Welkom bij Genesis

De zomer is weer voorbij? De winter ook! Voor mij niet erg. De zomer was veel te warm. De winter veel te koud. Lekker mopperen. Heb je een goede lichamelijke gesteldheid dan is het heerlijk. Heb je gewoon heel veel energie nodig om de dag door te komen? Dan is die extra inspanning van je lichaam een zware last. Het vreet energie om je lichaam op temperatuur te houden. 28 graden het gaat nog net wel. 32 graden het gaat net niet meer. 10 graden? Brrrrr. Min10 graden? B, de rrrr lukt niet eens meer. Inderdaad het klinkt als gezeik als je het zelf niet aan den lijve ondervindt. Maar geloof me. September gaf me weer energie om allerlei dingen te doen. Helaas was die energie ook weer snel op. Normaal sta je 5 minuten bij de pomp en kun je 3 uur rijden. Ik sta 3 uur bij de pomp en kan dan 5 minuten rijden. Maar nu het voorjaar! Mijn uitleg over voorjaarsmoeheid? Als de dagen kort zijn heb je een bepaald ritme. Als de dagen langer worden en je behoudt hetzelfde ritme ben je meer energie kwijt. Goede gezondheid? Je merkt het misschien niet eens. Maar mensen zoals ik? Iedere calorie heeft zijn effect de dagen erna.....

Ik wil niemand opzettelijk pijn doen of kwetsen. Als het toch gebeurt dan mijn oprechte excuses. Ik probeer zoveel mogelijk met respect zaken te benaderen. Behalve reclame- en marketingmensen. Geld verdienen aan de zwakheden van anderen? Geldgieren, pecuniahyena's. Maar in het dierenrijk ruimen ze tenminste nog de rommel op zonder het te creëren en hebben ze een nuttige functie. Het moest verboden worden, maar...

Ik zit er nog volop aan te sleutelen, dus als er opeens vreemde dingen gebeuren ligt het niet aan jou. Althans zover je browser reikt. Daarbuiten heb ik helaas weinig tot geen invloed op je leven.

Jan Baelemans

Meest recent

Traumaheli
Jan Baelemans
Vliegschaamte. Volgens mij wordt dat het Dikke-van-Dale-woord anno 2019. Het heeft in ieder geval mijn volledige steun. Waarom?
Stopcontactkostuum
Jan Baelemans
Appelhumor? Wat is dat nu weer? Humor met Apple.
rpi
Jan Baelemans
Frambozen taart? Ja dat is Nederlands voor Raspberry Pi(e). Het mini-computertje in zakformaat, ter grootte van een pakje sigaretten maar dan minder schadelijk voor de gezondheid.
Oma Toos
Jan Baelemans
Een aantal vrouwen hebben een belangrijke rol in mijn leven gespeeld.
Kerst 2018
Jan Baelemans
Het jaar 2018 is bijna om. Nog 2 weken. Enkele dagen voor Kerstmis. Gaat het me lukken dit jaar zonder ziekenhuis te doen?