Blog

Audi
Jan Baelemans
Au die auto. Automerken. Ben ik de enige die zich druk maakt om hun reclames?
Opel logo
Jan Baelemans
In 120 jaar kan veel gebeuren en veranderen. Zeker in automobielland.
AOW
Jan Baelemans
Wie heeft het ooit in zijn bolle kop gehaald om neuspeuterende bureau-werkers op dezelfde leeftijd met pensioen te sturen als zwaartillende-bouwvakkers, je-hele-leven-vechtend-tegen-je-biologische-klok-verplegers of echt-geen-comfortabele-fauteuille-vrachtwagen-chauffeurs?
de stekker
Jan Baelemans
De stekker. Een ongekend fenomeen in de draadloze en Wireless Fidelity (wifi) wereld. Maar oh zo'n belangrijk onderdeel van ons moderne leven. Balen als een stekker. Of je steekt de stekker er in IBM. Je haalt de stekker er uit. Genoeg uitdrukkingen met "stekker".
Traumaheli
Jan Baelemans
Vliegschaamte. Volgens mij wordt dat het Dikke-van-Dale-woord anno 2019. Het heeft in ieder geval mijn volledige steun. Waarom?
Stopcontactkostuum
Jan Baelemans
Appelhumor? Wat is dat nu weer? Humor met Apple.
rpi
Jan Baelemans
Frambozen taart? Ja dat is Nederlands voor Raspberry Pi(e). Het mini-computertje in zakformaat, ter grootte van een pakje sigaretten maar dan minder schadelijk voor de gezondheid.
Oma Toos
Jan Baelemans
Een aantal vrouwen hebben een belangrijke rol in mijn leven gespeeld.
Kerst 2018
Jan Baelemans
Het jaar 2018 is bijna om. Nog 2 weken. Enkele dagen voor Kerstmis. Gaat het me lukken dit jaar zonder ziekenhuis te doen?
Joint
Jan Baelemans
Vandaag hoorde ik het nieuws van 1700 uur. Humor ligt niet alleen op straat. Het komt ook uit de luidsprekers!
Mona toetje
Jan Baelemans
Een glimlach op de lippen van een persoon. Dat is toch het mooiste wat er is. Als jij dan de oorzaak bent van die glimlach? Hemels.
Kinderfeestje
Jan Baelemans
Beste kinderen. Ik moet mijn excuses maken. Wij volwassenen sporen niet altijd. Soms is dat onschuldig. Soms slaan wij elkaar de hersens in. Waarom? Geen idee, anders deed ik er wel wat aan.
Black Friday
Jan Baelemans
Je kent het wel. Kiespijn. Je hebt het nauwelijks in de gaten in het begin. Totdat je aan niks anders meer kunt denken.
Vallende sterren
Jan Baelemans
Ben ik de enige? Wat een bagger sommige van mijn idolen produceren als hun band uit elkaar valt en zij solo verder "moeten" gaan.
Sinterklaas1
Jan Baelemans
Beste voorstanders en tegenstanders van zwarte Piet. Hoe haal je het in je bolle kop een kinderfeestje te verpesten met geweld? Jullie sporen niet.
Penis costume for adults
Jan Baelemans
Ik wou dat mijn penis een lcd-scherm had. Rare opmerking? Laat ik het uitleggen.
tijdruimterimpel
Jan Baelemans
Albert (ik mag Albert zeggen i.p.v. meneer Einstein) had wat goede ideeën over relativiteit.
sportief
Jan Baelemans
Iemand zei ooit: het is een echte man die zijn fouten durft toe te geven,
Gehacktdag
Jan Baelemans
Vandaag kreeg ik een email. Mijn account zou gehacked zijn door een internationale hackersorganisatie.
Penis costume for adults
Jan Baelemans
Heb je ook zo'n hekel aan die sociale media? Dat het een grote desinteresse veroorzaakt bij zo veel mensen. Ze zijn zo met hun mobieltje bezig dat ze vergeten dat er nog een hele wereld om hun heen is.
Bril
Jan Baelemans
Kareltje Heilghuis? Vrij vertaald in het engels: Charlie Temple. Was toch benieuwd hoe je iemand zijn ogen kunt meten via internet? Je moet niet verbaasd zijn wat er tegenwoordig mogelijk is.
Sinterklaas1
Jan Baelemans
De discussie begint weer. Traditie of vooruitgang? Wie wint? Is het wel een wedstrijd? In een ver verleden leefden hier de Neanderthalers. Zij zijn uitgemoord en overleefd door aapachtigen uit Afrika, de Homo Sapiens. Dus wie zijn de allochtonen?
Terror
Jan Baelemans
Vandaag in de krant. Nederland maakt goede sier met hun terrorisme-bestrijding. De AIVD en politie hebben een aantal malloten opgepakt die mensen dood wilden maken. Dat geeft een dubbel gevoel. Ik heb een sterke afkeur van mensen die andere mensen dood willen maken, punt.
Prinsjesdag 2018
Jan Baelemans
Prinsjesdag. De derde dinsdag in september. 62 jaar geleden viel Prinsjesdag ook op 18 september. Hoe ik dat weet? Dat is een publiek geheim dat ik al 62 jaar bewaar...
Dagmenu
Jan Baelemans

De natuur in je achtertuin? Wie wil dat nu niet. Maar ook de "wrede" variant. Hoewel wreed? Er had gewoon iemand honger en een ander heeft niet goed genoeg opgelet. ...

192 tv
Jan Baelemans

Vroeger was alles beter. Oh wat had ik een hekel als mijn ouders dat zeiden. Nu heb ik dezelfde hebbelijkheid. Zeker als het muziek betreft. Wat wordt er tegenwoordig gemaakt? ...

Hacking
Jan Baelemans
Vrijheid? De één zijn vrijheid is de ander zijn beperking. Vrijheid is eigenlijk een illusie. Je kunt niet volledig vrij zijn. Je moet altijd rekening houden met anderen. Doe je dat niet? Dan ben je een crimineel, een tiran, een aso of wat je ook kunt verzinnen voor personen die sociaal buiten de boot vallen. Tenzij je met je asociale of afwijkende gedrag niemand kwaad doet. Doet, niet bedoelt.
KPN logo
Jan Baelemans
Het is natuurlijk geweldig als je eigen taal alles heeft. Helaas is een gevolg van het mondiale wereldmodel dat talen vermengd raken.
Stef Blok
Jan Baelemans

Als ik vroeger iets faliekant verkeerd deed kon ik vertrekken van mijn werkgever. Stef Blok heeft een aantal uitspraken gedaan die je niet moet doen, zeker niet in zijn functie. ...

Ma
Jan Baelemans
16 april 2001. Tweede Paasdag. Het ging met mijn moeder al een paar dagen niet goed. De vrijdag waren we (ik en mijn zus) op bezoek om haar wat peptalk te geven. Ik zat naast haar op de bank.
IkkeBierpul
Jan Baelemans

Bier. DE drank voor de echte man. Maar wat is de echte man. Wie het meeste bier kan drinken zonder te kotsen? Wie de meeste kilo's weet aan te komen ...

Scoozy
Jan Baelemans

Een scootmobiel is een geschenk uit de hemel. Anders kwam ik nooit meer ergens. Maar als je kijkt naar het vervoermiddel an sich dan is het een monster. Ongelooflijk dat ...

Adonis
Jan Baelemans

Adonis. De man der mannen. Spreekwoordelijkheid van de ideale schoonzoon.

Beste vrouwen van de wereld. IK ben de belichaming van deze Griekse God. Cardioloog: het hart van een jonge vent. ...

