Genesis

Hier is hij weer. Een nieuwe site met een nieuw fris uiterlijk. De inhoud is voornamelijk nog ouwe meuk. Die was nog goed genoeg.

Ik zit er nog volop aan te sleutelen, dus als er opeens vreemde dingen gebeuren ligt het niet aan jou. Althans zover je browser reikt. Daarbuiten heb ik helaas weinig tot geen invloed op je leven.

Balen als een stekker

Jan Baelemans
zondag 27 augustus 2017

Ik moet nog steeds met verwondering achterom zien. Dat ik ooit mijn geld verdiende met ICT? Tegenwoordig heb ik (vaker?) herhaaldelijk ruzie met dingen met een stekker.

Vandaag, 27 augustus 2017, zie ik al dagen uit naar mijn projectje. Met mijn drone Spark opnamen maken van het plakstiek op de Graaf Engelbrecht. De duurste asbak ter wereld? In ieder geval de grootste of meest gebruikte. Leerlingen van de Rijks uit de Nassaustraat kennen hem wel. Sigaretje, schoolbel en dan voor je naar binnen ging je peuk uitdrukken. Weinig respect, maar (excuus?) weinig kennis van het plastiek.

Nu jaren later is het gerestaureerd, behouden en te bewonderen voor iedereen op het plein van de Graaf Engelbrecht in de Haagse Beemden in Breda, dankzij oudleraren en oud-leerlingen (dank Wil Matthijssen).

Dus tijdens de laatste dag van de vakantie wil ik een speciale opname maken met mijn drone van dit. Maar (technisch) moet ik eerst de firmware upgraden. Daarvoor moet ik eerst de "no-fly-"database upgraden die helpt om veilig met je drone te kunnen spelen en vliegen. Maar het ICT-spook slaat weer toe. Hoe heb ik ooit geld kunnen verdienen als ict-er? Ruzie met alles waar een stekker aan zit. De hele dag bezig geweest met firmware-upgrade, no-fly-database. Een andere keer dus.... Begrijpelijk als je mijn toestand kent.

Leven en dood

Jan Baelemans
zaterdag 12 augustus 2017

Leven en dood. Nog nooit waren en zullen twee dingen zo verbonden zijn. Als je geboren wordt weet je al dat je dood gaat. Maar dat maakt het verdriet en de impact niet minder. Maar heb je iets niet meegemaakt dan heb je er geen goede herinneringen aan. Dus verdriet, rouw gaat hand in hand met goede herinneringen. Herinneringen heb je alleen als je iets hebt meegemaakt wat het verdriet vergroot. Een dilemma. Maar ook een troost lijkt me, nee weet ik uit ervaring. Hoe meer goede herinneringen, hoe groter het verdriet. Maar ook hoe groter de troost. Beter groot verdriet om wat je kwijtraakt dan geen verdriet om wat je nooit hebt gehad.

Een reflectie van het overlijden van mijn eigen ouders en de advertentie van de moeder van een jeugdvriend.

Begrijp me niet verkeerd. Het is gewoon even het moment. Andere "vertrekken" zijn niet meer of minder. Maar soms komt het op een gegeven moment net iets harder binnen.

Nostalgie

Jan Baelemans
dinsdag 1 augustus 2017

Vandaag moest ik naar de tandarts. Kom ik daar aan in mijn milieu-vriendelijke electrische cabrio van de zaak staat daar een geweldig mooie Citroën DS, nummerbord met iets van AT?. Dus 1960? 1970? Zal niet ver uit de buurt liggen. Misschien wel net zo jong als ik. Maak ik een grapje tegen de dames achter de balie. Als mijn vorige tandarts dit wist kwam hij gelijk langs, Citroën-idolaat als hij is. Wat denk je? Hij is niet alleen in de buurt! De wagen is van hem! Oehh. Kippenvel bij zoiets moois. Auto-porno.

 

Bad Pritt

Jan Baelemans
zondag 30 juli 2017

Wie herinnert zich niet mijn globale succes: "een mooie dag, het regent niet". Een aangrijpende documentaire over NAH. Een dubbele hoofdrol waarvan ik me alleen mijn eigen inbreng herinner (niet waar hoor!). Maar er is een opvolger uit. Niet zozeer met dezelfde hoofdpersonen. Maar wel een vervolg met hetzelfde nivo. https://youtu.be/87hrfy3PAWM. Satsangs (zoek maar op in Wikipedia) voor de gekwelde zielen. Voor de ver-van-mijn-bed gevallen, waarvan jij er morgen ook één kunt zijn. Dat weet ik uit eigen ervaring.

https://youtu.be/87hrfy3PAWM

🙏

 

Samsung

Jan Baelemans
dinsdag 25 juli 2017

Ik weet dat ik één van mijn zoons tegen het kwade been ga schoppen maar toch. Wie herinnert zich nog de miljardenstrop van Samsung? De Galaxy die vlam vatte in je kontzak? Samsung maakt nu mooie sier met de reclame dat hun kwaliteitscontrole nu toch de beste is omdat ze hun klanten alleen het beste van het beste willen bieden. Marketing BS. Hun topmannen achter tralies. De refurbished Galaxy? Wie wil hem nog? Wie op de blaren zit heeft vermoedelijk een Galaxy gehad. En het is niet voor het eerst dat Samsung miskleunt met hun telefoons.

September 2008 had de toenmalige Postbank een actie. Een Samsung C450 t.w.v. 79,95 euro via Telfort. Nog geen half jaar later (januari 2009) een schrijven van Samsung. Ruil uw C450 om voor een M150. Quote: "Agentschap Telecom had geconstateerd dat een beperkt aantal  van de Samsung C450 onder uitzonderlijke omstandigheden wellicht niet voldoet aan de door de overheid gehanteerde norm voor radiogolven voor mobiele communicatie.". K*tzooi dus, toen al.

Voor een scherm moet je bij Samsung zijn. Voor de rest? Beter af met een ander merk, whatever.

Het Postbank aanbod