Mijn kijk op het wereldlijk

Volksverlekkerij
Jaybee's Blik

Nee, geen typo. Volksverlakkerij, maar wordt het volk lekker gemaakt? Dan is het volksverlekkerij.

Arrow Rock. Geweldige muziek. Een beetje stevig, behalve op zondag. Dan moet het een beetje "smooth". Maar wel goedkoop. Het nieuws en het weer. Opgenomen! Hoe ik dat weet? De aankondiging klopt wel. Goede morgen, goede middag, goede avond. Maar daarna? Elk uur dezelfde opname. 18.00 uur? Het wordt vandaag in de Achterhoek 26 graden? Hallo, dat is nu wel voorbij, om 2 uur vanmiddag misschien?

Maakt de muziek ook een beetje goedkoop. Jammer....

Meer van hetzelfde...
Rate this blog entry:
0
Blik, hout en plastic
Jaybee's Blik

Blik, hout en plastic. Nog lang geen goud. 5 jaar. Het Genootschap van Onze Taal geeft dit op bij een 5-jarig jubileum.

5 jaar geleden viel 11 juli ook op een maandag. Het is precies, maar dan ook precies, 5 jaar geleden dat het tehuis van mijn vader opbelde.

"Er is iets met uw vader!".

13 juli had ik één van de meest bizarre ervaringen ooit. n de krant las ik de overlijdensadvertentie van mijn vader. Daarna sms-te ik mijn zoon Dave om hem met zijn verjaardag te feliciteren.

5 jaar alweer.

Meer van hetzelfde...
Rate this blog entry:
1
A dirty mind
Jaybee's Blik

Uit mijn jonge jaren. Freud. Sex. A dirty mind is a joy forever. What's on a men's mind? Hippies, children of the sixties, zij weten allemaal het antwoord.

Soms is dat lastig. Een goed bedoelde advertentie van Ford voor de nieuwe Focus. En in het verleden, petje af, soms echt mooie gemaakte reclames. Maar nu? Rethink! Denk nog eens goed na? Voor je een Ford gaat kopen? Maar de advertentie laat een Ford zien die de tekst half verbergt. Ben ik de enige die als in een oogwenk RETELINK ipv RETHINK zie? Hoe dan ook. Pas op bij het kopen van een Ford? Dat kan nooit de boodschap zijn geweest...

Meer van hetzelfde...
Rate this blog entry:
0
LinkedSoft of MicroIn?
Jaybee's Blik

Het zal de personen in de ICT niet ontgaan zijn. Microsoft neemt LinkedIn over. Reden voor mij om mijn gegevens te wissen op LinkedIn. Paranoïde? Misschien. Maar blijft LinkedIn onafhankelijk? Worden straks MS-gerelateerde zaken met voorkeur behandeld boven andere zoals OSX, Unix, linux?

Als ik wil dat Microsoft geld aan mij verdient koop ik wel wat van ze.

Als ik ongelijk heb zal ik de eerste zijn om dat toe te geven. Maar er wonen 2 kabouters in mijn voortuin. En dat is geen sprookje!

Ben ik de eerste? Hopelijk volgt er een ware exodus van LinkeInners. Alleen maar om wat geld (nou ja wat) te verdienen weer een mooi globaal entiteit vermoordt. Hadden we eindelijk een serieuze tegenhanger voor Facebook. Jammer.

Meer van hetzelfde...
Rate this blog entry:
0
Hommeles
Jaybee's Blik

Het was vandaag hommeles op mijn terras. Last van hangjeugd. Nee geen Marrokaanse, Turkse of Syrische. Geen vluchtelingen althans van menselijke oorsprong. Nee van het hommel-soort. Nuttige beestjes en ik heb een grote tuin waarin ze, en andere diersoorten, hun gang mogen gaan. Maar één ding moeten ze afblijven! Mijn huis. Nu zijn die beesten verzot op goede huisvesting. Dus net als wij vroeger blij met een stenen onderkomen zoals grotten en spleten in muren. En een gemetselde muur heeft meestal/altijd gleuven in verband met vocht, ontluchting en zo voorts. Dank u namens de hommels maar ze slopen de isolatie tussen buiten- en binnenmuur. Ha maar ik ben slimmer. Ik zet een overtollige dakpan tegen de ingang. Dat zal ze leren! Niet dus, gewoon langs de dakpan naar binnen. Dan de dakpan vlak tegen de muur, haha! Helaas de dakpan heeft een ribbel om op de andere pannen te liggen en niet weg te glijden. Dus de familie hommel gaat lekker langs de spleet die over blijft en hun ingang is zelfs nog beter beschermd. Maar dan is er buiten de waard Jan gerekend. Een stuk hout er tussen zodat de ingang helemaal afgesloten is. Nu kunnen ze er niet meer in. Alleen nog van die horde boze hommels afkomen die na een dag zware arbeid hun huis niet meer in kunnen. Ik voel me een beetje als president Assad.