Scootmobiel
Jan Baelemans
Mannen blijven jongens. En naarmate ze ouder worden worden de auto's waarmee ze spelen groter. Tenzij je gezondheid je behoorlijk parten gaat spelen. De auto wordt vaak verruild voor een scootmobiel. Het haantjesgedrag blijft.
Jart
Jan Baelemans
Jart? Wat is dat nu weer voor een woord? Welnu het is een samentrekking van jack en shirt. Ik heb er één van Levi's.
Ijsbeer
Jan Baelemans
Ik spoor niet. Want ik ben geen trein. Flauwe grap! Maar... Eindelijk na een 3-tal weken zit ik midden in de nacht buiten. Te rillen van de kou. Heerlijk!
Mark Zuckenberg
Jan Baelemans
Goed nieuws in de krant vandaag. Althans voor social-media-sceptici zoals ik. Wat is er nu mooier dan menselijk contact. Bij een biertje aan de tap van je stamkroeg?
Egel
Jan Baelemans

Zit je 's avonds laat in het schemerdonker in je tuin (eindelijk "normale" temperaturen) komt er een "schoen" op je afgewaggeld. Even met de voeten op de grond stampen. Hij ...

Milieucrimineel
Jan Baelemans

Milieucrimineel? Je hoeft geen grote multinational te zijn. Ook de "gewone" man in de straat hoeft er niet veel voor te doen. Wekenlang geen neerslag, dus de waterbedrijven vragen spaarzaam ...

Donald
Jan Baelemans

Ik hem hem gevonden. Na lang zoeken, internet afstruinen, nachtenlang uitpluizen. Een lachende Donald Duck, sorry Donald Trump.

Kleinzoon van een Duitse immigrant. Blond haar, blauwe ogen. Hitler zou spontaan ...

geheugen
Jan Baelemans

Toch wel één van de meest gestelde vragen in bepaalde stukken van Shakespeare. Niemand had zijn ouders voor het uitkiezen en dus ook niet de naam die hij meekreeg.

Nu ...

Kermit
Jan Baelemans

14 maart had ik nog droevig nieuws. Eindelijk wist ik hoeveel kikkers er in mijn vijver zaten, maar... Ze waren allemaal dood. Sinds een paar weken hoorde ik soms een ...

Drupal8logo
Jan Baelemans
Verandering. Het is een natuurlijk gegeven. Maar het is ook een natuurlijke vijand. Niets is zo comfortabel en geeft zekerheid als de status quo, de huidige situatie. Maar (eeuwig punt van discussie tussen mij en mijn overleden vader) iedere verandering is geen vooruitgang. Maar geen vooruitgang zonder verandering.
Drupal8logo
Jan Baelemans
Iedere migratie heeft een aantal basisprincipes. Dit is al zolang ik met computers werk. Ruim 40 jaar dus. En het zal vóór mijn tijd niet anders geweest zijn.
Actie remco rovers 800 km wandelen md prinses beatrix spierfonds 1090x727
Jan Baelemans

Mijn neef Remco heeft vandaag (7 mei 2018) een afstand van 800 km(!) gelopen door bergen, sneeuw, hitte en meer ontberingen als onderdeel van een sponsorloop voor het prinses Beatrix ...

Dr Hans Steinert 1875 1911
Jan Baelemans

Md

Em Dee. Net in  als zovele afkortingen zegt het niet veel. Totdat het betrekking heeft op jezelf. "jij"?. Een bekende/ relatie? Iemand in je kennissen of vrienden-kring? Je weet pas ...

Europe from space
Jan Baelemans

Wie heeft de grootste? Een belangrijk onderwerp voor "mannen". De grootste bek? Zonder discussie staat de heer D. Trump op #1. Op #2 gevolgd door ex equo Poetin en Kim. ...

Iu7
Jan Baelemans
Als vanouds. Heerlijk. Vroeger in een vorig leven was ik ICT-er bij één van de beste bedrijven. Althans dat vond ik. Maar een talent dat ik had was pragmatisme. Je had een probleem en na enkele seconden schudt je enkele oplossingen uit je mouw. Nu, na mijn gezondheidsproblemen heb ik het nog steeds, alleen de seconden zijn veranderd in minuten, dagen, soms zelfs weken. Maar de oplossing komt er!
Stephen Hawking
Jan Baelemans

Hij staat ver bovenaan in mijn top 10 van helden. En in het lijstje met mensen met extra tijd op aarde op #2. Op #1 ikzelf uiteraard. Enige ijdelheid hoef ...

IMG0291
Jan Baelemans

Er was veel te doen om de dieren in de Vinkenveense plassen. Er is veel te doen om de zielige zeehondjes. Laat je de natuur zijn gang gaan of grijp je ...

Iu6
Jan Baelemans

Het is een bekend gegeven dat leiders na verloop van tijd tunnelvisie ontwikkelen.

Bij onze president is dat niet anders. Mark Rutte. Mark, in de politiek is liegen een doodzonde. ...

DVGZkx4X0AAAl27
Jan Baelemans

Thijs Ezel? Ja dat is de Nederlandse vertaling van Thierry Baudet.

Het moet me even van het hart. Mensen met een donkere huidskleur zijn dommer dan blanken? Niet zo'n slimme ...

Ddosattack
Jan Baelemans

Distributed Denail Of Service. DDOS. Het is weer volop in de belangstelling. ING, ABN-AMRO en nu ook de RaboBank, belastingdienst en zelfs de AIVD. De top 3 van de banken. ...

Iu 20
Jan Baelemans

Vandaag weer een voorbeeld van geld en zorg meegemaakt. Ons Bredaasche trots in de zorgwereld. Het Amphia. Ooit waren het 3 aparte ziekenhuizen. Het st. Ignatius, voor de katholieken, Het ...

Iur2
Jan Baelemans

Ik moet altijd lachen met reclame. Het is ontzettend moeilijk om veel te zeggen met weinig woorden. Vooral in de reclame levert dat soms hilarische teksten op. Neem bijvoorbeeld T-Mobile. ...

Iu 2
Jan Baelemans

Digimaster. Even mijn stereo aansluiten op een mac zodat ik vinyl kan digitaliseren. In het verleden zo vaak gedaan. Juiste uitgang van mijn Marantz amplifier op de line-in van mijn ...

Zwart Wit
Jan Baelemans

Dit gaat over een blanke man en een grote neger. Sjaak kwam Barry tegen. Ik ben Swart. I'm White. Wat betekent huidskleur? Wat betekent een naam? Oordeel zelf of liever ...

IMG0271
Jan Baelemans

Ik heb mijn hele werkbare leven doorgebracht als ICT-er. Leven met en door de computer. Maar eigenlijk ben ik hopeloos ouderwets. Techniek moet je leven ondersteunen. Moet het leuk maken. ...

Dr Hans Steinert 1875 1911
Jan Baelemans
Myotone Dystrofie. MD. Curschmann-Steinert. Klinkt niet echt spectaculair toch? Vergis je niet. Het tast je belangrijkste delen van je lichaam aan.
Kerstkaart 20172018 voorkant
Jan Baelemans

December alweer. Nog maar pasgeleden was het januari 2017. Het jaar is zoals vanouds weer omgevlogen. Gelukkig. Dan wordt het niet saai. Helaas gaat de tijd dan wel snel. Worden ...

Gerrit
Jan Baelemans

Ome Gerrit is een oudere broer van mijn vader. Met een stukje geschiedenis, Indië. Niet een leuk stukje geschiedenis, gewoon een stukje geschiedenis, omdat het zo was. Omdat men overtuigd ...

Johan 0001
Jan Baelemans

Johan,

mijn held,

mensen nemen hun petje af voor mij. Hoe houd je het vol? Hoe doe je het? Hoe blijf je zo positief onder jouw lot, jouw last, jouw ...

Iu5
Jan Baelemans

Ja ik ben weer helemaal op stoom. Prozaische stukjes op mijn eigen stukje wereld. Mijn domein. Mijn menkeef, sorry mancave. Geen flipperkasten, geen porno-bioscoop, geen Vegas-tafels voor black Piet of Jack. ...

Familie Lips
Jan Baelemans

Leven, daarbij hoort onlosmakelijk de dood. Vandaag was de uitvaart van mijn oom Rien. De laatste directe bloedverwant van mijn moeder. De laatste bloedverwant punt, ook van mijn vader. Nog ...

Familie Lips
Jan Baelemans

Er was nog 1 directe connectie met mijn moeder in leven. Haar jongste broertje. Ook de jongste van de 3 zussen en 1 broer. Deze week is hij op 75-jarige ...

