Welkom bij Genesis

De zomer is weer voorbij. Voor mij niet erg. Hij was veel te warm. Heb je een goede lichamelijke gesteldheid dan is het heerlijk. Heb je gewoon heel veel energie nodig om de dag door te komen? Dan is die extra inspanning van je lichaam een zware last. Het vreet energie om je lichaam op temperatuur te houden. 28 graden het gaat nog net wel. 32 graden het gaat net niet meer. Inderdaad het klinkt als gezeik als je het zelf niet aan den lijve ondervindt. Maar geloof me. September gaf me weer energie om allerlei dingen te doen. Helaas was die energie ook weer snel op. Normaal sta je 5 minuten bij de pomp en kun je 3 uur rijden. Ik sta 3 uur bij de pomp en kan dan 5 minuten rijden.

Ik wil niemand opzettelijk pijn doen of kwetsen. Als het toch gebeurt dan mijn oprechte excuses. Ik probeer zoveel mogelijk met respect zaken te benaderen. Behalve reclame- en marketingmensen. Geld verdienen aan de zwakheden van anderen? Geldgieren, pecunahyena's. Maar in het dierenrijk ruimen ze tenminste nog de rommel op zonder het te creëren en hebben ze een nuttige functie. Het moest verboden worden, maar...

Mijn levensmotto? Behandel mensen zoals jij behandeld wilt worden. Maar ook: behandel mensen zoals ze jou behandelen. Wees vriendelijk, maar een hurk? Hurk terug. Simpel, niet?

Hoe ik over geld denk? Mijn naasten weten het. Geld is toch iets dat ik verafschuw. Adam Smith (grondlegger Kapitalisme) is niet echt mijn held. Twee uitspraken staan me nog goed bij. De eerste is van de werkgever van mijn moeder, Priem. Had ooit een bedrijf dat de distributie verzorgde van Heineken bier in Breda en alles wat daar bij hoorde van wijn tot frisdrank. Hij had ook het monopolie van Westmalle trappistenbier in Nederland in een tijd dat je alleen pils, oud bruin en blond kon kopen of drinken in Nederland. Hij zei tegen mijn moeder: "Nel (zo heette ze), Geld interesseert me niet. Maar gelukkig heb ik genoeg om dat te kunnen zeggen!".

Tweede opmerkelijke uitspraak komt van Bram van Leeuwen, de prins van Lignac. Altijd in een strijd verwikkeld met een Arabische prins. Helaas een adelijke titel had hij niet. Tot er één te koop was in een klein Frans dorpje, Lignac. Hij zei: "Geld maakt niet gelukkig. Maar als je toch ongelukkig of ziek moet zijn? Dan kun je er maar beter zorgen om er bakken vol van te hebben!".

Inderdaad. Geld maakt niet gelukkig maar gelukkig maken ze geld (toilettegeltjeswijsheid uit het toilet van mijn ouders). Gebrek moet geen molensteen om je nek worden! Het is een middel om goede dingen te doen. Het moet geen doel op zich worden. Sorry, andersdenkenden.

Maar wees gewaarschuwd. Ik heb een beetje een afwijkende kijk op de wereld. Ik zie dingen vaak net even anders dan de gewone mens. Als ik iets zie of lees ga ik er al vanuit dat er iets niet klopt. Monk (de tv-serie) zei het al: it's a blessing and a curse. Dus, hopelijk ben je bestand tegen wat op-het-kantje-af-humor. Anders klik door naar iets banaler.

Maar mijn site draait als een tierelier. Hoewel genoeg ruzie met Drupal, Composer en meer. Waarom werkt het niet gewoon? Omdat het ICT is! Daar moet je voor gestudeerd hebben! Anders kan iedereen het!

Ik zit er nog volop aan te sleutelen, dus als er opeens vreemde dingen gebeuren ligt het niet aan jou. Althans zover je browser reikt. Daarbuiten heb ik helaas weinig tot geen invloed op je leven.

Jan Baelemans

Mona toetje
Jan Baelemans
Een glimlach op de lippen van een persoon. Dat is toch het mooiste wat er is. Als jij dan de oorzaak bent van die glimlach? Hemels.
Kinderfeestje
Jan Baelemans
Beste kinderen. Ik moet mijn excuses maken. Wij volwassenen sporen niet altijd. Soms is dat onschuldig. Soms slaan wij elkaar de hersens in. Waarom? Geen idee, anders deed ik er wel wat aan.
Black Friday
Jan Baelemans
Je kent het wel. Kiespijn. Je hebt het nauwelijks in de gaten in het begin. Totdat je aan niks anders meer kunt denken.
Vallende sterren
Jan Baelemans
Ben ik de enige? Wat een bagger sommige van mijn idolen produceren als hun band uit elkaar valt en zij solo verder "moeten" gaan.
Sinterklaas1
Jan Baelemans
Beste voorstanders en tegenstanders van zwarte Piet. Hoe haal je het in je bolle kop een kinderfeestje te verpesten met geweld? Jullie sporen niet.