Uitgepuft

De zomer is weer voorbij. De herfst ook lijkt het. Het regent soms nog bakken uit de hemel. Is dat erg? Nee hoor. Het is maar water. Als het bier of wijn zou zijn? Dan was het pas zonde! Maar sinds anderhalf jaar is het waternivo in mijn vijver weer een beetje op peil. Dus nu mag van mij de regen weer ophouden. Nee hoor met het milieu is niks aan de hand. Gewoon doorgaan met het verpesten er van. Wie dan leeft wie dan zorgt. "Maar opa, waarom deden jullie niks toen het nog kon?". Leg het je nageslacht maar uit dat je lekker op 'hun' kosten je autootje heb gestart, met het vliegtuig naar de Canarische Eilanden ging en lekkere biefstuk at omdat koeienmest toch goed is voor het land? Ik probeer een beetje rekening te houden met de wereld voor mijn en andermans kinderen. En hoewel het soms een druppel op een gloeiende plaat lijkt? De oceanen liggen vol met druppels. Als er maar genoeg zijn! Koude sloopt me. Warmte sloopt me. Mijn spierziekte sloopt me. Mijn hersenstaminfarct had me al gesloopt. Mijn hartinfarcten en longontstekingen hebben ook niets goeds bijgedragen. Mijn diabetes heeft ook zijn uitwerking. Maar ik sta nog overeind! En met de nodige hulp en ondersteuning van mijn omgeving red ik het nog wel de komende jaren, hoop ik. En.... Ik beken. Na jaren van bewust leven wat betreft het milieu heb ik 2 mobiele airco's aangeschaft. Ze staan met deze temperaturen natuurlijk (excuse le mot) opgeslagen. Volgend jaar als de temperatuur weer boven de 30 graden dreigt te komen worden ze weer in stelling gebracht. Het deed me echt pijn, stroomvreters als het zijn. Maar een zomerse middag in mijn tuin en er waren meer vliegtuigen dan vogels in de lucht! Toen had ik toch minder schuldgevoel. Ik deed het voor mijn gezondheid. Niet voor mijn vertier. Je hebt geen idee wat een energie het vreet die warmte. Ik trok dat niet. Het najaar geeft me hopelijk weer energie om allerlei dingen te doen. Normale "Jan"-temperaturen. Helaas is die energie ook weer snel op. Normaal sta je 5 minuten bij de pomp en kun je 3 uur rijden. Ik sta 3 uur bij de pomp en kan dan 5 minuten rijden. Ik ben een Ferarri met een kleine benzinetank. Met piepende banden de straat uit en dan zonder benzine... De zomer of winter? Effe dimmen en tandje terug. Soms op nul. Mijn psyche heeft dan vaak ruzie met mijn fyse. Genoeg ideeën en zin om iets te doen. Helaas de energie is vaak op. De NO2 en CO2 niet. En dat merk je als COPD/Astma/Bronchitis-patiënt duidelijk. Zal blij zijn als oud en nieuw weer voorbij is. Kunnen mensen zoals ik weer wat ademhalen.

Scoozy

Hij is inmiddels gearriveerd, mijn Tesla-scootmobiel. Een kek bakkie en chickies-aandacht-trekker. Als je dan ook nog ravenzwarte lokken in de rijwind laat dansen? Word ik een beetje narcistisch van. Man, gaaf. Maar (of gelukkig) met een verhaal. Als je de eerste met iets bent, loop je risico dat er wat mis gaat, of weet je zeker dat er wat mis gaat. Gelukkig anders zou je/ik gaan denken de enige te zijn die fouten maakt. Dus niet.

Nu nog de verzekering van de leasemaatschappij (ja het is een leasebak!) in orde en dan kunnen de straatstenen uit de grond of het asfalt opgerold. Kijk uit, Bael maakt de omgeving weer onveilig zoals voor zijn ziekzijn.

Mea Culpa

Ik wil niemand opzettelijk pijn doen of kwetsen. Als het toch gebeurt dan mijn oprechte excuses. Ik probeer zoveel mogelijk met respect zaken te benaderen. Behalve reclame- en marketingmensen. Geld verdienen aan de zwakheden van anderen? Geldgieren, pecuniahyena's. Maar in het dierenrijk ruimen ze tenminste nog de rommel op zonder het te creëren en hebben ze een nuttige functie. Het moest verboden worden, maar...

Of mensen die het volledig oneens zijn met me. Geen ruimte voor discussie of wederzijds begrip.

Bomen

Men begint eindelijk te beseffen dat bomen toch wel een nuttige functie hebben. Vervelend al die vallende bladeren in de herfst. De takken die bij hevige wind afbreken en op je autootje vallen. De statige bomen die het werk van het waterschap bemoeilijken en dus moeten verdwijnen. Wanneer leert men dat de bomen onze longen zijn die zorgen dat niet alleen gezonde mensen gewoon kunnen ademhalen. Als ik moet kiezen tussen bomen en mensen?

Ligt aan de mens.

Blij met mijn tuin. Blij met de bomen in mijn tuin.

Waarschuwing

Ik zit er nog constant aan te sleutelen, dus als er opeens vreemde dingen gebeuren ligt het niet aan jou. Althans zover je browser reikt. Daarbuiten heb ik helaas weinig tot geen invloed op je leven.

Jan Baelemans

Corona 2
Jan Baelemans 21 maart 2020
Corona-hoesten. Hoorde ik op het nieuws.
baard
Jan Baelemans 27 februari 2020
Na 63 jaar is hij er eindelijk! Wat? Mijn baard!
Vuurwerk
Jan Baelemans 19 januari 2020
Je bent een rund. Als je een koe of stier bent. Of een rendier. Of een bizon. of een kameel. Of als je met vuurwerk stunt.
Kaalheid
Jan Baelemans 16 januari 2020
De nachtmerrie van iedere man, al weet ik niet waarom. Kaal worden. Niet dat ik daar last van heb hoor!
Onze aarde
Jan Baelemans 11 januari 2020
Nowhere to run. Nowhere to hide. Australië staat in brand. In Afrika ligt water- en stroomvoorziening plat door hevige regenval. In Bangladesh vriezen mensen dood.
Ontkenning
Jan Baelemans 13 november 2019
Ontkenning (b.v. van een milieu-probleem) is een afweermechanisme van ons brein. Het beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf.