijk. de jaren 60. Studentenopstanden. Verzet tegen de heersende gevestigde orde. Geld en macht regeerde het dagelijkse leven. Voor individuen die zich niet in het juk van het algemeen geldend normgedrag wilden schikken was geen plaats in de maatschappij.

Moderne tijden

Nu, 50 a 60 jaar later zou je denken dat men wat geleerd heeft? Blijkbaar niet. Hele volksstammen voelen zich nog buitengesloten, achtergesteld of in ander vorm gedegradeerd tot 2e-rangs burgers. Ik ben geen psycholoog, maar mensen als minder of achtergesteld behandelen? Dat is vragen om moeilijkheden. In extremo zelfs tot extremisme, zodat gedachtengoed zoals IS een voedingsbodem kan vinden.

Hoe verder?

Dan nu gele hesjes. Ook ik ben geen fan van Rutte, VVD of hun gedachtengoed. Maar als je een ontmoeting hebt met de "machtigste" persoon van Nederland? Geen hem op zijn minst een hand. En geen gezeik over "mijn kinderen gaan voor"? Mijn kinderen gaan ook voor. Alleen als ik Mark Rutte ontmoet en er ligt er één op sterven? Dan gaan ze voor. Ben ik "even" bij Mark? Zowiezo bellende mensen in gezelschap? Not done