Genesis

Hier is hij weer. Een nieuwe site met een nieuw fris uiterlijk. De inhoud is voornamelijk nog ouwe meuk. Die was nog goed genoeg.

Ik zit er nog volop aan te sleutelen, dus als er opeens vreemde dingen gebeuren ligt het niet aan jou. Althans zover je browser reikt. Daarbuiten heb ik helaas weinig tot geen invloed op je leven.

Apple simplicity

Jan Baelemans
donderdag 21 september 2017

Soms is het gewoon TE simpel.

Heb je dat ook wel eens? Dat het zo eenvoudig is dat je het niet snapt? Dat is soms een nadeel van Apple producten (misschien ook andere maar dat interesseert me niet zo veel) ondanks dat ik een Apple-adept ben. Ik heb een Headset van KEF (jawel de oude maar nog steeds beste fabrikant van audio speakers, sorry Beats en andere zooi). Speciaal voor je iPhone met een 3,5 mm jack (verdwenen op de iPhone 8 en X, ook 7?). Nu wil ik deze set op mijn MacBook Pro of Mac Mini aansluiten. Maar die hebben een koptelefoon-uit en microfoon-in aansluiting. Splitter a 10 euro gekocht. Maar deze werkt niet! Koptelefoon prima, microfoon vergeet het maar. Op de iPhone geen probleem. Na dagen zoeken naar een goede adapter heb ik de headset gewoon in de koptelefoon-uit van mijn Mac Mini geplugged. En het werkt! Koptelefoon en microfoon! Nu nog Siri laten wennen aan mijn dronkenmanspraat (vanwege mijn hersenstaminfarct, niet vanwege alcohol hoor) en ik kan praten tegen mijn computer. Eerste tekenenen van dementie? Siri, sla dit stukje op. Sorry Jan (Belgische sensuele stem) maar er is geen app die op sla lijkt, misschien in de epstore. Ohhhhhh.

Prinsjesdag 2017

Jan Baelemans
woensdag 20 september 2017

Iedereen gaat er op vooruit. Mijn prinsjesdag had ik 's ochtends al. Blauwe brief van de Belastingdienst en brief van UWV. Belastingdienst inderdaad eigen schuld dikke bult. Moet je maar je voorlopige teruggaaf goed doen. Heb je teveel teruggekregen? Terug betalen. Van het UWV had ik een zorgtoeslag.

Dus de overheid geeft en de overheid neemt. In dit geval (of in alle ?) neemt ze meer dan dat ze geeft. Dus blij gemaakt met een dooie mus en vervolgens een ijskoude douche (positief: maar wel een douche! Ze laten je niet verzuipen, te duur). Het is weer eens de Amerikaanse manier. Je moet als hardste roepen dan krijg je de meeste poen (sorry Hugo Borst en Carin Gaemers en hun manifest over de slechte kwaliteit van de verpleegzorg). De anderen die gelaten hun lot afwachten? Geen fan van de SP of het gedachtengoed wat ze voorstaan maar wel hun empathie met de zwaksten (ook de zwakkeren) in de samenleving. Hun lot is toch hun eigen schuld (niet mijn mening hoor!). Er wordt gemeten met 2 MATEN, en dat is niet VRIENDelijk. 150.000 jaar geleden werd je voor de wolven achtergelaten als je iets mankeerde, vaak al voor je 50ste. Nu worden mensen ouder, maar nog steeds niet gezonder. Dat kost je een rib uit je lijf. Betaal dat gewoon als samenleving. Verberg je niet achter je "gezonde" individu. Morgen ben jij aan de beurt voor een kapitaalkostende behandeling. Zit nu niet te zeuren dat het duur is. Beter duur dan niet te koop (dank moeder). Geld maakt niet gelukkig maar gelukkig maken ze geld. Er zijn belangrijker zaken dan geld (hoewel dit veel mogelijk maakt). De mooiste prinsjesdag was in 1956. Waarom? In 1956 viel de derde dinsdag in September op de 18e. Inderdaad slimme mensen onder ons. Mijn geboortedag. En ik was de enige boreling in het St. Ignatius die dag. Voor één dag was ik een prins... Op handen gedragen door de verpleging (helaas volgde er nog een aantal keren jaren later).

Balen als een stekker

Jan Baelemans
zondag 27 augustus 2017

Ik moet nog steeds met verwondering achterom zien. Dat ik ooit mijn geld verdiende met ICT? Tegenwoordig heb ik (vaker?) herhaaldelijk ruzie met dingen met een stekker.

Vandaag, 27 augustus 2017, zie ik al dagen uit naar mijn projectje. Met mijn drone Spark opnamen maken van het plakstiek op de Graaf Engelbrecht. De duurste asbak ter wereld? In ieder geval de grootste of meest gebruikte. Leerlingen van de Rijks uit de Nassaustraat kennen hem wel. Sigaretje, schoolbel en dan voor je naar binnen ging je peuk uitdrukken. Weinig respect, maar (excuus?) weinig kennis van het plastiek.

Nu jaren later is het gerestaureerd, behouden en te bewonderen voor iedereen op het plein van de Graaf Engelbrecht in de Haagse Beemden in Breda, dankzij oudleraren en oud-leerlingen (dank Wil Matthijssen).

Dus tijdens de laatste dag van de vakantie wil ik een speciale opname maken met mijn drone van dit. Maar (technisch) moet ik eerst de firmware upgraden. Daarvoor moet ik eerst de "no-fly-"database upgraden die helpt om veilig met je drone te kunnen spelen en vliegen. Maar het ICT-spook slaat weer toe. Hoe heb ik ooit geld kunnen verdienen als ict-er? Ruzie met alles waar een stekker aan zit. De hele dag bezig geweest met firmware-upgrade, no-fly-database. Een andere keer dus.... Begrijpelijk als je mijn toestand kent.

Leven en dood

Jan Baelemans
zaterdag 12 augustus 2017

Leven en dood. Nog nooit waren en zullen twee dingen zo verbonden zijn. Als je geboren wordt weet je al dat je dood gaat. Maar dat maakt het verdriet en de impact niet minder. Maar heb je iets niet meegemaakt dan heb je er geen goede herinneringen aan. Dus verdriet, rouw gaat hand in hand met goede herinneringen. Herinneringen heb je alleen als je iets hebt meegemaakt wat het verdriet vergroot. Een dilemma. Maar ook een troost lijkt me, nee weet ik uit ervaring. Hoe meer goede herinneringen, hoe groter het verdriet. Maar ook hoe groter de troost. Beter groot verdriet om wat je kwijtraakt dan geen verdriet om wat je nooit hebt gehad.

Een reflectie van het overlijden van mijn eigen ouders en de advertentie van de moeder van een jeugdvriend.

Begrijp me niet verkeerd. Het is gewoon even het moment. Andere "vertrekken" zijn niet meer of minder. Maar soms komt het op een gegeven moment net iets harder binnen.

Nostalgie

Jan Baelemans
dinsdag 1 augustus 2017

Vandaag moest ik naar de tandarts. Kom ik daar aan in mijn milieu-vriendelijke electrische cabrio van de zaak staat daar een geweldig mooie Citroën DS, nummerbord met iets van AT?. Dus 1960? 1970? Zal niet ver uit de buurt liggen. Misschien wel net zo jong als ik. Maak ik een grapje tegen de dames achter de balie. Als mijn vorige tandarts dit wist kwam hij gelijk langs, Citroën-idolaat als hij is. Wat denk je? Hij is niet alleen in de buurt! De wagen is van hem! Oehh. Kippenvel bij zoiets moois. Auto-porno.