Xtcdrumsandwires
Jan Baelemans

Item op het nieuws vandaag. Netflix gaat een nieuwe Nederlandse serie maken, de eerste gericht op het Nederlands taalgebied.

Hij gaat echter over een XTC-lab en zijn dealer. Nu weet ...

Penis costume for adults0
Jan Baelemans

Het was vroeger heilig. Er moest brood op de plank komen.

Anders verhongerde je. Tot de dood er op volgde. Tegenwoordig ondenkbaar in Nederland. Honger? Niets te eten? Huh? dat ...

LogoIdee
Jan Baelemans

Geen idee waar ik over wil zeiken. Dat ik iets kwijt moet? Geen twijfel.

Dus #metoo? Je wordt al overspoeld. Er gebeurt al genoeg. Reclame? Wat is er zo moeilijk ...

Iu42
Jan Baelemans

Genaaid worden is niet erg. Zolang het maar door een mooie vrouw uit liefde gedaan wordt. Is het door Facebook? Dan zijn de rapen gaar. Dan heb je de poppetjes ...

Iur00
Jan Baelemans

Wie kent nog het spelletje appelsap. Je luistert naar een liedje in een andere taal maar hoort duidelijk de zanger of zangeres een Nederlands woord zeggen. Het bekendste voorbeeld is ...

Dood0
Jan Baelemans

Het is je lot. Zodra je geboren wordt weet je dat je dood gaat. Alleen de manier waarop. Wordt het een helse lijdensweg met veel lijden en pijn? Kanker heeft ...

Iur1
Jan Baelemans

Soms is het gewoon TE simpel.

Heb je dat ook wel eens? Dat het zo eenvoudig is dat je het niet snapt? Dat is soms een nadeel van Apple producten ...

Jantje0
Jan Baelemans
Prinsjesdag 2017. Een budgettering waar in principe een volgend kabinet (oktober?) zich niet aan hoeft te houden. Mark (Rutte red.) zei dat een komend kabinet niet veel verandert aan een financieel plaatje van 120 miljard. We geloven hem maar op zijn blauwe ogen.
Rsg5havo1982
Jan Baelemans

Ik moet nog steeds met verwondering achterom zien. Dat ik ooit mijn geld verdiende met ICT? Tegenwoordig heb ik (vaker?) herhaaldelijk ruzie met dingen met een stekker.

Vandaag, 27 augustus ...

Overlijden0
Jan Baelemans

Leven en dood. Nog nooit waren en zullen twee dingen zo verbonden zijn. Als je geboren wordt weet je al dat je dood gaat. Maar dat maakt het verdriet en ...

P1100336
Jan Baelemans

Vandaag moest ik naar de tandarts. Kom ik daar aan in mijn milieu-vriendelijke electrische cabrio van de zaak staat daar een geweldig mooie Citroën DS, nummerbord met iets van AT?. ...

Janavatarzw
Jan Baelemans

Wie herinnert zich niet mijn globale succes: "een mooie dag, het regent niet". Een aangrijpende documentaire over NAH. Een dubbele hoofdrol waarvan ik me alleen mijn eigen inbreng herinner (niet ...

Iu3
Jan Baelemans

Ik weet dat ik één van mijn zoons tegen het kwade been ga schoppen maar toch. Wie herinnert zich nog de miljardenstrop van Samsung? De Galaxy die vlam vatte in ...

Iu2
Jan Baelemans

Heb je ook dat gevoel wel eens? Je weet dat je gelijk hebt maar de hele wereld lijkt zich daar niks van aan te trekken of vindt het in ieder ...

Max verstappen
Jan Baelemans

Het Max Verstappen-syndroom. Bekend in de racerij. Mijn poging dit ook bekend te maken in de gezondheidszorg.

Recent weer wat medische tests gekregen. Bloeddruk, diabetes, algehele gesteldheid.

Resultaten? Bloeddruk 85-130. ...

DJI00010
Jan Baelemans

De vruchten van mijn eerste stapjes op het gebied van aviated media, oftewel opvliegende beeldende kunst.

Hilarisch
Jan Baelemans

Humor ligt op straat. Niet dat het weg is en in de goot is verdwenen hoor! Nee, humor is overal om ons heen, ondanks terreur, ellende, depressie en wat je ...

Anp 50089541 724x407
Jan Baelemans

Een mannen-inkoppertje.

Vrouwen van Nederland en vrouwen in de rest van de wereld. Vergeef mij mijn zonden maar dit is een inkoppertje voor open doel. Het aloude beeld van de ...

13
Jan Baelemans

Werd ik vanochtend wakker. Grote schrik!. Vrijdag de 13e. Maar gelukkig hersenbeschadiging en daardoor beschadigd tijdsbesef. Het is pas donderdag. Maar wel de 13e! Voor de bijgelovigen onder ons, afgezien ...

Conrad
Jan Baelemans

Hoi,

het is een onderschat fenomeen. Wat kan mij het schelen? Vandaag had ik wat artikelen bekeken op Conrad.nl. Schroefboormachine, LED-lampen, kookwekkertje. Onschuldig, niet?

Zit ik op een website van ...

Vuurwerk 023
Jan Baelemans

Jaaa. We hebben weer een nominatie voor het meest onzinnige onderzoek. BN De Stem kopte vandaag met een onderzoek naar het gevaar van vuurwerk. Ik laat het hier maar bij....

Neppie 2
Jan Baelemans

Wat is het gevaar als je te dicht bij een naaimachine staat? Juist! Dat je genaaid wordt.

Voor de digibeet. Photoshop is een geweldig programma waarmee je afbeeldingen en meer ...

Toekan FC 2
Jan Baelemans

Van der Valk. De naam heeft altijd wel op enig moment onder vuur gelegen. Tsja, weinigen zijn op een eerlijke altruīstiche wijze rijk geworden. Meestal gaat dit gepaard met het ...

Zwikke0
Jan Baelemans

Jeetje. Schrok ik me daar even! Mijn laatste gezeur posting dateert alweer van 25 december 2016! Niet eens van dit jaar. En er was genoeg te zeiken. Trump, 2e kamer ...

Jan Baelemans

Ik heb niet zoveel helden. Alhans wat is veel?

2? Dan heb ik veel helden.

20? Dan heb ik een behoorlijk aantal helden.

200? Dan heb ik best wel helden. ...

Iu
Jan Baelemans

Future meets history. Voor alle Apple-adepten met een IPhone. Nintendo's topper Mario kun je nu ook op je iPhone spelen. Nostalgie en de ervaring? Je gaat 30 jaar terug in de ...

Atlanta Blues Zanger
Jan Baelemans

Als zwarte Piet niet meer mag moet eigenlijk ook de Blues verboden worden. De slaven in Amerika zongen Gospels als ze vrolijk moesten lijken. Waren ze in hun element (excusez ...

Iu 4
Jan Baelemans

Hij is gelukkig weer voorbij. De zwartepietendiscussie. Eigenlijk was hij al vorig jaar over. Dit jaar leek het meer op een burgeroorlog. Over 2 jaar vallen er doden, ben ik ...

Iu
Jan Baelemans

Nee, geen typo. Volksverlakkerij, maar wordt het volk lekker gemaakt? Dan is het volksverlekkerij.

Arrow Rock. Geweldige muziek. Een beetje stevig, behalve op zondag. Dan moet het een beetje "smooth". ...

Pa
Jan Baelemans

Blik, hout en plastic. Nog lang geen goud. 5 jaar. Het Genootschap van Onze Taal geeft dit op bij een 5-jarig jubileum.

5 jaar geleden viel 11 juli ook op ...

Retelink
Jan Baelemans

Uit mijn jonge jaren. Freud. Sex. A dirty mind is a joy forever. What's on a men's mind? Hippies, children of the sixties, zij weten allemaal het antwoord.

Soms is ...

Linkedin microsoft buy hed 2016
Jan Baelemans

Het zal de personen in de ICT niet ontgaan zijn. Microsoft neemt LinkedIn over. Reden voor mij om mijn gegevens te wissen op LinkedIn. Paranoïde? Misschien. Maar blijft LinkedIn onafhankelijk? ...

