In de brand uit de brand

In de brand uit de brand

Jan Baelemans
1253 1443 thickbox
Dutch

Sorry, inkoppertje. BN De Stem.9 januari. Voorpagina. Brandweerwagens te hoog voor deur.

In Flevoland heeft de regionale brandweer nieuwe spuitwagens besteld. Echter ze zijn te hoog (????) voor de garagedeuren van de diverse kazernes. Nu kan ik me daar wel iets bij voorstellen. Als je een nieuwe auto koopt ga je ervan uit dat hij in de garage past. Maar het wordt nog erger. Ze wisten het van te voren (!!!). Maar... Geheel begrijpelijk. Het korps wil in de hele regio met dezelfde auto's rijden. En er was geen lager model te koop.

Nu ben ik een heel simpele ziel. Althans op sommige dagen. Is Bokito hoofd van de spuitgasten daar?

Maar ik zou mezelf niet zijn als ik daar niet meer onderzoek zou doen en wat heb ik ontdekt?

De spuitwagens hebben allemaal last van erecties. En als je de wagen naar binnen wilt rijden op zo'n moment? Sorry maar dan is hij te hoog. Vroeger waren er ook alleen maar brandweerMANNEN. Tegenwoordig zijn er ook vrouwen brandweerMAN. En ik heb documentaires gezien wat die allemaal met een spuitstuk kunnen! Ik wist ook niet dat deze dingen in zoveel soorten, maten en kleuren te krijgen waren.

Dus even wachten (5 minuutjes?) en dan past hij wel. Alleen, als er alarm is en men wil weg op zo'n moment? Toch de deur verhogen of de vloer verlagen? Tatu tatu tatu