Meer van hetzelfde...
Rate this blog entry:
0
Ouwe lul
Jaybee's Blik

Ik moest even aan de scene van Koot & Bie denken. Ouwe lullen moeten weg. Ja ik ben een ouwe lul en eigenlijk ben ik er trots op. Waarom?

De moderne tijd heb ik niks mee. Ik ben wel een gadgetfreak en technologiejunk maar met een "menselijke" perceptie of context. Communicatie doe je aan de bar van een cafe en niet digitaal via een toetsenbord of smartphone. Als aanvulling OK. Als je primaire kanaal ughhhhh. Dus lees ik een goed boek. Fictie OK. Of het mij interessert welke typemachine gebruikt is of hoe snel de auteur typte? Boeiend....! Tegenwoordig schijnt het helemaal IN te zijn om te zien hoe een film gemaakt is, wat de acteurs hebben doorstaan of welke opleidingen ze hebben gehad om de stunts uit te voeren. Boeiend... Het gaat mij om het resultaat. Of de film mij aanspreekt en of het voldoet in mijn (imaginaire) behoeften?

Dus ik ben de enige die me niet laat leiden door de bullshit van de making of?

Meer van hetzelfde...
Rate this blog entry:
0
Werken bij defensie
Jaybee's Blik

Werken bij Defensie? Je moet het maar kunnen..

Sorry maar dit is een inkoppertje.

Vandaag is de nieuwe JSF (eindelijk) in Nederland aangekomen. Heb je enig idee wat hij kost? Heb je enig idee hoeveel fte's dit in b.v. de Zorg zijn? Heb je enig idee wat het jou kost? Heb je enig idee wat het jou oplevert?

Heb je enig idee hoeveel soldatenjaren dit zijn? Heb je enig idee hoeveel dit voor de vrede betekent?

Dacht ik al.

Meer van hetzelfde...
Rate this blog entry:
0
TriVaGo
Jaybee's Blik

TriVaGo. Waar de naam vandaan komt? Geen idee. Va is frans voor gaan. Go is engels voor gaan. Tri is een hele goedkope en gevaarlijke drug. Lijmsnuivers, inderdaad. Een paar oude schoolvrienden van mij totdat ze bewusteloos raakten.

Maar goed interactieve televisie. Hoe interactief is dit?

"Zoek je wel eens hotels op internet?"

"Nou nee."

"Dat is een probleem!"

"Niet voor mij hoor, misschien voor jullie?"

"Wij laten alle prijzen voor dezelfde hotelkamer zien, uit meer dan 100 websites!"

"Ja, wat is daar de informatieve waarde van? Nada. Ik zie liever welke kamers ik heb voor een bepaalde prijs."

"Je vult je vertrek en einddatum in, kies het aantal sterren, en wat andere mensen ervan vonden."

"Ja maar wat goed is voor de één is een ramp voor de ander."

"TriVaGo laat je alle prijzen zien voor dezelfde kamer!"

Ïnteressant maar niet relevant. Rot op!"

Maar hij gaat gewoon door! Lekker interactief! De knop? Oh is die daarvoor? Kijk dat noem ik interactief.

Meer van hetzelfde...
Rate this blog entry:
0
Balen als een stekker
Jaybee's Blik

Wie kent hem niet? de commercial van IBM uit de 80-er jaren? Degenen die daarna geboren zijn natuurlijk! Maar iconisch voor mij als ICT-er uit de 80-er jaren. https://www.youtube.com/watch?v=dLMglsX3bGA. Zondag. druk bezig op de Mac Mini. Aangesloten op een Wacom Cintiq. Splash. Alles down. Aan/uit-knop? Noppes. Kl*te. Muziek? Gelukkig een backup. Foto's? Op Flickr. Documenten? Op OneDrive. Maar toch. Het zenuwcentrum van mijn digitale wereld is vernietigd. Deze uitgave had ik niet gepland, maar een nieuwe Mac Mini? Ja/Nee/Ja/Nee/Ja/Nee/.... Ja dus. Besteld via de laptop. Betaald via iDeal. Makkelijk toch? Als je het geld hebt? Specificaties nagelezen. Volgen mij zijn ze anders dan mijn huidige? Even checken bij de huidige Mini. Ik pak hem op ennnnnn? De stekker zit er los in....

Maar nu heb ik ook een Apple Media Entertainment Centre! Kan ik mijn muziek en video's en youtube eindelijk weer fatsoenlijk op mijn tv en "echte" stereo afspelen met superieure kwaliteit.

Kost wat maar dan heb je ook wat.

Meer van hetzelfde...
Rate this blog entry:
0
84
Jaybee's Blik

10 mei 1932 was een heel belangrijke dag voor mij. Mijn oma beviel van haar 2e dochter. Op zich geen groot nieuws maar... Deze dochter groeide uit tot mijn moeder! En daar begint dan het belang. Was zij er niet geweest dan ik ook niet. Al 15 jaar geleden overleden maar nog steeds is haar herinnering levend. Mijn moeder. Ze zou 84 geworden zijn vandaag...

Meer van hetzelfde...
Rate this blog entry:
2
Dinsdag 25 oktober 2016

Websites