Drupal 8 logo isolated CMYK 300
Jan Baelemans

Dit wordt een beetje een technisch verhaal. Dus als je niks met computers, websites, programmeren, technologische hoogstandjes, Apple, Elon Tusk, cms-en, AI, HI, milieu, dierenwelzijn, anti-kapitalisme, geld-zal-mij-een-zorg-zijn, of iets in ...

Dakpan
Jan Baelemans

Het was vandaag hommeles op mijn terras. Last van hangjeugd. Nee geen Marrokaanse, Turkse of Syrische. Geen vluchtelingen althans van menselijke oorsprong. Nee van het hommel-soort. Nuttige beestjes en ik ...

DirectorsCut
Jan Baelemans

Ik moest even aan de scene van Koot & Bie denken. Ouwe lullen moeten weg. Ja ik ben een ouwe lul en eigenlijk ben ik er trots op. Waarom?

De ...

Defensie
Jan Baelemans

Werken bij Defensie? Je moet het maar kunnen..

Sorry maar dit is een inkoppertje.

Vandaag is de nieuwe JSF (eindelijk) in Nederland aangekomen. Heb je enig idee wat hij kost? ...

Trivagologo
Jan Baelemans

TriVaGo. Waar de naam vandaan komt? Geen idee. Va is frans voor gaan. Go is engels voor gaan. Tri is een hele goedkope en gevaarlijke drug. Lijmsnuivers, inderdaad. Een paar ...

Ma
Jan Baelemans

84

10 mei 1932 was een heel belangrijke dag voor mij. Mijn oma beviel van haar 2e dochter. Op zich geen groot nieuws maar... Deze dochter groeide uit tot mijn moeder! ...

Ma
Jan Baelemans

2e Paasdag 2001. Het gaat niet goed met mijn moeder. Ze heeft geen kracht meer en geen wil om nog verder te leven. Sterf zacht en rust in vrede.Voor haar ...

9ipMoE5iE
Jan Baelemans

Zit ik te kijken naar de tv. KPN interactieve tv. Kanaal 414. 192tv. Speeltje van de voormalig Veronica dj's Adje Bouman ,Lex Harding en  Eric de Zwart. Aangevuld met Rob ...

Gelukkig nieuwjaar 2016
Jan Baelemans

2016 wordt een geweldig jaar! Hoe ik dat weet? Naast het feit dat ik in de toekomst kan kijken en David Bowie dood is (wat dus niet meer kan gebeuren ...

718129 pech bloopers
Jan Baelemans

Vandaag (11 januari 2016) stond op de Ketelbrug een vrachtwagen met panne(n). Soort zoekt soort.

Rolcontainer huren
Jan Baelemans

Lachen als 2 reclameboodschappen naadloos op elkaar aansluiten. Zoals die PostNL en rolbakkie. PostNL heeft wat voor u. Afval of oudpapier, Het eerste gedeelte is de afsluiting van de postNL-reclame, ...

Pinautomaat
Jan Baelemans

Stomme Ate Em. Oftewel ATM. Oftewel pin-automaat. We hebben er weer één op ons winkelcentrum. Miljoenen voor de bestuurders maar een pin-automaat was overbodige luxe. Banken! Breek me de bek ...

Slide19
Jan Baelemans

Dirty Herrie? Jawel de geluidsvervuiling van de moderne tijd. Naast milieuvervuiling is er ook normvervuiling, beeldvervuiling, smaakvervuiling, gevoelsvervuiling. Soms zou ik willen dat ik in een kiein dorp woonde, ver ...

Internal Error 280x400
Jan Baelemans

Automatisering. Een vloek en een zegen. Dat ik daar ooit geld mee verdiende? Ik heb altijd ruzie met alles waar een stekker aan zit. Nu ook weer. Lekker bezig en dan gaat ...

Direct dutch logo and button
Jan Baelemans

Vandaag 27 juni 2015 is het de "Praat Nederlands met mij"-dag. Alle expats (buitenlanders die hier zijn komen wonen) dragen een button met deze tekst.

Button is een engels woord ...

Staatsloterijcommercial
Jan Baelemans

Gisteren heb ik een grote rekenfout gemaakt in mijn posting. Nou ja, groot? Ik zat er maar de helft naast. In plaats van drie gaat het om tien. Taaltechnisch gezien ...

Staatsloterijcommercial
Jan Baelemans

Weet je wat de belangrijkste regel is bij het oplichten van mensen? Laten denken dat ze je te slim af waren.

Ze hebben je een poepie laen ruiken. Ze waren ...

A55079645i0015320x
Jan Baelemans

Ik ben geen fan van de heer van Gaal. Maar hilarisch is zijn commentaar op journalisten. Ben ik zo slim of zijn jullie zo dom.

Vanochtend in de krant. De ...

Bejaarde crimineel mist gevangenis
Jan Baelemans

Vanochtend ben ik mij lens geschrokken. Mijn lichaam loopt al 40 jaar vooruit op mijn biologische leeftijd maar mijn psychische leeftijd heeft een verwoede poging gedaan deze achterstand in te ...

ApplewindowsFull
Jan Baelemans

Vanaf mijn Mac met OSX (Yosemite) gebruik ik Microsoft Remote Desktop om in te loggen op mijn Windows PC die boven staat. Onnodig deze altijd aan te laten staan. Ik ...

113697660x280zps5a410fce
Jan Baelemans

Een pittig ontbijt. En dan bedoel ik niet een geanimeerd gesprek met je partner in de ochtend. Of een gesprek met WMO-afgevaardigden van de gemeente tijdens een "keukentafel"-gesprek. Nee, pittig ...

266px PresidentBouterse
Jan Baelemans

Echt weer een beetje dat gevoel terug te willen naar de jaren 80? Lekker een beetje weglummelen in die rustige periode na de woelige 60 en 70 jaren?

Boek een ...

Cillit bang
Jan Baelemans

Mijn vakantiegeld is binnen! Dus weer even doen alsof ik een bankdirecteur ben. En mijn geld besteden aan iets wat volkomen nutteloos is. Maar ja, in je laatste jas zitten ...

Prinses
Jan Baelemans

Zit ik tv te kijken en dan komt onafwendbaar het reclameblok voorbij (tenzij je heel snel weet te zappen). Maar wat is dat? Reclame voor tv-zenders reclamevrij kijken. Maar als ...

Th20150104 1817111
Jan Baelemans

Stel je voor. Je hebt de toekomst van mensheid onder de enter-toets van je pc. Geweldig toch?

Forge of Empires. Foe. De kracht van rijken. Smenlevingen, niet individuen met veel ...

Vuurwerk
Jan Baelemans

Wat een prachtige dag was het gisteren. De straat is jihadistisch bestendig. Met dank aan alle buurtbewoners die hem hebben geprobeerd op te blazen.

We hebben de asielzoekers een warm ...

Th 3
Jan Baelemans

Oh God.

Trienen hebben de vo-jus of hollend gewonnen.

Vandaar de naam: OG3NE

(sorry voor de liefhebbers, maar dit was een woordspelerig inkoppertje)

Maar toch? Fijnaart? Zit Fransie hier achter?

220px JHvanDale
Jan Baelemans

Gelukkig. Het is bijna 6 december. Kan die zwartepietendiscussie ook weer een jaartje de kast in. Al die buitenlanders. Op een boot en terug naar hun eigen land sturen. Ha, ...

Logo ING Bank JPEG 3x4
Jan Baelemans

ING

De ING heeft haar staatsschuld vandaag geheel terugbetaald. Goed nieuws. Nog beter nieuws, ze hebben het eerder gedaan dan verwacht.

Ho wacht even. Ze hebben wel de rente ook terugbetaald. ...

Th 4
Jan Baelemans

Een opmerkelijk bericht in de krant. Banken kunnen bijna gratis geld krijgen van de Nederlandse Bank. De rente bedraagt 0,05%. Een halftiende procent. Wil je geld lenen dan betaal je ...

Pa
Jan Baelemans

Negentig. Een negen en een nul. De negen is mijn vader. De nul? Vul zelf maar in. Hij is overleden in 2011. Dus al ruim 3 jaar dood. En weet ...

