De stekker

De stekker

Jan Baelemans
de stekker
Dutch

Van oorsprong ben ik ICT-er. Maar er zijn tijden dat ik ruzie heb met alles waar een stekker aanzit. Sarcasme ten top voor iemand die vroeger zijn geld verdiende met technologie. Zoals de afgelopen dagen. Zelfs digitale zelfmoord gepleegd. En een digitale depressie doorstaan.

Wat is er gebeurd? Fysiek ben ik niet meer 100%. Eerder 10% of minder. Maar toch begint het voorjaar (februari 20 graden?) te kriebelen. Grote schoonmaak zit er voor mij niet meer in. Althans de fysieke. Dan maar een digitale. Het nadeel daarvan is dat je ietwat te rigoureus te werk kan gaan. En weg is weg.

Een goede ICT-er maakt backups van zijn digitale leven. Een hele goede weet dat hij zo nu en dan de backups moet testen of ze wel te gebruiken zijn.

Nu had ik problemen met mijn Mac. En als goed ICT-er, alles er af en opnieuw installeren. Oh ja en de schijf met backups kan ook schoon. Ho, dat en dat heb ik nog, maar dat? Gelukkig gevonden. Helaas, foutmeldingen, dus niet te gebruiken. Dus een goede ICT-er maar niet een hele goede (alweer?).

Na luttele dagen van verdriet en rouw is het me toch gelukt. Mijn oude zooi werkt weer! Nu kan ik door met mijn leven......