Apple adept ergernissen

Apple adept ergernissen

Jan Baelemans
Apple
Dutch

Ben ik nu zo slim of zijn jullie zo dom? Ik ben geen fan van Louis van Gaal maar deze uitspraak is geniaal!

Op Tweakers wordt regelmatig nieuws gepubliceerd met de mogelijkheid hierop te reageren. De discussies die hierop volgen? Bijzonder {vul-zelf-maar-in}! Vooral als het over Apple gaat. Ik geloof niet dat de tegenstellingen in ICT-land ergens anders groter zijn. Men blijft netjes anders wordt je door de moderator eruit geknikkerd en terecht. Kijk Apple heeft een aantal doelstellingen. Één daarvan is draadloos. Een tweede is de grafische professional. Waarom een draadje als het ook zonder kan, of het nu oordopjes zijn of externe opslag. Ten tweede (ik ben één van de figuren die mijn beeldscherm graag verschoond hield van vette vingers en dan zeker die van collega's die iets aanwezen op je scherm) touch-screens. Iedere grafisch ontwerper weet dat de minst of geringste verstoring funest kan zijn voor het eindresultaat. Dus een zo schoon en goed mogelijke display van je werk, niet verstoord door "vette vingers". Daardoor heeft de MacBook Pro een Touch Bar. Een compromis tussen softwarematig aan te passen functie-toetsen en vaste functietoetsen met vaste tekst in een vaste taal.

De nieuwe versie van iOS voor iPhone en iPad heeft eindelijk de mogelijkheid een USB-stick aan te sluiten via de usb-connector! Android had dat 10 jaar geleden al! Ja hallo. Welke digitale oen loopt er nu nog met een USB-stikkie rond?Ik heb ca 5 TB opslag in de cloud. Heb ik een internettoegang dan heb ik ook al mijn foto's, video's, documenten en meer bij de hand. In de "cloud". En ja niet 100% veilig. Niets is 100% veilig. Je laptop kan gejat worden. Je bank(rekening) kan overvallen en geplunderd worden. Je bitcoinwallet kan leeg geroofd worden door hackers. Je USB-stikkie kan uit je jas gerold wordt. Als de mens iets verzint weten sommige criminelen (de slimmere dan) er toegang toe te krijgen.

Apple kreeg een hele lading kritiek over zich heen bij de afschaf van de 3,5" jack op de iPhone! (geen probleem een adapter a 10 euro en iedere headset pas weer). Nu, na 10(?) jaar gaat ook Samsung overstag. Over 20 jaar is alles draadloos, geen gezeik met aansluitstekkers meer. Oh en straling? Gevoelige mensen! Geen zonnepanelen op het dak. Deze geven ook straling af. Zonnepanelen verstoren de werking van wiefai en communicatie (C2000) van onze hulpdiensten? Jij overlijdt omdat de buren zonodig hun energierekening naar beneden willen hebben. Lekkere wereld. Die al vol natuurlijke straling is van de zon wat in de afgelopen 100 jaar alleen maar erger is geworden omdat iedereen er maar op los leefde wat ons milieu betreft. Adem in. Adem uit. En tel tot 10.