Jan Baelemans

Het valt niet mee om het menu van een DVD te rippen. De meeste software hiervoor heeft wel de mogelijkheid de hoofdfilm zelf en aanverwante zaken te rippen. Het menu ...

Jan Baelemans

Unemployementshop? Wat is dat nu weer voor een woord? Nou het is een workshop voor werklozen.

Ik ga workshops regeren geven. Ook analfabeten kunnen zich inschrijven (??). Voor digibeten zorg ...

Hoedjes 110921 foto
Jan Baelemans

Prinsjesdag 2014. Waarom? Ik heb geen prinsje gezien? Jij? Wel een koning, koningin, prinsesjes. Maar geen prinsje? Vreemd? Maar ja het hele gebeuren is vreemd. De hoedjes en hoeden. Alle ...

Sinterklaas1
Jan Baelemans

Hierover wordt NIET gediscussieerd.

Nieuwe leider van de zelfuitgeroepen autonome republiek Sinterklazachstan.

M1mxo9eaisjjwd1280
Jan Baelemans

Ik vind dat de muziek van de Golden Earring verboden moet worden. Golden Earring is engels voor gouden oorring en dat roept associaties op met slavernij. Verder vind ik dat ...

JeroenDijsselbloem2013 1
Jan Baelemans

Heet uit de koker/koffer van de regering. De koopkracht gaat er ietwat op vooruit. Echter een grote groep mensen levert fors in. Dus een kleine groep gaat er gigantisch op ...

Kerstvrouw
Jan Baelemans

Er dreigt weer een zwartenpietendiscussie. En wat erger is voor mij, sommige dingen die Geert Wilders en de PVV roepen moet ik mee instemmen. Dan bekruipt mij een angstig gevoel. ...

IMG0185
Jan Baelemans

Kabouters! Ja ze bestaan echt. Rien Poortvliet had ze al beschreven. Onze zuiderburen hebben een BB-er, kabouter Plop. En in mijn voortuin zijn ze ook gesignaleerd.

Onzin? Lees verder en ...

10 jaar
Jan Baelemans

Vandaag vier ik mijn 10 jarig jubileum. Als gehandicapte. 31 juli 2004? Wie weet nog precies wat hij of zij die dag gedaan heeft? Ikke dus.

's Ochtends in de ...

Esso
Jan Baelemans

De bui komt er aan. Snel naar huis. Ben ik nog op tijd? Harder knijpen in die handel van je cabrio annex scootmobiel. Maar dat helpt niet! Topsnelheid is topsnelheid. ...

Klimmende slak
Jan Baelemans

Mijn favoriete diertje. Vroeger niet. Veel te sloom. Snelheid, wendbaarheid, kracht. Dat waren vroeger de favoriete kenmerken voor dieren die ik bewonderde. Begrijpelijk als je zelf gezond en mobiel bent. ...

Trouwfoto Pa en Ma
Jan Baelemans

Een minuut stilte.

Nee, nu niet op 4 mei voor de hele natie.

Nee, niet voor Oranje want het was hun eigen schuld.

Deze minuut is van mij. Deze minuut ...

Wk leeuw
Jan Baelemans

Wilhelmus van Nassau

Dat ging niet helemaal goed

Om op penalties te vertrouwen

Dat van Gaal dat ons aandoet.

Jan Baelemans

Op 22 april 2010 vond in de Avenue de première plaats van de film "'t Is wel een mooie dag vandaag!". De film ''t Is wel een mooie dag vandaag!" ...

Jan Baelemans

De film "'t Is een mooie dag vandaag, het regent niet!". is begonnen als project voor Marion van Overveldt in het kader van haar begeleiding. Al snel was duidelijk dat ...

Dannie driedijk
Jan Baelemans

Dannie Driedijk: “De wens van de cliënt en de zorgmogelijkheden sluiten niet altijd aan. De film moet ook die discussie losmaken.”

Niet-aangeboren hersenletsel, afgekort NAH. Wat het is en wat ...

Image001
Jan Baelemans

De koepel in Breda. Één van de markanste gebouwen in Breda. Even bekend of bekender dan de grote kerk. Zeker hebben meer mensen de Koepel van binnen gezien dan de ...

De gulden boterbloem
Jan Baelemans

Gisteren had ik een vreselijk dilemma. Ik zat te kijken naar 2 boterbloemen in mijn tuin en die hadden sex. De wedstrijd Nederland- Spanje zou zo beginnen. 2 gele boterbloemen ...

JeroenDijsselbloem2013 1
Jan Baelemans

In januari van dit jaar waren er 540.000 mensen werkloos. Dit betekent niet dat iedereen die werkt 40 uur per week werkt. Nee, werk wordt uitgedrukt in FTE's. Vaak vervullen ...

120524warhol
Jan Baelemans

Deze week kreeg ik een email van Linda. Linda? Die ken ik niet. Nou, ik ook niet.

Maar ze werkt bij een distributiebedrijf en er lag nog een pakje voor ...

Amerikaisboos
Jan Baelemans

Ogen vol met tranen.

Zakken vol met poen.

Maar wij zijn zwitserse bankiers.

En wij zorgen dat rijke amerikanen

hun belastingaangifte niet hoeven te doen.

Vrij naar het bericht van ...

Image8
Jan Baelemans

Een hele verantwoorde opdracht. Ze dachten in een giga-zandbak op een exotisch vakantie-eiland te komen. Want Mali klinkt niet echt als een arm afrikaans land in nood. Maar een paar ...

Ma
Jan Baelemans

Tweeentachtig. Een acht en een twee. 82. Eigenlijk. Want de teller was blijven steken op 68. 16 april 2001. Dan heb ik het over mijn moeder. 10 mei is haar ...

172207830
Jan Baelemans

Van de uitvaartdienst van mijn vader is een video verslag gemaakt.

Pa
Jan Baelemans

Op 11 Juli 2011 is mijn vader overleden. Gelukkig is hij niet zwaar ziek geweest. Gelukkig was hij niet alleen. Gelukkig heeft hij er niks van gemerkt. Alleen voor ons, ...

Ma
Jan Baelemans

Hoi Mam,

Was ik je bijna vergeten. Nee hoor! Wat anderen ook zeggen, jij was de beste moeder op aarde en in het universum. Je hebt lang moeten wachten. Ruim ...

Duivel
Jan Baelemans

Den duvel is oud. Het bekende spreekwoord. Maar vroeger waren mijn ouders, opa's en oma's ook oud. Waarschijnlijk uit de pre-dinosaurustijd. Nu ben ik ook den duvel. En 2013? Gelukkig ...

Selfie
Jan Baelemans

Hello dutch people. Congratulations with your new word of the year: selfie.

My name is Bation. And I am a master in photografy. My pupils call me master Bation. About ...

Th20131215 1719131
Jan Baelemans

Na ruim de analyse van ruim 32 miljard tweets en feestboekposters ben ik er eindelijk uit. Ik weet de ware toedracht achter de affaire van de schizofrene tolk. Mijn bedrijf ...

MakkelijkerLeuker
Jan Baelemans

Leuker kunnen we het niet maken. Wel later. Of te laat ja. Voor diegenen die mijn verhaal van de ongerechtvaardige verrijking kennen, het volgende bericht. Bedankt belastingdienst. 3 jaar en ...

Teeven van rey
Jan Baelemans

Een gesprek tussen Teeven en van Rey is niet geregistreerd. De NSA luistert iedereen af die zijn telefoon, computer of buurvrouw gebruikt en de nederlandse officier van Justitie had een ...

6minutenRenault
Jan Baelemans

Reed ik laatst in mijn nieuwe Renault Clio, zie ik een man flauwvallen. Ik er naar toe. Een hartstilstand! Ik ben er gelijk met mijn Clio overheen gereden. Dat werd ...

16taal
Jan Baelemans

Dit verzin je niet. Het was een hoop commotie, eindelijk weer een wolf in Nederland. Helaas dood. Doodgereden? Nee, doodgeschoten, in de Karpaten blijkt nu. En in de krant? Er ...

Zwarte piet
Jan Baelemans

Tsja, Ik ga me ook in deze kinderachtige discussie mengen. Kinderachtig, ja. Letterlijk en figuurlijk. Zwarte Pieten. Dat is de schoppen aas in een kaartspel. Blijf je er mee zitten ...

