Een pittig ontbijt

Een pittig ontbijt

Jan Baelemans
113697660x280zps5a410fce
Dutch

Een pittig ontbijt. En dan bedoel ik niet een geanimeerd gesprek met je partner in de ochtend. Of een gesprek met WMO-afgevaardigden van de gemeente tijdens een "keukentafel"-gesprek. Nee, pittig in zijn essentiële betekenis, van smaak.

Normaal maak ik wel eens een ontbijt van appel en yoghurt. De appel in stukjes na het schillen, en dan bij voorkeur de granny smith, niet die zoete wangedrochten van een modernisme waar de ware culinaire intellectueel zijn neus en smaakpapillen voor ophaalt.

Appeltje schillen, in stukjes snijden. In een kom doen, kaneel uit de molen er over en dan bedekken met griekse yoghurt, 0% vet, een beetje bitter van smaak. Paradijs in een symfonie op je tong.

Maar normaal stuift het aanrecht onder de kaneel, hoe voorzichtig ik ook maal. Nu niet. en de stukjes? Opvallend zwart en felrood, niet het lichtbruine van kaneel.

Shit. Sta ik daar met het molentje met chili, niet de kaneel. Zonde om weg te gooien. En je weet niet hoe het smaakt? Dus de griekse yoghurt er over gedaan.

Niet vies. Niet lekker ook, waarschijnlijk de verwachting van zoetigheid. Maar wel snel wakker.

Pittig ontbijtje.