Welkom bij Genesis

Puffen

De zomer is weer voorbij? Nee hoor hij moet nog beginnen. Dat zou je niet zeggen bij deze temperaturen. Mei en juni hadden al hittegolven. Er waren al tropische nachten (boven de 20 graden). Nee hoor met het milieu is niks aan de hand. Gewoon doorgaan met het verpesten er van. Wie dan leeft wie dan zorgt. "Maar opa, waarom deden jullie niks toen het nog kon?". Leg het je nageslacht maar uit dat je lekker op 'hun' kosten je autootje heb gestart, met het vliegtuig naar de Canarische Eilanden ging en lekkere biefstuk at omdat koeienmest toch goed is voor het land? Ik probeer een beetje rekening te houden met de wereld voor mijn en andermans kinderen. En hoewel het soms een druppel op een gloeiende plaat lijkt? De oceanen liggen vol met druppels. Als er maar genoeg zijn! Koude sloopt me. Warmte sloopt me. Mijn spierziekte sloopt me. Mijn hersenstaminfarct had me al gesloopt. Mijn hartinfarcten en longontstekingen hebben ook niets goeds bijgedragen. Mijn diabetes heeft ook zijn uitwerking. Maar ik sta nog overeind! En met de nodige hulp en ondersteuning van mijn omgeving red ik het nog wel de komende jaren, hoop ik. En.... Ik beken. Na jaren van bewust leven wat betreft het milieu heb ik 2 mobiele airco's aangeschaft. Het deed me echt pijn, stroomvreters als het zijn. Maar een middag in mijn tuin en er waren meer vliegtuigen dan vogels in de lucht! Toen had ik toch minder schuldgevoel. Ik deed het voor mijn gezondheid. Niet voor mijn vertier. Je hebt geen idee wat een energie het vreet die warmte. Ik trek dat niet. Het voorjaar of najaar geeft me weer energie om allerlei dingen te doen. Normale "Jan"-temperaturen. Helaas is die energie ook weer snel op. Normaal sta je 5 minuten bij de pomp en kun je 3 uur rijden. Ik sta 3 uur bij de pomp en kan dan 5 minuten rijden. Ik ben een Ferarri met een kleine benzinetank. Met piepende banden de straat uit en dan zonder benzine... De zomer en winter? Effe dimmen en tandje terug. Soms op nul. Mijn psyche heeft dan vaak ruzie met mijn fyse. Genoeg ideeën en zin om iets te doen. Helaas de energie is vaak op.

Mea Culpa

Ik wil niemand opzettelijk pijn doen of kwetsen. Als het toch gebeurt dan mijn oprechte excuses. Ik probeer zoveel mogelijk met respect zaken te benaderen. Behalve reclame- en marketingmensen. Geld verdienen aan de zwakheden van anderen? Geldgieren, pecuniahyena's. Maar in het dierenrijk ruimen ze tenminste nog de rommel op zonder het te creëren en hebben ze een nuttige functie. Het moest verboden worden, maar...

Of mensen die het volledig oneens zijn met me. Geen ruimte voor discussie of wederzijds begrip.

Waarschuwing

Ik zit er nog volop aan te sleutelen, dus als er opeens vreemde dingen gebeuren ligt het niet aan jou. Althans zover je browser reikt. Daarbuiten heb ik helaas weinig tot geen invloed op je leven.

Jan Baelemans

Willie Wortel
Jan Baelemans 1 september 2019
Wat is er (h)eerlijker dan je eigen voedsel bereiden?
Apple
Jan Baelemans 30 augustus 2019
Dat Apple niet verschoond is van malware of immuun voor hacks? Dat is een sprookje.
dubbel genaaid
Jan Baelemans 27 augustus 2019
Genaaid worden. Wie wil dat nu niet behalve asexuelen?
Wekm
Jan Baelemans 27 augustus 2019
Zomerdepressie? Bestaat dat dan. Winterdepressie is bekend maar zomerdepressie?
OOP
Jan Baelemans 7 augustus 2019
Ik ben nog van de oude stempel. Althans wat programmeren betreft zeker, naast nog wat normen en waarden (wat?).
Vleermuis
Jan Baelemans 30 juli 2019
Vleermuizen zijn bijzondere dieren. Ze zijn de enige vliegende zoogdieren. Niet zweven zoals sommige eekhoorns of zo, Nee echt vliegen, zoals vogels of insecten.
Apple
Jan Baelemans 13 juli 2019
Humor zit soms gewoon in je pc. Je moet het alleen even zien.