M1mx6ufaipwqsqr256
Jan Baelemans

De PVV staat sceptisch tegenover Brussel en de Europese unie. Dit is een normale reactie voor nationalisten. Immers nationalisme sluit samenwerking tussen naties uit, per definitie. Eigen natie eerst. Marine ...

Cddrmda ngc bae009
Jan Baelemans

Ik wil graag straaljagerpiloot worden. Ja ik weet het. Ik ben 50 jaar te laat, maar laat het me uitleggen.

 

 

Nederland schaft 35 JSF's aan. Ze kosten enkele ...

Euro
Jan Baelemans

Economie volgens Den Haag. Geval 1. Je investeert 10 cent. Het levert je 20 cent op. Geval 2. Je investeert 1 euro. Het levert je 1,50 euro op. Wat moet je kiezen?

Geval ...

Usbsticks
Jan Baelemans

Stel. Je hebt een prima stel hersens. Je woont in Amerika. Je interesse gaat uit naar technologie. Je mag studeren op MIT. HET instituut voor de bollebozen op computergebied. Het ...

Me
Jan Baelemans

Ja, het spreekwoord zegt: "jong geleerd is oud gedaan". Ook: "wijsheid komt met de jaren". Maar is dat ook zo?

In mijn jonge jaren was het geen probleem om met ...
MakkelijkerLeuker
Jan Baelemans

Ja je hoeft geen internet-crimineel te zijn om telefoon-terreur te plegen. Je kunt ook een eerlijke belastingbetaler zijn en het bloed onder de nagels van een belasting klantenservice medewerksters halen. ...

Kermit De Kikker
Jan Baelemans

Kermit, ik heb het weer druk gehad met je familie. Ze komen ongevraagd binnen, laten zich meestal, maar soms niet. naar buiten dirigeren. Sorry, maar piepie was een ongeluk. Par ...

01109818interactivea
Jan Baelemans

Als op Twitter en Facebook staat dat ik dood ben, begraaf me dan nog even niet.....

Het kan namelijk zijn dat het nog niet zover is.

Pers rutte samsom
Jan Baelemans

Brilliant. Een ander woord is er niet voor de nieuwste ideeën van de coalitie. Oude bajessen moeten worden omgebouwd tot hotels, restaurants, congrescentra en wat al niet meer. Geweldig toch? ...

Koningwillem alexander
Jan Baelemans

Het gaat niet goed met onze nieuwe koning. Net twee maanden in zijn ambt en nu al in de problemen.

Wat er precies aan de hand is weet ik ook ...

Iphone4G
Jan Baelemans

SMS? Short Message Service? No way! Short Message Shit.

 

Ik heb mijn mobiel nu zo'n 20 jaar. Begonnen met een Siemens, daarna diverse Nokia's (de ikonen). Nu aangeland bij ...

Erica
Jan Baelemans

Door Erica Verdegaal. Tsja, een hele boude bewering. Alsof de natuurwetten worden opgeheven. Alsof de aarde weer plat is en André Kuipers zijn foto's heeft gephotoshopped. Alsof....

 

Één natuurwet ...

Th
Jan Baelemans

Vorenstenachter. Dat is achterstevoren maar dan achterstevoren. Zaterdag 22 juni. Dit wordt een heerlijke dnn-dag. Niet een dnn-dag maar die andere dnn-dag. Geen doe-niks-noodzakelijks (heb er al 4 gehad) maar ...

Teeven
Jan Baelemans

Wat is het verschil tussen bezuinigen en iets kapot maken?

Ik vroeg dat aan Fred Teeven. Hij dacht diep na. Heeeeel diep. En toen zei hij: "Ik weet het niet! ...
26943013
Jan Baelemans

Gemeente Breda, van harte gefeliciteerd met uw uitvinding van het Flodderdorp.

Mensen die zich sociaal niet aan kunnen passen (niet junks en andere maatschappelijk ongevaarlijke individuen) en hun buurt het ...

Animaatjes beren 65741
Jan Baelemans

Les 2 in economie. Je moet de huid van de beer niet verkopen vòòr je hem geschoten hebt. Maar...

als je de beer schiet moet je wel zeker weten dat ...

Euro
Jan Baelemans

Een basis-principe uit de economie is het feit dat alle activiteiten een kostenkant en een batenkant hebben. Dus alleen kijken naar "wat het kost" geeft een eenzijdige blik op de ...

Berg fuji wallpapers49421600x1200
Jan Baelemans

BN De Stem. 3 april (1 + 2 toch?). Maar het kan net zo goed een 1-april grap zijn. Je hebt altijd een belangrijke baan gehad bij één van de ...

Veters strikken
Jan Baelemans

Veters! Jawel dat is de oplossing voor de crisis. Je kunt iedere keer de veter wel aanhalen maar op een gegeven moment zit je zonder vetereindjes.

En dan zakt de ...

Suspenderclose
Jan Baelemans

Bretels! Jawel dat is de oplossing voor de crisis. Je kunt iedere keer de broekriem wel aanhalen maar op een gegeven moment zit je zonder gaatjes. En dan zakt de ...

Euro
Jan Baelemans

In deze donkere tijden van crisis lijkt het vaak of er niets meer belangrijk is. Welnu, dit is niet waar!

Sla kranten open, kijk tv, luister radio. Geld is nog ...

Janavatar
Jan Baelemans

Ik ben de beste! Nee, dit is nu niet eens een gedachte die voortkomt uit mijn narcistisch egoïsme maar een feit. Lees en huiver.

Vrijdagochtend. Klote. Ik ben mijn bril ...

Energiejongen
Jan Baelemans

Woensdag 13 maart 2013. Er staat een opmerkelijk artikel in BN de Stem. Althans niet op het eerste gezicht. In Breda is een apartementencomplex voor jongeren gebouwd. Easystreet. Om het ...

Euro
Jan Baelemans

Toeval. Is het echt toeval of bestaat toeval niet. Is het een lotsbestemming? Toeval gebeurt mij de laatste jaren iets te toevallig. Verdacht toevallig. Koop ik een Gibson Les Paul ...

Oudetelefoon
Jan Baelemans

Beste mensen,

het tijdperk van de telefoonterreur is voor mij voorgoed afgesloten. Weg vaste aansluiting. Hopelijk blijft mijn mobiele aansluiting verschoond en gevrijwaard van deze zinloze, irritante, criminele, onrendabele, succesloze, ...

Oudetelefoon
Jan Baelemans

Beste mensen, crisis en vaste telefoon met onbeperkt bellen. Tsja vorige maand 3 gesprekken. Dat kan makkelijk in met mijn mobieltje. Dus bij deze, het vaste nummer is vervallen, het ...

240 24 rode rozen
Jan Baelemans

Ring. Ring. Nee. Nog steeds geen telefoon. Wel de deurbel.

Een grote bos rozen!

Valentijnsdag? Inderdaad.

Geen kaartje? Maar ik weet wel wie ze gestuurd heeft!

Ik heb ze tenslotte ...

Unknown
Jan Baelemans

Geinspireerd door de rechtvaardige rechtspraak in Nederland.

Hoe krijg je het voor elkaar als uitgeprocedeerde asielzoeker om toch in Nederland te blijven? Simpel. Je slaat de hersens van je vriendin ...

Interpol
Jan Baelemans

Ze hebben al een week niet gebeld! Mijn eigen schuld. Had ik maar niet op moeten nemen de laatste keer met "Good Morning. Interpol. How can I help you?"

Dus ...

Ratriool
Jan Baelemans

Maandag. 5 februari 2013. 12.30 uur.

Ring ring.

Hé, niet de telefoon? Nee, de voordeur. Een jonge man van Zeker & Mobiel. Tip: Google op mobiel & zeker en huiver. ...

Interpol
Jan Baelemans

Woensdag 30 januari 2013. 11.00 uur.

Ring ring. "Good morning, you're speaking with Interpol, division Internet Crime."

Tuut tuut tuut.

Yes. Nieuw record. Kortste gesprek en niet zelf opgehangen. 0,54321 ...

