Geld maakt wel gelukkig!

Erica
Jan Baelemans

Geld maakt wel gelukkig!

Door Erica Verdegaal. Tsja, een hele boude bewering. Alsof de natuurwetten worden opgeheven. Alsof de aarde weer plat is en André Kuipers zijn foto's heeft gephotoshopped. Alsof....

 

Één natuurwet blijft behouden, die van dom en blond (sorry slimme lichtgekleurde meiden ;-)). Maar mijn hele geloof in de mensheid en de wereld werd zaterdag op de proef gesteld. Erica Verdegaal liet mij in de krant kennismaken met haar boek "Waar doen ze het van?".

 

Hoe wordt en blijf je rijk. Een openbaring!

Sorry ik ben een slechte leugenaar. Het nivo van de tips en wijsheden ontstijgt nauwelijks groep 4 van de basisschool (hebben dan toch al de basisregels van rekenen onder de knie?).

In het kort: als je meer uitgeeft dan er binnen komt, kom je tekort. Als je meer binnen krijgt dan je uitgeeft wordt je rijk. Kom je tekort, zorg dan dat er meer binnen komt. Of zorg dat er minder uitgaat.

Oh ja, ondernemers maken de grootste kans op rijkdom. Die weten zich uit elke situatie te redden door ondernemingslust en durf. (mocht het niet lukken dan kun je altijd nog faiiliet gaan zodat schuldeisers, andere mensen die hard voor hun geld werken en dus minder binnen krijgen dan er uit is gegaan, het nakijken hebben, JB.)

Je gaat je afvragen waarom al die hoogleraren en professoren in de economie nodig zijn. Het is zooooo simpel.

Ik ben gestopt met afwassen. Waarom? Laat dat maar aan de kabouters over.......