Een roepende in de woestijn

Een roepende in de woestijn

Jan Baelemans
Iu2
Dutch

Heb je ook dat gevoel wel eens? Je weet dat je gelijk hebt maar de hele wereld lijkt zich daar niks van aan te trekken of vindt het in ieder geval niet belangrijk?

Geld is niet mijn vriend. Ook niet mijn vijand. Eigenlijk interesseert het me niet. Gelukkig (quote van een oude baas van mijn moeder) heb ik genoeg om dat te kunnen zeggen. Geluk is tevreden zijn met wat je hebt, financieel gezien. En ja, wordt het zo groot dat het je dagelijkse dingen in de weg gaat staan, dan is het een serieus probleem.

Maar goed. Amerika. Het land van Trump en vrijheid? Zolang je geld hebt ja. Of Russische vriendjes? Heb je weinig of niks? Kakkerlakken hebben nog een beter leven. Geld is heilig in Amerika. Geld gaat voor alles. Geld moet je hebben. Heb je het niet? Maak maar dat je het krijgt. Een goede methode? Marketing! Verzamel allerlei gegevens over personen en verkoop dat. Geen interesse in individuen. Quantiteit. Hoe meer hoe accurater. (wet van de grote getallen).

Dus Facebook, Google, WhatsApp en meer. Weten ze niet genoeg van je dan verzinnen ze wel wat. Niet waar? Lees de nieuwe consumentenbond. Lees wat onafhankelijke journalisten (niet de plak- en kopieer) er over schrijven. Privacy? Nooit van gehoord. Gelukkig kun je er wat tegen doen. Of het in je voordeel laten werken. F*ck marketing. F*ck Facebook. F*ck the dollar.

Missing media.