Apple
Jan Baelemans

Heet van de naald, euh toetsenbord.

Woensdag 30 januari. 9.30 uur.

Ring ring.

"Hallo met Jan." "Hello we are calling you from the MacIntosh department for your computer. Is this ...

DSC03470
Jan Baelemans

Zaterdag. 26 januari 2013.

Jezus liep over het water. Mohammed beklom de berg. Boedda leerde de waarheid en verlichting kennen. En dit alles valt in het niet als Harry op ...

Divorce
Jan Baelemans

Ik waarschuw van te voren. Het dreigt een beetje eentonig te worden.

Zaterdag 26 januari 2013. 14.30 uur.

Ring ring. "Hello" "Hello this is Frank calling you from the technical ...

Interpol
Jan Baelemans

Dinsdag 23 januari 13.30 uur. Voor de nieuwsgierigen. Dit is allemaal niet verzonnen. Ze belden al voor de 8ste(?) keer.

Ring ring. "Hello Interpol, division Internetcrime, Inspector John speaking. How ...

198420130124 0830211
Jan Baelemans

Een tijdje terug mailde ik een bekende dat ik aan het afvallen was. Via mijn gmail-account (de email, niet het afvallen, voor de grapjassen). Vandaag had ik een reclame-mail in ...

Sauwelen2009jpgjpgh380
Jan Baelemans

Welkom bij deel 2 over sauwelen. Mijn nieuwste idee? Een combinatie van buutredenen en scrabble. Vandaar de titel. Voor het scrabble gedeelte gaan we gebruikmaken van zo lang mogelijke woorden. ...

Theo
Jan Baelemans

Het is alweer een tijdje geleden, mijn schooltijd, De meeste indruk maakte de middelbare school. In mijn geval de Rijks. Ik zat in de eerste mammoet-klas, Atheneum. Porno was moeilijk ...

Microsoft Windows Vista
Jan Baelemans

16 januari 2013 10:00 a.m., Ring ring.

"met Jan." "Hello, we're calling you from the Microsoft Service Centre." "Oh hello." "We received message from Microsoft that there are virusses and malicieus software on ...

Sauwelen2009jpgjpgh380
Jan Baelemans

Tsja mensen, het is weer begonnen. Al vanaf 11 november maar naarmate Carnaval nadert wordt de frequentie weer hoger.

Sauwelen, een niet-bestaand woord volgens van Dale, maar een dialect voor ...

Amnesty20160708 1104581
Jan Baelemans

Ring ring.

"Hallo met Jan".

"Hallo met Bert Huppeldepup van Amnesty International."

"Van wie?".

"U kent ons?"

"Geen idee......"

Hoe zal dit aflopen?

 

 

"Wij zijn een internationale organisatie." ...

Virus21
Jan Baelemans

Mijn goede vrienden van Microsoft hadden weer gebeld. Er was wat mis met mijn computer en ze waren ingehuurd door Microsoft om de problemen op te lossen.

Helaas bij het ...

1253 1443 thickbox
Jan Baelemans

Sorry, inkoppertje. BN De Stem.9 januari. Voorpagina. Brandweerwagens te hoog voor deur.

In Flevoland heeft de regionale brandweer nieuwe spuitwagens besteld. Echter ze zijn te hoog (????) voor de garagedeuren ...

Energiejongen
Jan Baelemans

Reclame naast je Facebook. Soms Hilarisch. Neem Bert Wolderink. Legt uit hoe je op je energierekening (niet weer geld hè, het gaat om het energiegebruik, niet de rekening) kunt besparen. ...

Euro
Jan Baelemans

70.000.000 euro. Dat is het bedrag wat afgelopen maandag in 2 uur in rook is opgegaan. 

235.000 rollators

350.000 dagen in een verpleeghuis

70.000 dagen verpleging in een ziekenhuis

35.000 ...

Zagen
Jan Baelemans

Zagen zagen wiede wiede wagen
Jan kwam thuis om een boterham te vragen
Moeder was niet thuis Vader was niet thuis
Piep zei de muis in het voorhuis.

Nu bestel ...

Bild 1 MayaKalKl
Jan Baelemans

Het is nu 23 december 2012. Het is officiëel. Ik ben ONSTERFELIJK. Na mijn hersenstaminfarct, mijn 2 hartinfarcten, mijn spierziekte, mijn longontsteking en nu het einde van de wereld voorspeld ...

Virus21
Jan Baelemans

Fortuinlijk spiek ai un luttel inglies. Ik had een behulpzame engels sprekende afrikaan (aan de stem te horen) aan de telefoon. Hij wist mij te vertellen dat mijn computer een ...

Carnaval 2013 12
Jan Baelemans

De afgelopen dagen stond er een opmerkelijk stukje in de krant. De Bredase carnavalsvereniging BCV heeft met de gemeente afgesproken dat er minder confetti gestrooid wordt de komende carnaval. Dat ...

2012
Jan Baelemans

Binnenkort is het zover. Donderdag over 2 weken. Het begin van de avond. Twaalf minuten over acht. Twintig seconden wachten. Daarna nog twaalfhonderdste van een seconden. Nu snel op de ...

Th
Jan Baelemans

Heb jij een goede relatie maar wil je af en toe toch aandacht van een ander? Flirten is niet strafbaar!

En dan heb ik weer een teiltje nodig. Ik weet, ...

Euro
Jan Baelemans

Mensen die mij kennen weten dat mijn hersens een behoorlijke opdonder hebben gehad. Sommige dingen die voor een ander normaal zijn, werken bij mij niet of anders.

Maar soms zie ...

3202617
Jan Baelemans

Soms lijken de normale uitdrukkingen ineens onmogelijk of onwerkelijk?

Zo hoorde ik pas geleden voor de zoveelste maal een aankondiging van een favoriete SF-serie van mij. Nu is SF deels ...

EEG 49 2
Jan Baelemans

16 januari 2013, de Reehorst in Ede. Reed Business Events.

Naar schating 130.000 mensen per jaar worden geconfronteerd met en ondervinden de gevolgen van een herseninfarct. Gevolgen zijn van ...

Vliegers t4949
Jan Baelemans

Tsja, voor velen zal het een teleurstelling zijn. Van 36 naar 23 graden. Maar helaas mijn lichaamstermostaatje werkt niet goed meer. Hup, warm? Vol open die zweetspleten. Drijfnat. Na 5 ...

Kolen01
Jan Baelemans

Kookles. Koken doe je met liefde, plezier en tijd.

Stoofvlees. Een dag en nacht ontdooien. Daarna marineren als giro's. Oregano, peper, knoflook, citroen en meer. 2 dagen in de koelkast ...

Dictator1
Jan Baelemans

Adolfje Weerwolfje.


Dit is het verhaal van een klein crimineeltje halverwege de vorige eeuw. Hij had een droom. Wereldwijd een netwerk van campings opzetten. Het werd zo populair dat de ...

Images
Jan Baelemans

Dit verhaal wordt een klasse apart. Grote klasse.
Het gaat over het land India, het land met het klassenstelsel. Daar is een school.
Voor de klas staat een leraar. Hij ...

Wallpaper1
Jan Baelemans

18 jaar alcohol?
Volgens mij drink ik al veel langer.. Knipogen
Wat ik mij afvraag?
Hebben al die lui in Den Haag die het goed voor hebben met de jeugd in ...

Palmbier
Jan Baelemans

Dinsdag 3 Juli zijn de Valkenberg-concerten weer begonnen, officiëel de Palmparkies. Er is onderzoek naar gedaan, getuige het bericht in BN De Stem van 3 juli. 50% van de bezoekers ...

Thx stardust
Jan Baelemans

Sterrenstof. Nee niet het geroddel over bekende onbekenden. Of onbekende bekenden.

Ik geloof dat er echt vroeger mensen waren die in tovenarij en magie geloofden. Nu ook nog. Maar vanochtend ...

Jan Baelemans

Gehoord bij fysiotherapie:
Stayin' alive stayin' alive. oh oh oh oh stayin' aliiiiive.

Andy dood. Maurice dood. Robin dood. Barry leeft.
75% van de broers Gibb zijn dood.

