Welkom bij Genesis

Uitgepuft

De zomer is weer voorbij. Het regent bakken uit de hemel. Is dat erg? Nee hoor. Het is maar water. Als het bier of wijn zou zijn? Dan was het pas zonde! Maar sinds anderhalf jaar is het waternivo in mijn vijver weer als vanouds. Dus nu mag van mij de regen weer ophouden. Nee hoor met het milieu is niks aan de hand. Gewoon doorgaan met het verpesten er van. Wie dan leeft wie dan zorgt. "Maar opa, waarom deden jullie niks toen het nog kon?". Leg het je nageslacht maar uit dat je lekker op 'hun' kosten je autootje heb gestart, met het vliegtuig naar de Canarische Eilanden ging en lekkere biefstuk at omdat koeienmest toch goed is voor het land? Ik probeer een beetje rekening te houden met de wereld voor mijn en andermans kinderen. En hoewel het soms een druppel op een gloeiende plaat lijkt? De oceanen liggen vol met druppels. Als er maar genoeg zijn! Koude sloopt me. Warmte sloopt me. Mijn spierziekte sloopt me. Mijn hersenstaminfarct had me al gesloopt. Mijn hartinfarcten en longontstekingen hebben ook niets goeds bijgedragen. Mijn diabetes heeft ook zijn uitwerking. Maar ik sta nog overeind! En met de nodige hulp en ondersteuning van mijn omgeving red ik het nog wel de komende jaren, hoop ik. En.... Ik beken. Na jaren van bewust leven wat betreft het milieu heb ik 2 mobiele airco's aangeschaft. Het deed me echt pijn, stroomvreters als het zijn. Maar een zomerse middag in mijn tuin en er waren meer vliegtuigen dan vogels in de lucht! Toen had ik toch minder schuldgevoel. Ik deed het voor mijn gezondheid. Niet voor mijn vertier. Je hebt geen idee wat een energie het vreet die warmte. Ik trok dat niet. Het najaar geeft me hopelijk weer energie om allerlei dingen te doen. Normale "Jan"-temperaturen. Helaas is die energie ook weer snel op. Normaal sta je 5 minuten bij de pomp en kun je 3 uur rijden. Ik sta 3 uur bij de pomp en kan dan 5 minuten rijden. Ik ben een Ferarri met een kleine benzinetank. Met piepende banden de straat uit en dan zonder benzine... De zomer of winter? Effe dimmen en tandje terug. Soms op nul. Mijn psyche heeft dan vaak ruzie met mijn fyse. Genoeg ideeën en zin om iets te doen. Helaas de energie is vaak op.

Mea Culpa

Ik wil niemand opzettelijk pijn doen of kwetsen. Als het toch gebeurt dan mijn oprechte excuses. Ik probeer zoveel mogelijk met respect zaken te benaderen. Behalve reclame- en marketingmensen. Geld verdienen aan de zwakheden van anderen? Geldgieren, pecuniahyena's. Maar in het dierenrijk ruimen ze tenminste nog de rommel op zonder het te creëren en hebben ze een nuttige functie. Het moest verboden worden, maar...

Of mensen die het volledig oneens zijn met me. Geen ruimte voor discussie of wederzijds begrip.

Bomen

Men begint eindelijk te beseffen dat bomen toch wel een nuttige functie hebben. Vervelend al die vallende bladeren in de herfst. De takken die bij hevige wind afbreken en op je autootje vallen. De statige bomen die het werk van het waterschap bemoeilijken en dus moeten verdwijnen. Wanneer leert men dat de bomen onze longen zijn die zorgen dat niet alleen gezonde mensen gewoon kunnen ademhalen. Als ik moet kiezen tussen bomen en mensen?

Ligt aan de mens.

Blij met mijn tuin. Blij met de bomen in mijn tuin.

Waarschuwing

Ik zit er nog constant aan te sleutelen, dus als er opeens vreemde dingen gebeuren ligt het niet aan jou. Althans zover je browser reikt. Daarbuiten heb ik helaas weinig tot geen invloed op je leven.

Jan Baelemans

kikkerzitting
Jan Baelemans 16 oktober 2019
Achtertuinnatuur. Een mooi scrabble-woord. Een mooi natuurverschijnsel.
Lidl
Jan Baelemans 10 oktober 2019
Wie wil niet dat ons eten een fatsoenlijk leven leidt? Besef dat je koteletje op de barbecue ooit een levend wezen was!
Borsten
Jan Baelemans 9 oktober 2019
Borsten! Wie is er niet groot mee of van geworden. Fysiek of financiëel? Een filosofische beschouwing over de verschillende sekses.
voedselverspiling
Jan Baelemans 7 oktober 2019
Verspilling. Een onnatuurlijk fenomeen. Trots als ik ben dat ik in de afgelopen 15 jaar slechts 1 x eten heb weggegooid.
Ginger Baker
Jan Baelemans 6 oktober 2019
Ginger Baker was in meerdere opzichten één van de grootsten. Als drummer en als hurk.
Willie Wortel
Jan Baelemans 1 september 2019
Wat is er (h)eerlijker dan je eigen voedsel bereiden?
Apple
Jan Baelemans 30 augustus 2019
Dat Apple niet verschoond is van malware of immuun voor hacks? Dat is een sprookje.