Stayin' alive ...

De Dreamday after
Jan Baelemans

De diversiteit van het aanwezige publiek toont het aan. NAH is niet weggelegd voor een elite groep. Het kan iedereen treffen. Van jong tot oud, man of vrouw, ongeacht geloof, ...

Jan Baelemans

Tsja,

eeuwen geleden brachten de Hollanders de thee naar Europa. Nu wordt die oude thee van Holland opnieuw gemaakt met echte Hollanders en.......

We noemen het dutch blend.

Taal vervuiling? ...

Dreamday 2011
Jan Baelemans

Deze dag organiseren wij speciaal voor iedereen die met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) te maken heeft gekregen. Dit kunnen dus getroffenen, kinderen, partners, ouders, overige familie of vrienden zijn. ...

Zwitserse openheid
Jan Baelemans

Het publiek bestond uit een keur van professioneel betrokkenen, variërend van therapeuten en verpleging tot begeleid(st)ers.

 

Sterke punten van de film vond men de tegenstrijdigheid van de gevolgen voor ...

Image 541264
Jan Baelemans

Ik hoop dat mijn mede-projectleden het mij niet kwalijk nemen. Even, enkele seconden, was al het appleus en alle bewondering voor mij! Daarna ook voor alle anderen die het gewoon ...

Image 541264
Jan Baelemans

Een balletje kan raar rollen. Een jaar terug kon niemand die betrokken was bij de film vermoeden dat dit een grote impact zou hebben. Vol trots laten maakster en hoofdrolspelers ...

Jan Baelemans

De 2 voorstellingen van de film hebben bij de ruim 200 aanwezigen de nodige reacties losgemaakt. Een divers publiek (bestuur, politiek, organisaties, medewerkers) dat direct of indirect met de zorg ...

Image 541264
Jan Baelemans

Op donderdag 14 oktober 2010 vindt de vertoning plaats van de film "'t Is wel een mooie dag vandaag.... 't regent niet." in bioscoop Mustsee in Breda. Belangstellenden kunnen kaarten ...

Image 541264
Jan Baelemans

De derde voorstelling staat inmiddels vast. Op 14 oktober 2010 wordt de film getoond in de Mustsee-bioscoop. De entree bedraagt € 7,00 per persoon en aanmelden kan via deze site, ...

Image 541264
Jan Baelemans

Op 14 oktober dit jaar staat er nog een voorstelling op stapel. Exacte tijd en plaats volgen nog. De voorstelling zal in Breda in de avonduren plaats vinden. Een bijdrage ...

En toen was het stil
Jan Baelemans

Heeft U interesse in de film en bent U verhinderd om de film op één van de vertoningen te zien, dan is binnenkort de film ook te koop. De film ...

Jan Baelemans

Voor veel mensen was het een normale week of een normale vakantieweek.

Voor mij was het toch een week met een zware emotionele last. Zaterdag 31 juli. Zondag 1 augustus ...

En toen was het stil
Jan Baelemans

22 April is de film in première gegaan. Ik heb één van de hoofdrollen. Een film over NAH. En over de problematiek hierover. Voor de patiënt zelf en voor de ...

En toen was het stil
Jan Baelemans

Ook de 2e ingelaste voorstelling aan het publiek van de film was een succes. Voorlopig is zeker één van de doelen bereikt. Veel mensen zullen anders tegen mensen met een ...

Gemeente breda
Jan Baelemans

Vertegenwoordigers van politiek Breda (PvdA, VVD, D'66 en SP), belangrijke personen uit de zorg (o.a Careyn Thuiszorg en GGZ), opleidingen in de zorg (AVANS), familie, vrienden, kennissen en collega's 'uit ...

T Is wel een mooie dag vandaag
Jan Baelemans

"'t Is wel een mooie dag vandaag.... Het regent niet."

Een jaar lang is er gewerkt aan de totstandkoming van deze film. Hij gaat over het leven van twee mensen ...

En toen was het stil
Jan Baelemans

De reacties en belangstelling voor de film overtreffen de verwachtingne van makers en spelers. Er is een 2e presentatie van de film gepland. Deze zal plaatsvinden in de Petrus & ...

13  460883 Exclamation Mark On White Stage
Jan Baelemans

Op 22 april vindt in de Avenue de première plaats.

De film ''t Is wel een mooie dag vandaag!" is een project in het kader van het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling ...

Jan Baelemans

Soms zijn de dingen die goed bedoeld zijn en normaal lijken bij een tweede blik gruwelijk en ongepast. Ongepast? Wat een oubollig en antiek woord. Maar soms is er in ...

19052009
Jan Baelemans

Charlie is niet meer. Eigenlijk is het Puk. Of Max. Ze waren vroeger met hun tweeën. Lang geleden is er al één doodgegaan. Het was niet duidelijk wie overgebleven was. ...

Jan Baelemans

 Reclame is vaak een welkom onderwerp om eens lekker af te zeiken. Neem de reclame van Oxxio. Heel de wereld, Al Gore voorop, probeert het gebruik van energie af te ...

Jan Baelemans

Jaaa. Terug van effe weg. Nou ja effe. Effen heeft ook lang op zijn rotonde moeten wachten. Dus effe heeft in dees tijden wel een wat andere betekenis. Eerlijkheid heeft ...

Euro
Jan Baelemans

 Ik heb absoluut geen verstand van economie, maar...... Het lukt me nog altijd meer geld uit te geven dan er binnen komt. Economen, eat your heart out en probeer dat ...

Jan Baelemans

Vrijdag. De laatste dag van de week. Als het al geen goede of slechte week was, dit is de laatste dag daar nog iets aan te doen. Vrijdag. Weekend. Vroeger ...

Jan Baelemans

Winterslaap. Tevergeefs heb ik geprobeerd deze maanden een winterslaap te houden. Feestgedruis, oorlogsgeweld door oud&nieuw vuurwerk, schoolgaande kinderen, bezoek, telefoon. De hele wereld doet gewoon of die van mij ook ...

Jan Baelemans

Gelukkig, nieuwjaar. In mijn niet-aflatend strijd tegen de electrische dingen heb ik de eindstrijd verloren. Maar ik kom terug. In de laatste maanden zijn gesneuveld mijn magnetron. Mijn pc en ...

Jan Baelemans

Kersemis. Jezus het manneke is geboren. Bea is bang dat de nederlandse samenleving ten onder gaat aan toegespitste tegenstellingen en vooroordelen die tot waarheid worden verheven. Wat's new, baby? Al ...

Jan Baelemans

Zuchtend en steunend in deze donkere dagen

zal een ieder zich afvragen

brengt 2008

wel wat ik er van verwacht?

En voor een ieder die met vuurwerk stunt. Raak je ...

Jan Baelemans

Jezus, wat ben ik geschrokken. Afgelopen woensdagnacht. Half 4. Twee donkere kerels staan naast mijn bed. In mijn slaapkamer. "Wakker worden. Meekomen." klinkt het nors. In mijn slaapdronkenheid zeg ik:"maar ...

Jan Baelemans

Als het tot half november 2008 duurt voordat er een nieuwe post komt op deze blog, ben ik even naar Spanje. Met Sinterklaas mee. En geen flauwekul dat hij niet ...

Jan Baelemans

Welke oen heeft bedacht dat de laatste dag van het weekend ZONdag moest heten? Ze hadden hem beter WOLKdag of REGENdag kunnen noemen. Hoe vaak schijnt de zon op zondag? ...

Jan Baelemans

Ik heb even een dip. En dat vlak voor de winter. Dat wordt een winterdip. Daar moet ik wat positiefs mee doen. Om een depressie te voorkomen. Depressies zijn leuk ...

Jan Baelemans

Je zult het niet geloven, maar ik heb een groot dilemma. Wie kent niet de uitdrukking, dat de goeien altijd het eerste gaan. Mijn dilemma, ik heb al 3x op ...

Jan Baelemans

Dit doet mij denken aan mijn eerste keer. Jesus wat was ik zenuwachtig, maar we waren gelukkig met zijn TWEEËN en daarna GELUKKIG met zijn tweeën.

Nu is dit mijn ...